Windscribe VPN Review: gratis tarief - maar geen 100% bescherming

Windscribe VPN

4.08 USD
5.1

Geschwindigkeit

6.9 / 10

Privatsphäre

4.6 / 10

Ausstattung

3.9 / 10

Service

5.0 / 10

prijs

5.1 / 10

Voordelen

 • Gratis tarief beschikbaar

negatief

 • Volmachten voor filteren - potentieel gevaar voor uw privacy
 • Onderworpen aan Canadese wetgeving en daarom verplichte gegevensverzameling en openbaarmaking
 • Servers worden verhuurd - aandacht in de selectie!
 • Veel reclamemails tegen het gratis tarief
 • Filesharing niet toegestaan ​​volgens de algemene voorwaarden

Windscribe-beoordeling

Windscribe VPN heeft vooral naam gemaakt met zijn gratis tarief. Toch zijn er deze - maar met sterke beperkingen en ook niet met volledige bescherming, omdat het een browserplug-in is. We kozen de provider in Windscribe VPN Test keek en ontdekte enkele interessante details.

ProductWindscribe VPN
Aanbevolen toepassingenVermijd waarschuwingenFirewall beschermingVeilige gegevensoverdrachtSloten omzeilenStreaming (auteursrecht)Sharing / torrentVPN-router

Conclusie over Windscribe VPN

Zoals onze Windscribe VPN Uit tests blijkt dat de aanbieder nogal wat nadelen heeft. In elk geval bent u niet volledig veilig en anoniem met deze service. Het kan u waarschuwen vanwege de datalogging, die waarschijnlijk in Canada zal plaatsvinden. Waarom is de service nog steeds zo gehypt? Simpel gezegd: we vermoeden dat de adverteerders hun handen wrijven over de 50% commissie. Omdat dit Windscribe biedt VPN bij alle ontvangsten.
zien partnerovereenkomst

inhoud

 • Onze conclusie
 • Het Bedrijf
 • prijzen
 • Apps en applicaties
 • snelheden
 • Privatsphäre
 • Anonymität
 • Download en torrent
 • router
 • gaming
 • Bij het reizen,
 • Klantenservice
 • Functies en bediening

Het Bedrijf

Windscribe is een Canadese provider met serverlocaties verspreid over de hele wereld. Je kunt kiezen uit 45 locaties, de IP-adressen zijn van Windscribe zelf en het bedrijf wordt op veel plaatsen zeer geprezen en gepromoot. Deze lofprijzingen moeten echter niet zo serieus worden genomen: de aanbieder betaalt 55% commissie voor elk verkocht product. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat de verkoop een boost krijgt. Trouw aan het motto: alleen contant geld is waar ...

bedieningslocatieCanada
billing locatie
Lokale wetgeving heeft invloed op de bescherming van klanten
serverlocaties61
Geen logbestanden
Eigen DNS-server
Virtuele server
Toegewijde server
RAM-schijfserver
Eigenaar van de hardware
Eigenaar van de IP-adressen

Windscribe-tarieven en -tarieven

Het gratis tarief van Windscribe VPN voldoet zeker niet aan de eisen van gebruikers van privacyaffine. De service is slechts een plug-in en niet beschikbaar als P2P. De gegevensoverdracht is beperkt tot 10 GB per maand en u hebt ook geen toegang tot alle servers - maar alleen voor:

 • Luxemburg
 • Canada
 • Duitsland
 • Hong Kong
 • Frankrijk
 • Vereinigtes Königreich
 • Niederlande
 • Vereinigte Staaten

 

En nog een ding: als u met een creditcard betaalt, onthoud dan: Windscribe VPN is thuis in Canada en wettelijk verplicht om gegevens op te slaan. Dit geldt ook voor creditcardinformatie.

Kosten / tarieven
Gratis gebruik
Tarief (1 maand)9 USD
Tarief (12 maanden)49 USD (per maand 4.08 USD)
Aantal gelijktijdige verbindingen per account1
testmogelijkhedenGratis tarief beschikbaarGeld Terug Garantie

Software en apps

Windscribe biedt zijn eigen apps voor alle gangbare besturingssystemen - van Android tot Mac OSX. Er zijn ook praktische browserextensies beschikbaar voor Firefox en Chrome. Deze worden echter alleen voorwaardelijk gebruikt voor uw veiligheid: alleen de gegevens die via de browser worden verzonden en ontvangen, komen daar ook door VPN versleuteld!

Beschikbare protocollenIKEv2OpenVPN (TCP)OpenVPN (UDP)SOCKS5SSL / ProxySSTP
Eigen applicaties / appsAndroidApple iOSASUSWRTChrome-extensieDD-WRTFirefox-extensieLinuxMac OSXOpenVPN UDPOpenWRTTomaatWindows
KillSwitch-functie
Taal van de applicatiesDeutschEngelsFranzösischRussischSchwedischenglisch

Geteste snelheid met Windscribe

Naast de al genoemde goede en slechte functies, beïnvloeden proxy's ook de snelheid: tot 8 MB / s verliep alles volgens plan, dat is wat we zijn geworden bij onze Windscribe VPN Test geconfronteerd met extreme schommelingen. Omdat de proxy gewoon niet voldoende bronnen beschikbaar heeft om SSL-inhoud sneller te decoderen en coderen.

Maximale snelheid getest
Download
0
Kbps
Jitter
0
Ms
Ping
0
Ms
Uploaden
0
Kbps
Duitsland | 09.11.2020

Privacy en anonimiteit met Windscribe VPN

Windscribe VPN beweert absoluut veilig te zijn. Een bewering die we tot op de bodem wilden uitzoeken. Omdat absolute veiligheid niet zo eenvoudig te bereiken is. En ook bij Windscribe zijn er enkele feiten tegen het feit dat u als gebruiker niet wordt blootgesteld aan risico's met betrekking tot uw privacy en gegevensbescherming.

Canadese wetgeving vereist gegevensverzameling!

Allereerst Windscribe VPN komt uit Canada. Anders dan in Zwitserland of Hong Kong, is Canada bijvoorbeeld verplicht om gegevens te verzamelen en te verstrekken in geval van overheidsonderzoek. Bijvoorbeeld als het gaat om een ​​mogelijke inbreuk op het auteursrecht. Het zou kunnen waarschuwingen bedreigend! Canada maakt natuurlijk deel uit van de Amerikaanse bewakingsmanie!

Geeft Windscribe VPN Gegevens naar partners volgende?

Uw identiteit wordt niet beschermd omdat uw echte IP-adres is opgeslagen. U kunt dus altijd worden verkend. De aanbieder wijst in zijn algemene voorwaarden. In een oudere versie is er zelfs sprake van gegevensoverdracht naar andere bedrijven. In de tussentijd is deze passage niet langer beschikbaar, maar alleen omdat het niet wordt vermeld, betekent dit niet dat het niet gebeurt. Bovendien heeft Canada geen privacybeleid voor buitenlanders. Bezwaren en dergelijke tegen het gebruik van uw gegevens zijn niet mogelijk.Inhoud filteren via de VPN Windscribe-server

Windscribe VPN maakt gebruik van proxyservices - wat potentieel riskant is

Feitnummer 2: Windscribe maakt gebruik van proxyservices. Dit betekent dat uw gegevens via "proxy's" (proxy's) met internet worden uitgewisseld. Maar dit geeft de proxy's de mogelijkheid om uw gegevens te bekijken en te manipuleren! Het voordeel is dat u ongewenste advertenties kunt filteren met de proxy's, wat natuurlijk handig is. Desondanks is onze aanbeveling zeer duidelijk om niet betrokken te raken bij dergelijke proxyservers. Of op zijn minst voorzichtig te zijn met zeer vertrouwelijke gegevens.

Alleen beschikbaar als browserplug-in

Feit 3: het gratis tarief van Windscribe VPN kan in de browser worden gebruikt. Maar dat betekent ook dat alleen gegevens die daar direct worden verzonden, worden beschermd. Vanaf een volledige bescherming bent u kilometers verwijderd, vooral omdat het gratis tarief geen veiligheidsmaatregelen bevat. En het betalingsplan biedt alleen bescherming tegen uw internetprovider en gegevensbehoud in uw thuisland. Als u uw anonimiteit op prijs stelt, bent u niet in goede handen.

Ingehuurde server: aandacht bij het kiezen van de VPN-Servers!

Waar u op moet letten, is de keuze van u VPN-Servers. WindScribe VPN maakt geen gebruik van zijn eigen server, maar valt terug op gehuurd. En deze zijn in het bezit van de respectieve hoster - in het betreffende land. Dus als u verbinding maakt met een land dat strikte gegevenswetten heeft, wordt u gegarandeerd gecontroleerd en worden uw gegevens verzameld of zelfs overgedragen aan de autoriteiten door de host. Of een server alleen wordt gehuurd, kunt u zelf verifiëren: Selecteer de gewenste server, ga verder https://ipinfo.io en u kunt zien wie het IP-adres heeft geregistreerd. Maar omdat niet elke gebruiker weet waar de wetgeving prevaleert, blijft het risico van aantasting van de eigen privacy zo groot. Een "verkeerde" server wordt snel geselecteerd.

Anoniem op internet
Veranderde virtuele locatie
Bescherming tegen informatieverzoeken
Gen. Voorkom monitoring
Voorkom gerichte monitoring
Geen logbestanden
Obfusicatie (maskeren)

Streaming met Windscribe

Streaming is met Windscribe VPN mogelijk, maar geen goed idee in zowel de gratis als premium tarieven. Windscribe VPN In het geval van een ongeluk worden uw gegevens wettelijk doorgegeven - en ja, het heeft uw gegevens, namelijk uw echte IP-adres. U zult er in ieder geval mee te maken krijgen.

Streaming van tv- en video-inhoud
Gebruik op de thuisrouter
Gebruik met KODI
SmartDNS
FireTV-app
Vermijd waarschuwingen
Ondersteunde streamingplatformsNetflix (DE)zattoo (CH)ARD (EN)ZDF (DE)BR DE)MDR (EN)RBB (DE)WDR (DE)Arte DE)3Sat (EN)Servus TV (DE, AT, CH)

Bestanden delen / torrent met Windscribe

Een essentiële vraag voor velen VPN-Gebruikers zijn degenen die geschikt zijn voor streaming, maar ook voor gegevensoverdracht. De tweede sluit Windscribe uit via voorwaarden. Maar dat betekent niet dat het mogelijk niet werkt op bepaalde servers. Vanwege de reeds genoemde problemen met gegevensbescherming, wordt Torrent ook niet aanbevolen. Het risico is te groot om het risico te nemen dat gegevens worden doorgegeven bij vragen aan de autoriteiten en zelfs om het slachtoffer te worden van waarschuwingen.

Download en torrent
Torrentgebruik toegestaan
Eigen torrent-server
Vermijd waarschuwingen
port forwarding

Gebruik met routers

Windscribe VPN is niet bedoeld voor gebruik op routers. Het heeft geen eigen routerapplicatie. Daarnaast ontbreken functies zoals load balancing of storingsvrije werking om efficiënt te kunnen werken met een router in het thuisnetwerk.

Operatie aan VPNClientrouter
Gebruik op routers
Load Balancing
Storingsvrije werking
Eigen routerapplicatie
Compatibel metASUSGl-iNetDD-WRTTomaatVilfo router

online Gaming

Helaas kan Windscribe ook niet echt scoren in online gaming. Het gebruik op gameconsoles wordt helemaal niet aangeboden. Bovendien liggen de ping-tijden boven die van directe verbindingen, wat problematisch kan zijn.

online Gaming
Lage latentie
Gebruik op gameconsoles
DDoS-bescherming

Windscribe onderweg

Over het algemeen is Windscribe geen slechte keuze tijdens het reizen. Maar het hangt ervan af waar je heen gaat. Omdat door het ontbreken van speciale functies zoals "Obfusication", een verbinding in beperkende landen niet mogelijk is. En in China heb je sowieso geen kans door een totale sluis.

VPN voor reizen en in het buitenland
Gebruik in beperkende netwerken (China, hotels)
Obfusicatie (maskeren)
Bescherming in onveilige wifi-netwerken
Shadowsocks of SOCKS5

Klantenservice

De klantenservice van Windscribe is beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt dit bereiken via e-mail of FAQ-pagina. Er is geen directe chatoptie.

Service
Taal van de applicatiesDeutschEngelsFranzösischRussischSchwedischenglisch
ServiceE-mailFAQ website
Taal in klantenserviceEngels

Functies en bediening

Windscribe heeft mogelijk enkele functies die de service optimaliseren. Bijvoorbeeld een kill-switch, gedeelde IP en dedicated server. Twee functies onderscheiden zich in het bijzonder: de filteropties en de mogelijkheid om een ​​statisch IP-adres te verkrijgen.

Filters voor reclame, malware, etc.

Vooral het filteren van advertenties en trackers is interessant. Enerzijds is het erg praktisch, want vervelende content komt nooit bij je. Aan de andere kant gebruikt Windscribe een proxyserver voor zijn filters. Dit betekent dat deze "proxyserver" uw gegevens kan bekijken en opslaan. Het is niet bekend of Windscribe de op deze manier verkregen gegevens daadwerkelijk gebruikt, enz. Maar het zou heel goed kunnen. Hier staat: Trust! U kunt de filters gebruiken volgens specifieke regels of u kunt uw eigen regels maken. Deze zijn dan gelijkelijk van toepassing op al uw apparaten. U kunt geen uitzonderingen maken voor individuele apparaten.

Statisch IP-adres

Je kunt ook een statisch IP-adres kopen bij Windscribe. Dit is echt een groot pluspunt van de provider. Omdat je daarmee je apparaat direct kunt bereiken. Er is ook de mogelijkheid om een ​​residentieel IP-adres aan te schaffen dat staat voor privé-internettoegang.

speciale functies
AlwaysOn-server
Automatische IP-wijziging
Dedicated Server
Eigen DNS
Eigen hardware
firewall
Gedeeld IP
IPv4
IPv6 (nieuw)
Geen logbestanden
Killswitch
load balancing
malware filter
Multi-Hop VPN
neuro routing
Obfuscation (masker)
Eigen IP-adressen
Eigen torrent-server
port forwarding
RAM-schijf (k.HDD)
SmartDNS
Statische IP
Tracking blocker
Virtuele server
VPN-to-TOR

Goed alternatief voor Windscribe

Als u wilt opslaan, maar u wilt veel meer functies en beveiliging, raden we u aan als alternatief Surfshark VPN!

Surfshark VPN als een alternatief
Surfshark VPN als een alternatief

Geplaatst op:09 / 05 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links