Facebook's nieuwe marktonderzoek-app

Facebook's nieuwe "Viewpoints" -app is ontworpen om gebruikersgedrag te onderzoeken.

Facebook heeft een nieuwe app ontwikkeld die zal worden gebruikt voor marktonderzoek en analyse. Met gezichtspunten kunnen gebruikers enquêtes, taken en onderzoeken uitvoeren. Hiervoor worden ze beloond met punten die later kunnen worden uitbetaald via hun PayPal-account.

“Wij geloven dat de beste manier om onze producten te verbeteren is om rechtstreeks inzichten te krijgen van de mensen die ze gebruiken. We zullen deze informatie gebruiken om onze producten zoals Facebook, Instagram, WhatsApp, Portal en Oculus te verbeteren, ”schrijft Erez Naveh, Facebook Product Manager.

De huidige studie "Welzijn" zou bijvoorbeeld de invloed van sociale media op het welzijn van mensen moeten onderzoeken. De informatie verkregen uit de studies wordt gebruikt om betere producten te ontwikkelen en de negatieve effecten van het gebruik van sociale media te beperken. Deelname aan het Wellbeing-onderzoek duurt ongeveer 15 minuten en levert gebruikers 1000 punten op, wat overeenkomt met $ 5.

Facebook belooft meer transparantie en gegevensbescherming

In het verleden heeft het bedrijf geprobeerd vergelijkbare marktonderzoek-apps te lanceren. De groep is echter bekritiseerd door deskundigen op het gebied van gegevensbescherming. Een onderzoeks-app werd begin 2019 gelanceerd, maar moest kort daarna worden stopgezet. Het bleek dat minderjarige gebruikers werden betaald om hun gegevens te verstrekken. De applicatie ontbrak ook transparantie: het was niet altijd duidelijk dat Facebook achter deze app zat.

Vorig jaar werd de groep bekritiseerd omdat ze bij de VPN op de markt gebrachte applicatie "Onavo Protect" die gegevens verzamelde over het surfgedrag van gebruikers buiten Facebook-activiteiten.

Met de Viewpoints-app belooft het bedrijf echter meer transparantie en gegevensbescherming. Om zich te registreren voor de app, moeten gebruikers ten minste 18 jaar oud zijn. Aan het begin van de enquête moet ook worden bekendgemaakt welke informatie wordt verzameld en hoeveel punten u ervoor krijgt.

Welke gegevens worden verzameld?

Bijvoorbeeld, gegevens zoals naam, e-mailadres of geboortedatum zijn vereist om de app te gebruiken. Sommige enquêtes vereisen ook aanvullende informatie zoals locatie-informatie.

Het bedrijf benadrukt dat de activiteiten van Viewpoint noch op Facebook of andere groepstoepassingen worden gepubliceerd, noch worden doorgegeven aan derden. Deelname aan Viewpoint kan ook op elk moment worden beëindigd.

De Viewpoints-app is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Facebook belooft echter deze toepassing ook volgend jaar in andere landen te lanceren.


Geplaatst op:12 / 31 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links