Torrent: mythen en realiteit

Torrent: download werkt, maar niet uploaden

Het downloaden van films voor persoonlijk gebruik is toegestaan. Natuurlijk is het illegaal en immoreel, maar je wordt niet gestraft.

Je mag geen films uploaden, maar je krijgt een boete. Elke licentieovereenkomst die u niet hebt geaccepteerd, houdt in dat de distributie van deze inhoud verboden is omdat het auteursrecht en andere rechten worden geschonden. Dit is niet relevant als u alleen de films downloadt of online kijkt, bijvoorbeeld in videodiensten. Zelfs als je betrapt wordt, heb je geen gevolgen. En omdat het nergens op slaat, zal niemand je ook vangen. Maar torrent-netwerken zijn gebaseerd op het principe van gelijktijdige distributie: als u een bestand van het netwerk downloadt, wordt u de aanbieder van dat bestand. En u wordt gestraft voor de illegale verspreiding van het materiaal, waarop auteursrechten rusten.

Je provider houdt je niet in de gaten

Uw provider houdt u niet in de gaten - het slaat nergens op en is vrij moeilijk. Stel je voor welk netwerkverkeer miljoenen gebruikers ertoe brengt een avond door te brengen. Wat uw provider hoogstens ziet, is het type netwerkverkeer en hij denkt misschien dat het op een torrent lijkt. Hij doet dat ook gewoon om de snelheid te beperken zoals die in uw contract staat. Een gedetailleerde analyse, zoals Bijvoorbeeld, de inhoud van netwerkverkeer, filmtitels, of het materiaal legaal is, de internetprovider niet, omdat het veel moeilijker en duurder is. Bovendien is het meeste torrentverkeer (70-80%) gecodeerd. Om de inhoud van een gecodeerd netwerkverkeer te zien, heb je niet alleen hele dure technologie nodig, maar ook hele supercluster!

Torrent: mythen en realiteit 1

Abmahnkanzleien

Je wordt betrapt door de zogenaamde Abmahnkanzleien, die gespecialiseerd zijn in het onderwerp piraterij. De Abmahnanwälte zijn weinig geïnteresseerd in auteursrechten, ze zijn meer bezorgd over het intimideren van de torrent-gebruikers en hun geld om uit hun zakken te halen. Omdat de advocaten meestal meer dan de helft van de winst ontvangen uit boetes. Het is een zeer winstgevend bedrijfsmodel.

Deze advocatenkantoren bekijken, hetzij zelf, hetzij met de hulp van hun partners die hun kantoren buiten Duitsland hebben, alle films in torrentnetwerken die bijzonder populair zijn of recentelijk zijn uitgebracht. Je downloadt deze torrents zelf (!) En noteer de IP-adressen van de providers.

De IP-adressen van de Duitse providers geven ze door aan de advocatenkantoren, die vervolgens de zaak openen. Niet-Duitse IP-adressen worden genegeerd omdat dit het juridische proces compliceert: andere landen, andere wetten.

De Abmahnanwälte vraagt ​​de providers om hen de IP-adressen te vertellen. De reden: de bovengenoemde gebruikers hebben de wet overtreden, de illegale kopieën op het net gezet. Er wordt gezegd dat de wettigheid van dergelijke toepassingen zeer controversieel is. Maar de internetproviders geven deze gegevens door.

Erpressung

Dan gaan deze advocatenkantoren je chanteren: Geachte heer X, Geachte mevrouw Y, Op die dag heb je deze film gedownload. Hier zijn de bewijzen: screenshots met uw IP-adres - waarvan God weet hoe ze in hun handen zijn gekomen, maar de rechtbank zal ze geloven - dus betaal 1000 Euro boete. Als u de eerste waarschuwing negeert, wordt de tweede keer 20% korting gegeven. In de derde waarschuwing is er een toeslag - "Wie niet wil horen, moet voelen, we hebben tenslotte kosten". Pas na de 4. - 5. Waarschuwing, de zaak kan voor de rechter komen.

Deze chantage kan een tot twee jaar duren. Uiteindelijk komt er echter een solide bedrag aan juridische kosten, die u naast de boete moet betalen. Deze straffen zijn niet wettelijk vastgelegd, er zijn geen normen. Dit is gewoon een bedrijfsmodel van particuliere bedrijven. De bedragen komen tot stand afhankelijk van de eetlust van de studio's (ongeveer 100-300 Euro / Film) en de advocaten (600-900 Euro / Film). Is niet persoonlijk. Het draait allemaal om zaken. Dat wil zeggen, u kunt onderhandelen over de prijs (op maat en aantal)

MAAR: Als je antwoordt en ook indirect zegt, ja, er was zo'n incident, hoe kon ik het bedrag verminderen - dit is zelfrapportage en er is geen weg terug.

Hoe jezelf te beschermen

Het is beter om zich tot advocaten te wenden die zich specialiseren in geschillen met dergelijke anti-piraterijadvocaten. Uw advocaat kan de situatie in uw voordeel beslissen. Hij zal sponsachtige bewoordingen gebruiken in zijn schrijven, zoals: "Met deze brief erkent mijn cliënt zijn schuld niet, maar kunt u aangeven hoe het bedrag van de vordering kan worden verlaagd." De advocaat brengt u ongeveer 300-500 Euro in rekening per film of geval kosten.

Raak niet gepakt

Maar er zijn manieren om deze risico's te minimaliseren. Beperk wat wordt geüpload: stel de totale uploadsnelheid in op nul en de distributieverhouding tot 0.00001. Sluit de torrent-netwerken onmiddellijk na voltooiing en beperk alles dat kan worden beperkt. Gebruik die torrent-netwerken die niet interessant zijn voor de Duitse Abmahnanwälte, bijv. Bijvoorbeeld de Russische torrent-netwerken.

Een andere mogelijkheid is VPNOm diensten te gebruiken, een VPNService stelt u in staat om uw online activiteit te anonimiseren. Afhankelijk van de provider kost het ongeveer 2-8 Euro per maand. Hiermee kunt u uw locatie buiten Duitsland kiezen en geen stressstromen downloadeen.


Geplaatst op:11 / 28 / 2019

Laat een bericht achter