Steganos Online Shield VPN - Testrapport en ervaringen

Steganos Online Shield VPN

3.75 EUR
6.5

Geschwindigkeit

6.5 / 10

Privatsphäre

5.0 / 10

Ausstattung

6.0 / 10

Service

7.0 / 10

prijs

8.0 / 10

Voordelen

 • Duitse aanbieder van een beveiligingsoplossing
 • Gevarieerde filteropties maar zonder directe controle

negatief

 • Samenwerking met autoriteiten in Duitsland
 • Geen echte anonimiteit
 • Proxyservices die u moet vertrouwen op de provider tot 101%

Steganos Online Shield recensie

Steganos vertrouwt op klassiek VPN Verbindingen tussen de eindapparatuur van de gebruikers en de server. Dit is tot nu toe veilig en zelfs aanvallers hebben nauwelijks een kans om de gegevens over te brengen naar Steganos-servers. Alles wat vervolgens wordt uitgewisseld met internet op de Steganos-server wordt geanonimiseerd door het gebruik van Steganos IP-adressen. Waar het risico nu is dat Steganos veel van zijn "filtertechnieken" en ook "beveiligingsblokkers" over heeft proxy Server gerealiseerd.

Enerzijds is dit natuurlijk een prestatierem, aangezien proxyservices niet alle gegevens zeer snel verwerken. Bovendien opent Steganos ook alle gegevens die worden verzonden, zelfs als ze veilig lijken te zijn gecodeerd tussen gebruikers en de website. Dit wordt gedaan door de maskeerfunctie van de proxyservers, die zich voordoen als de uitgever van de website en de website als de daadwerkelijke gebruiker.

Dit betekent dat zelfs versleutelde bankgegevens direct door Steganos Technik worden geopend, gefilterd en vervolgens doorgegeven. Dit gebeurt in beide richtingen. Dit is ook een ideaal moment om de activiteiten en de inhoud van de communicatie op te slaan en eventueel ook door te geven aan autoriteiten of geheime diensten. Dus als u deze technologie gebruikt, moet u deze provider extreem vertrouwen.

ProductSteganos Online Shield VPN
Aanbevolen toepassingenSloten omzeilen

Onze conclusie over het Steganos Online Shield VPN recensie

In een notendop zou ik het kunnen samenvatten met: Laat je vingers los! Als u vandaag voor een andere provider kiest, kunt u verwachten dat u er meer macht en controle over heeft. Met individuele gratis tools en een goede VPN Providers zijn veel sneller en veiliger beschermd.

Bedrijfsgegevens

Steganos Online Shield VPN is een product uit Berlijn en staat met veel van mijn lezers bovenaan de lijst met favorieten, dus ik wilde de service nader bekijken. Het resultaat en mijn ervaringen zijn gemengd maar mislukt. Hoe eenvoudig en aantrekkelijk de service ook is, de onopvallende gevaren voor de privacy zijn ook onopvallend. Anonimiteit biedt steganos VPN alleen voor buitenlandse websites, autoriteiten en inlichtingendiensten is het heel gemakkelijk om naar andere gebruikersgegevens te komen. Voor bedrijven is deze service daarom duidelijk niet geschikt!

bedieningslocatieDuitsland
billing locatie
Lokale wetgeving heeft invloed op de bescherming van klanten
serverlocaties0
Geen logbestanden
Eigen DNS-server
Virtuele server
Toegewijde server
RAM-schijfserver
Eigenaar van de hardware
Eigenaar van de IP-adressen

Laten we beginnen met de krachtige beloften van de verkoper in zijn verklarende video:

Steganos Online Shield VPN - Testrapport en ervaringen 1

Veel van deze informatie is ook nauwkeurig. U moet echter wel zeggen dat u veel vertrouwen nodig heeft om bij deze provider op internet te zijn en dat sommige applicaties, zoals de tracking blocker, rechtstreeks in uw browser moeten worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld: "Ghostery" Dit is essentieel veiliger en flexibeler op internet.

Prijzen en tarieven

Steganos biedt verschillende pakketten en ook een 7 dagen proefperiode voor alle tarieven. Wat lijkt op een eenmalig product, kan vervolgens na het verstrijken van een jaar worden verlengd door een extra licentie voor een specifieke periode en een bepaald aantal apparaten aan te schaffen.

Wat in principe goedkoop lijkt, maar in directe vergelijking met anderen VPN Providers zijn alleen middelmatig vanwege het vereiste aantal servers.

Kosten / tarieven
Gratis gebruik
Tarief (1 maand)7.99 EUR
Tarief (12 maanden)49.99 EUR (per maand 4.17 EUR)
Tarief (24 maanden)89.99 EUR (per maand 3.75 EUR)
Aantal gelijktijdige verbindingen per account1
testmogelijkhedenGratis tarief beschikbaar

Apps en protocollen

Er is toegangssoftware voor Windows en apps voor Android en Apple iOS. Deze zijn allemaal heel eenvoudig en in het Duits uitgevoerd. Wat op het eerste gezicht grafisch aantrekkelijk lijkt, is natuurlijk ook computer-intensief en vereist daarom veel batterijvermogen, vooral op mobiele telefoons.

Wat me een beetje verbaasde was dat er op het moment van de test nog steeds geen oplossing was voor het DNS-lek bij Windows 10, hoewel het dringend nodig is en al bekend is sinds de lente van 2015.

De mogelijkheid om routers of andere apparaten te verbinden ontbreekt volledig!

Beschikbare protocollenIKEv2L2TP / IPSecOpenVPN (TCP)OpenVPN (UDP)
Eigen applicaties / appsAndroidApple iOSMac OSXWindows
KillSwitch-functie
Taal van de applicatiesDeutschEngels

De serverselectie voor de landen vindt u in de instellingen:

 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Japan
 • Groot-Brittannië
 • Zwitserland
 • Verenigde Staten
 • Niederlande
 • Österreich
 • Roemenië
 • Spanje

Dus dat is alles VPN Server in 10-landen. De afzonderlijke servers kunnen echter niet worden geselecteerd, dus u moet vertrouwen op de software of regels op de achtergrond.

Steganos zelf spreekt niet echt over dit onderwerp, tenzij je natuurlijk samenwerkt met de Duitse autoriteiten in geval van mogelijke criminele gegevens of zelfs juridische overtredingen. Anonimiteit is iets heel anders! Hoeveel verschillende servers Steganos daadwerkelijk gebruikt, werd mij niet uitgelegd, zelfs niet na meerdere aanvragen. Net zo weinig als ze zouden worden beschermd. de Privacybeleid op de website  geef er niets aan. Er is in feite geprobeerd om zo min mogelijk met deze omstandigheden om te gaan zonder informatie te verstrekken over onaangename realiteiten.

Speedtest

De snelheid van Steganos Online Shield op internet. Slak tempo in plaats van snelweg?

Wat ik technisch al heb beschreven, is nu ook van toepassing op de snelheid van de testresultaten. Steganos kan de gegevens overdragen tot 10 MBit / seconde met een verlies van ongeveer 20% en verder tot 30 MBit / sec met tot 40% prestatieverlies. Dit is misschien niet merkbaar op de mobiele telefoon, maar in andere toepassingen is het een aanzienlijk verschil met de directe verbinding. Dit komt door de Proxy.Filter en waarschijnlijk ook omdat te veel gebruikers via dezelfde server worden gerouteerd. De gebruiker kan dit niet kiezen.

Maximale snelheid getest
Download
0
Kbps
Jitter
0
Ms
Ping
0
Ms
Uploaden
0
Kbps
Duitsland | 06.06.2020

Internetprivacy

Als je echt veilig wilt zijn op internet, dan is Steganos zeker niet de juiste keuze! De dienst werkt samen met autoriteiten en geheime diensten. Het kan gemakkelijk voorkomen dat ook uw eigen gegevens in twijfel worden getrokken. Daarom raden we dit af VPN-Service van!

Anoniem op internet
Veranderde virtuele locatie
Bescherming tegen informatieverzoeken
Gen. Voorkom monitoring
Voorkom gerichte monitoring
Geen logbestanden
Obfusicatie (maskeren)

streaming

Met deze service is streamen mogelijk. U heeft echter geen toegang tot de meeste websites omdat dit het IP-adres van de website is VPN herkennen en blokkeren.

Streaming van tv- en video-inhoud
Gebruik op de thuisrouter
Gebruik met KODI
SmartDNS
FireTV-app
Vermijd waarschuwingen
Ondersteunde streamingplatformszattoo (CH)MDR (EN)RBB (DE)WDR (DE)Arte DE)3Sat (EN)Servus TV (DE, AT, CH)

Download & Torrent

Dat je op de gsm eigenlijk geen keus hebt met welke server je wilt verbinden, maakt het de gebruiker makkelijker, maar het feit dat de applicatie automatisch verbinding maakt met Duitsland is niet altijd het punt. In sommige gevallen kan dit ook volledig ongewenste >> effecten hebben. Bijvoorbeeld bij het delen van bestanden / torrent-gebruik. Daarom moet u het sterk afraden.

Download en torrent
Torrentgebruik toegestaan
Eigen torrent-server
Vermijd waarschuwingen
port forwarding

Gebruik op de router

Operatie aan VPNClientrouter
Gebruik op routers
Load Balancing
Storingsvrije werking
Eigen routerapplicatie
Compatibel met

online Gaming

online Gaming
Lage latentie
Gebruik op gameconsoles
DDoS-bescherming

VPN reizend

Wat je ook in je koffer wilt stoppen, maak eerst een lijst en noteer wat je nodig hebt. Steganos Online Shield moet zeker thuis blijven! De dienst biedt geen bescherming.

VPN voor reizen en in het buitenland
Gebruik in beperkende netwerken (China, hotels)
Obfusicatie (maskeren)
Bescherming in onveilige wifi-netwerken
Shadowsocks of SOCKS5

Klantenservice

Klantenservice is ook vrij slecht. Er is geen livechat en geen e-mailadres dat kan worden gebruikt om contact op te nemen met het bedrijf. Er is maar één FAQ-website.

Service
Taal van de applicatiesDeutschEngels
ServiceE-mailFAQ website
Taal in klantenservice

features

 • Voorkom sociaal volgen
 • Blokkeert advertenties en pop-ups
 • Wist cookies automatisch
 • Weergave van bedreigingen

zijn net mogelijk gemaakt door precies deze proxy-services. Ik raad echter aan, omdat deze services inderdaad zeer persoonlijke gegevens kunnen bevatten, zodat ze dit ALLEEN lokaal op hun eigen apparaat kunnen doen. Ghostery biedt bijbehorende gratis extensies voor alle browsers. Het voordeel is dat de filtering niet op een buitenlandse server plaatsvindt, maar alleen op uw eigen apparaat en u kunt alle geblokkeerde inhoud ook zelf duidelijk zien en deze ook eenmalig of permanent uitsluiten, enz. Eigen controle over zelfs deze gevoelige processen.

speciale functies
AlwaysOn-server
Automatische IP-wijziging
Dedicated Server
Eigen DNS
Eigen hardware
firewall
Gedeeld IP
IPv4
IPv6 (nieuw)
Geen logbestanden
Killswitch
load balancing
malware filter
Multi-Hop VPN
neuro routing
Obfuscation (masker)
Eigen IP-adressen
Eigen torrent-server
port forwarding
RAM-schijf (k.HDD)
SmartDNS
Statische IP
Tracking blocker
Virtuele server
VPN-to-TOR

Geplaatst op:05 / 20 / 2016

5 gedachten over “Steganos Online Shield VPN - Testrapport en ervaringen ”

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links