Instructies: FRITZbox VPN oprichten

FRITZbox VPN stel de mogelijkheden in.

Velen hebben tegenwoordig een FRITZ Box van AVM in huis, deze apparaten bieden er ook een aan VPN Functionaliteit. Alles over het onderwerp VPN verbinden met Fritzbox moet weten.

VPN opgezet op Fritzbox

Het is niet moeilijk, in sommige gevallen kan dit logisch zijn voor particuliere gebruikers. Zeker als je te maken wilt hebben met geografische barrières of als je je internetverbinding in openbare netwerken wilt beschermen, is dit eigenlijk essentieel. Dit alles is verrassend eenvoudig, maar vereist dat u internettoegang gebruikt met een toegankelijk IP-adres. Helaas wordt het voor internetproviders steeds zeldzamer om hun klanten deze gratis aan te bieden. Maar er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Geen AVM-ondersteuning voor extra VPN-Services.

Jammer van AVM is dat hun router maar ook geen verbindingen heeft VPN-Services, omdat het dan heel gemakkelijk zou zijn om alle apparaten direct thuis via de router te gebruiken.

De gebruiker heeft dus gewoon de optie van een andere FritzBox VPNRouter te gebruiken of zelfs de toepassingen van de VPN-Services direct op de eindapparatuur te installeren.

VPN met FRITZbox-routers:

 1. Dat kan Uw apparaat naar de Fritzbox via VPN aansluiten
  en toegang krijgen tot apparaten in hun eigen netwerk of ze gebruiken om het internet te gebruiken (IP-adres van de thuisverbinding).
 2. Dat kan Fritzbox met een andere Fritzbox van VPN aansluiten.
  (AVM noemt dit: "FRITZ! Box met een bedrijfVPN aansluiten")
FRITZbox VPN oprichten
FRITZbox VPN oprichten

Dit zijn over het algemeen de twee VPN Functies van de FritzBox-router.

De FRITZbox rechtstreeks op één VPN-Service verbinden werkt helaas niet!  De Fritzbox mist het vereiste VPN-Clientfunctie en compatibiliteit.

Maar u wilt uw thuisnetwerk met één VPN Verbind service, dan kunt u er nog steeds een krijgen VPN-Gebruik een router naast uw Fritzbox. Deze routers zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro en beschermen dan je hele netwerk in huis.

VPN-Gebruik router in het thuisnetwerk

VPN Breng een verbinding tot stand met de FRITZbox

Maak verbinding met het netwerk

Per VPN  je kunt via de internetverbinding van je mobiele apparaat (bijv. smartphone, tablet of pc en laptop) een veilige netwerkverbinding tot stand brengen met je FRITZ Box en de netwerkapparaten en -diensten in het FRITZ Box-thuisnetwerk.

Veilige dataverbinding

Bovendien met bestaande VPN-Verbinding voor alle internetaanvragen via de FRITZBox, zodat u vanaf uw Android-apparaat toegang hebt tot alle internetaanbiedingen (bijv. E-mail, online bankieren), zelfs wanneer u openbare WLAN-hotspots gebruikt, zodat er niet mee kan worden geknoeid of waarmee kan worden geknoeid.

Ga rond geografische sluizen

Vervolgens gebruik je het IP-adres van het thuisnetwerk (Fritzbox) om websites te bezoeken. Het is daarom ook geschikt om geografische barrières voor streaming te omzeilen.

 

fritzbox VPN Maak verbinding
Aan Fritzbox één VPN Maak verbinding

Voordelen:

 • Gratis toegang tot het thuisnetwerk en direct tot apparaten zoals printers, camera's of een NAS
 • Beveilig in openbare netwerken door de verbinding van het mobiele apparaat naar de Fritzbox te versleutelen.
 • Het kan ook worden gebruikt om geografische blokken te omzeilen door internet te gebruiken via het IP-adres van de huisverbinding.

Tegens:

 • De maximale transmissiesnelheid is voorbij VPN met de FritzBox is beperkt tot ongeveer 8.000 kbit / s.
 • Alle verbonden apparaten delen het maximaal haalbare VPN FritzBox-snelheid (ca. 8.000kbit / s)
 • De internetprovider moet een statisch IPv4-adres of in ieder geval alle poorten hebben doorgestuurd naar de router van het IPv4-adres (niet mogelijk met privé DS-Lite-verbindingen)
 • Als u geen statisch IPv4-adres heeft, moet u ook een DDNS-service gebruiken (vaak tegen betaling)

Fritzbox-router voorbij VPN verbind met elkaar

Toegang tot het bedrijfsnetwerk

Ongeveer één VPN Verbinding (Virtual Private Network) Met je FRITZ! Box maak je een veilige verbinding met internet VPNServer van uw bedrijf en toegang tot apparaten en services in het bedrijfsnetwerk vanuit uw thuisnetwerk.

Site netwerken

Met bedrijfsnetwerk wordt bedoeld dat twee Fritzbox-routers met elkaar zijn verbonden. Afhankelijk van de gemaakte instellingen is toegang tot het netwerk van de andere router slechts in één richting of in beide richtingen mogelijk (sitenetwerken).

De centrale router (client naar server) moet tenminste een statisch IP-adres hebben of een overeenkomstige poort die naar de router doorstuurt.

Fritzbox-router met elkaar VPN aansluiten
Fritzbox-router met elkaar VPN aansluiten

Voordelen:

 • Externe locaties en hun apparaten hebben toegang tot de apparaten in het andere netwerk (printers, servers, databases).
 • Een veilige verbinding tussen beide locaties met hoge encryptie is gegarandeerd.

Tegens:

 • De maximale transmissiesnelheid is voorbij VPN met de Fritzbox is beperkt tot ongeveer 8.000 kbit / s.
 • Alle verbonden apparaten delen het maximaal haalbare VPN Fritzbox-snelheid (ca. 8.000kbit / s)
 • De internetprovider moet een statisch IPv4-adres of in ieder geval alle poorten hebben doorgestuurd naar de router van het IPv4-adres (niet mogelijk met privé DS-Lite-verbindingen)
 • Als u geen statisch IPv4-adres heeft, moet u ook een DDNS-service gebruiken (vaak tegen betaling)

Veel gestelde vragen over VPN met FRITZbox

Kun je FRITZbox direct mee NordVPN aansluiten?

Nee dat kan je niet. FRITZbox-routers hebben de vereiste functie: “OpenVPN Cliënt ”niet.

Hoe kun je FRITZbox gebruiken met CyberGhost VPN aansluiten?

Nee dat kan je niet. FRITZbox-routers hebben de vereiste functie: “OpenVPN Client ”of“ PPTP Client ”niet.

Hoe kan ik mijn FRITZbox gebruiken om Duitse tv te kijken?

Over de functie "VPN op de FRITZbox ”, kunnen er ook verschillende apparaten op één worden aangesloten VPN Maak er verbinding mee. Dit betekent dat u ook het IP-adres van uw eigen internettoegang gebruikt en dus ook kunt profiteren van streamingaanbiedingen in het buitenland.

Is dat zo VPN Verbinding met Fritzbox veilig?

Ja, er wordt een IPsec-verbinding gebruikt, deze wordt ook als zeer veilig beschouwd in expertcirkels. Geopende poorten die zijn geconfigureerd op de Fritzbox bieden geen grote aanvalsgebieden voor hackers, maar u moet ook gevoelige gegevens beschermen op locaties waar deze toegang mogelijk is met een firewall.


Geplaatst op:04 / 05 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links