Surf anoniem op internet met de Tor-browser - zo werkt het

We hebben weer een goede video gevonden die heel goed uitlegt wat anoniem surfen op internet eigenlijk inhoudt. De Tor-browser speelt hierin een grote rol - neem een ​​kijkje en ontdek zelf hoe gemakkelijk anoniem surfen eigenlijk is.

Surf anoniem op internet met de Tor-browser - hoe het werkt 1

Bescherm uw identiteit en uw gegevens!

Online is als offline: als je door de stad loopt, wil je zeker niet dat elke vreemde precies weet wie je bent, wat je van plan bent en wat je hebt gedaan. Zou nog leuker zijn. Precies hetzelfde geldt voor internet: tijdens normaal surfen kunnen uw identiteit en uw activiteiten gemakkelijk worden bekeken en bespioneerd. Van uw internetprovider, van de overheid, van hackers, van geheime diensten ... Helaas is de lijst lang.

Anoniem surfen op het internet is ons recht!

Anoniem surfen op internet is helaas niet zo eenvoudig. Maar zo hoeft het niet te zijn! Het MOET vooral niet zo zijn. Omdat iedereen het recht heeft om vrij en onopgemerkt te zijn - waar dan ook. Gelukkig, om dit idee op het internet te implementeren in de zin van anoniem surfen, is er het Tor-netwerk dat de Tor-browser bedient.

Surf anoniem op internet met de Tor-browser - hoe het werkt 2De (of één) oplossing: de Tor-browser

Tor komt van "The Onion Router". Het is een enorm netwerk dat wordt beheerd door vrijwilligers. "Onion" omdat de Tor Browser met veel lagen werkt zoals een ui. Het lijkt erop dat wanneer u anoniem surft met de Tor-browser, u niet alleen rechtstreeks verbinding maakt met de gewenste website. In plaats daarvan wordt u over verschillende lagen van de "Ui" -poort geleid.

Versleuteld van gateway naar gateway

De Tor-browser verbindt u versleuteld met een eerste Tor-computer. In deze versleutelde lijn volgt dan een tweede gateway naar een andere gateway om gegevens uit te wisselen. En dan - verrassing - naar een derde doelcalculator. Na deze drie lagen kom je in de Tor Browser waar je naartoe wilt: de website die je bezoekt.

Niemand in de Tor Browser weet tegelijkertijd wie je bent en waar je aan het surfen bent

Deze stapsgewijze verbinding in de Tor-browser implementeert eigenlijk anoniem surfen op internet. Omdat geen van de gebruikte Tor-computers, die incidenteel zijn gekozen voor gegevensuitwisseling, tegelijkertijd uw identiteit en uw bestemming kent. Omdat de ene Tor-computer geen inzicht heeft in de versleutelde gegevens van de andere Tor-computers. Dus zelfs als monitoring plaatsvindt, is er gewoon geen bruikbare informatie. Anoniem surfen is gegarandeerd.

Hoe kun je de Tor-browser gebruiken om anoniem te surfen?

Verschillende lagen, versleutelde gegevens, Tor-computer ... Het systeem achter de Tor-browser is technisch misschien niet zo eenvoudig. Maar voor u als gebruiker is het gemakkelijk om anoniem op internet te surfen: Ga gewoon naar torproject.org, download de Tor Browser, pak het uit en start het, klik op "Connect" - en je bent klaar om te gaan. Surfen werkt net als elke andere browser. Het enige verschil is dat surfen anoniem werkt.

Hoe meer versleutelde gegevens, hoe beter

Maakt het u niet uit of u niet anoniem bent op internet en iedereen uw gegevens kan zien? Reclamebedrijven analyseren en verkopen ze ... Geheime diensten verzamelen ze om ze misschien tegen u te gebruiken ... Autoriteiten identificeren u en b.v. B. Waarschuwingen kunnen verzenden ... Anoniem surfen op het internet heeft veel nadelen. Dus als het je niet uitmaakt, moet je één ding in gedachten houden: hoe meer gebruikers de Tor-browser gebruiken, hoe beter. Omdat er dan veel meer versleutelde gegevens zijn. Dit helpt op zijn beurt die mensen voor wie anoniem surfen (leven) nodig is. Bijvoorbeeld kritische journalisten in restrictieve landen of klokkenluiders etc.

VPN + Tor maakt anoniem surfen nog veiliger

een VPN beschermt uw privacy natuurlijk bijzonder goed. Sommigen VPN bieden zelfs directe toegang tot de poort, een ideale oplossing voor degenen die waarde hechten aan anonimiteit. Een van die providers is ProtonVPN, met de duurdere tarieven is er een directe poortverbinding.


Geplaatst op:04 / 17 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links