NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN

North Locker

gratis beschikbaar
9.4

Geschwindigkeit

10.0 / 10

Privatsphäre

10.0 / 10

Features

8.0 / 10

Service

9.8 / 10

verlichten

9.0 / 10

Voordelen

 • Duidelijk en snel
 • Meerdere topcodering
 • Eenvoudig te gebruiken

negatief

 • Geen zoekfunctie (momenteel)
 • 5 GB-gegevenslimiet voor de gratis versie

POPUP-netwerk
noordenVPN Logo wit

noordenVPN aanbod

U kunt nu profiteren van Nord's 2-jarige dealVPN voor slechts € 3.30 / maand!

00dagen
:
00uur
:
00notulen
:
00seconden

noordenVPN was weer creatief en lanceerde een nieuwe coderingstool voor Windows en macOS. NordLocker werkt als een kleine kluis die gegevens lokaal codeert, maar ook in de wolken. De belofte: zo eenvoudig dat iedereen het kan. We hebben de nieuwe tool in onze test nader bekeken!

Het idee van NordLocker is in ieder geval goed: de coderingstool is in principe ontwikkeld om enerzijds de risico's van wolken te vermijden en anderzijds de codering enorm te vereenvoudigen. Dit zou gebruikers moeten helpen meer beveiliging en privacy te bereiken. Of het nu foto's, video's of zelfs geheime bedrijfsdocumenten zijn - u kunt in principe alles coderen met NordLocker en het beschermen tegen de ogen en de toegang van ongewenste derden.

Dit is hoe NordLocker werkt

Voor onze NordLocker-test hebben we eerst de tool op onze eigen NordLocker website gedownload. Hiervoor heeft u een gebruikersaccount nodig, die u eerst moet aanmaken. Als u al een account van Nord heeftVPN maar dan kunt u deze toegangsgegevens gemakkelijk gebruiken. de Download en de installatie van NordLocker werkt snel en gemakkelijk.

NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN 1

En dan begint het. Na opening toont de eerste blik dat NordLocker zich niet omgeeft met Chichi. De tool is daarom behoorlijk franjes en rudimentair. Niet veel voor het oog, maar wie optica nodig heeft, als de functie goed is. En dat klopt met NordLocker: de focus ligt inderdaad op de codering en daar ligt NoordVPN echt alle stukken gespeeld om het maximale eruit te halen!

De codering van de bestanden gebeurt met AES-GCM, worden de bestandsnamen zelf herhaald EME versleuteld. Want het hoofdwachtwoord zal het innovatieve zijn Algoritme XSalsa20-Poly1305 MAC gebruikt. Dat betekent dat je dubbel beschermd bent (Bescherming Two-factor), namelijk met het gebruikersaccount en de hoofdsleutel.

Om bestanden te coderen, moet u eerst een Gegevenskluis maken (Locker), Je kunt het noemen zoals je wilt. En het kan zowel lokaal op uw harde schijf als z worden gemaakt. In de Windows Cloud One Drive.

Breng NordLocker Locker aan
Kies uw lockerlocatie - lokaal of in een cloud.

Om toegang te krijgen tot uw kluis en bestanden, hebt u ook de reeds genoemde nodig Master Key.

Voer het NordLocker-hoofdwachtwoord in
Zonder een hoofdwachtwoord heeft u geen toegang tot uw gecodeerde bestanden!

Als u dit vergeet, is er nog een herstelsleutel, Als u dat vergeet, hebt u alle toegang tot uw gegevens verloren. Zelfs het noordenVPN heeft er zelfs geen toegang toe! Dus kijk uit!

NordLocker herstelsleutel

Nu ziet u een onopgesmukt hoofdvenster waarin u eerst een "locker" moet maken, dwz veilig.

Breng NordLocker Locker aan
Kies je kluisje.

Vervolgens kunt u de bestanden laten coderen slepen en neerzetten in uw kluis kan (of openen via menu). Als je je encryptie langzaam en moeizaam voorstelt, heb je het mis. Tenminste in het geval van NordLocker: omdat het hele ding snel en vloeiend werkt. En heel gemakkelijk. Technische kennis is echt niet nodig.

NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN 2

NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN 3

Een ander voordeel is de mogelijkheid gecodeerde gegevens ook naar anderen te verzenden, Dit is mogelijk via een contextmenu.

NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN 4

NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN 5

NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN 6

Dit delen werkt echter alleen als de ontvanger ook NordLocker-gebruiker is. Hij ontvangt een overeenkomstige E-Mail.

NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN 7

Maar dat is ongeveer de functies. Relatief rudimentair. Wat in het begin ontbrak was een zoekfunctie. Sinds de nieuwe update is er deze!

Met het gratis tarief bent u ook vrij beperkt door de hoeveelheid gegevens. 2 GB zijn inbegrepen, daarna zou u moeten overschakelen naar het NordLocker premium-tarief. Desondanks kunt u NordLocker op deze manier heel goed testen en vervolgens beslissen of u ervoor kiest of niet.

Innovaties sinds de update:

 • Eindelijk is er een zoekfunctie! Dit is erg praktisch omdat het veel gemakkelijker is om alle bestanden te vinden.
 • Een Sleepfunctie, Het is nu nog eenvoudiger om bestanden toe te voegen aan NordLocker.
 • de Homescreen, Nu begint Nord Locker met een lijst van de laatste "Lockers"
 • de Ansicht de bestanden kunnen worden gewijzigd. U kunt kiezen tussen een lijst of een raster.
 • Dropbox-integratie! Gebruikers kunnen nu eenvoudig de kluizen delen in de cloud.
 • Het premium tarief kost nu alleen nog maar $ 1,49 / maand of $ 12 per jaar!

NordLocker-testrapport - onze conclusie:

De nieuwe coderingstool van NordVPN is geweldig en brengt gebruikersbeveiliging naar een nieuw niveau. NordLocker is heel gemakkelijk te gebruiken, de codering werkt snel en de bestanden kunnen zowel lokaal als in de cloud worden opgeslagen. Bescherming door meervoudige codering is top. Er waren minpunten voor het ontbreken van een zoekfunctie en de vrij dure premium-versie, die geen gegevenslimiet heeft. Een zoekfunctie is nu inbegrepen en de prijzen zijn ook gewijzigd. Meer over de aanbieder van NordLocker, NordVPNin de onze noordenVPN Review.

Geplaatst op:11 / 01 / 2019

1 dacht aan "NordLocker review: nieuwe coderingstool van NordVPN"

Laat een bericht achter