VPN Snelheidsproblemen door verkeerde "MTU-maat"

Om de MTU-grootte of de effecten ervan op de transmissiesnelheden in netwerken via TCP / IP te begrijpen, moet men iets leren van de achtergrond van deze technologie. MTU-maat beschrijft altijd alleen de maximale waarde, d.w.z. kleinere maten veranderen de stabiliteit niet, te grote waarden leiden tot een transmissiestop.

De MTU-grootte bepaalt het maximale gegevenstransport

Hoe zit het met de snelheid van het gebruik ervan VPN-ServiceIk leg het ook uit in dit artikel.

Technische beschrijving:

De maximale transmissie-eenheid (MTU) beschrijft de maximale pakketgrootte van een protocol van de netwerklaag (laag 3) van het OSI-model, gemeten in octetten, die zonder fragmentatie in het frame van een netwerk van de datalinklaag ("frame"). Laag 2) kan worden verzonden.

Dit klinkt in het begin misschien wat cryptisch, maar is in een andere vorm heel eenvoudig uit te leggen en heeft ook een invloed op of u de maximale capaciteit van de gegevensoverdracht (snelheid) kunt gebruiken of niet. Ook in interactie met een VPN Service kan een impact hebben, afhankelijk van welke apparaten u gebruikt en hoe de grootte daar is ingesteld.

MTU-verklaring - voorbeeldbrief

Het concept van MTU dat is overgedragen aan het verzenden van een brief is begrijpelijker. Een MTU 50 g betekent dat u max. 50 g kan inhoud in de brief plaatsen. De letter kan in het algemeen zwaarder zijn dan 50 g zelf, zoals normaal een envelop z. B. 4 g en een stempel 0,3 g toegevoegd. Betaalde en stuurde de hele brief met 54,3 g massa.

  • Maar als de brief te zwaar is, wordt deze gewoon niet meer gepromoot en blijft hij.
  • Als de brief met te weinig inhoud is gevuld, wordt deze wel verzonden, maar in totaal wordt er simpelweg minder gegevens getransporteerd, wat natuurlijk de snelheid van de gegevensoverdracht negatief tegengaat.
    (Voorbeeld: 100-letters in één minuut met telkens 50gr-gegevens of 100-letters in één minuut met telkens 30gr-gegevens) In het tweede geval had u in één minuut minder gegevens kunnen overbrengen.)

De maximale MTU-grootte is belangrijk voor de prestaties en stabiliteit van een verbinding.

MTU-grootte - voorbeeldwagens
MTU-maat - voorbeeld van wagons

Een typische waarde voor een maximale grootte is "1493", maar verschillende internetproviders hebben ook individuele instellingen gemaakt in hun netwerken, daarom kan deze waarde niet overal worden gebruikt. Meestal wordt de grootte echter extra bepaald door uw eigen router en ook op het apparaat dat u gebruikt. Waarom in de overgrote meerderheid van de gevallen met een directe internetverbinding deze gegevens bijna maximaal kunnen worden gebruikt.

MTU is ook toegetreden VPN beslissen invloed

De situatie is anders als u nu een netwerkverbinding hebt via VPN bouwt. omdat ook hier een waarde voor de maximale transmissiegrootte tussen de VPNServer en de VPNClient mogelijk. Omdat ook hier de data worden overgebracht naar individuele pakketten, maar als deze datapakketten nu groter zijn dan het transmissiekanaal toelaat, ontstaan ​​er "laadproblemen", wat betekent dat data herhaaldelijk wordt verzonden en dit kan leiden tot het volledig verbreken van de verbinding. Als de gegevens hier te klein zijn, worden de transportcontainers niet ingevuld en dit vertraagt ​​ook de algehele transmissieprestaties.

Gebruik om deze problemen te voorkomen VPN Providers hebben vaak hele kleine MTU-formaten, zoals (1330), waardoor de compatibiliteit natuurlijk beter is, maar er is ook een onnodig snelheidsverlies. Vooral veel VPNs met hun eigen technologie, bieden vaak de mogelijkheid om de MTU-grootte handmatig aan te passen of zelfs zelfoptimaliserende oplossingen.

Voorbeeld van MTU-optimalisatie met VyprVPN:

bij VyprVPN Maattests zijn geïntegreerd in de apps en kunnen de maximaal mogelijke waarde bepalen en zo stabielere en snellere verbindingen mogelijk maken. Link: VyprVPN recensie

VyprVPN Optimalisatie van MTU-maten geïntegreerd in de applicatie
VyprVPN Optimalisatie van MTU-maten geïntegreerd in de applicatie

Bepaal de optimale "MTU-grootte"

Afhankelijk van de internetprovider kan het gebeuren dat de MTU-grootte (maximale transmissie-eenheid) verschilt van de standaardwaarde (1493 bytes), waardoor de pakketten gefragmenteerd zijn en daarom de bestaande verbinding niet optimaal wordt gebruikt.

Om de maximale MTU-grootte te bepalen, is het belangrijk dat we begrijpen dat ons IPv4-protocol 28-bytes vereist (20-bytes = IPv4-headers en 8-bytes = ICMP) en, voor een MTU, 1492-bytes voor onze gegevens hebben slechts 1464 bytes per pakket. Als we nu bepaal de optimale maat Als we ervoor willen zorgen dat we pakketten verzenden die niet gefragmenteerd zijn, kan dit het beste worden getest via een ping.

In ons voorbeeld pingen we Google.de met een ping-pakketgrootte van 1464 bytes:

De Windows Ping (opdrachtregelprogramma "CMD" in Windows) gebruikt de parameter -l voor de pakketgrootte en om ervoor te zorgen dat de pakketten niet gefragmenteerd zijn, wordt de parameter -f ingesteld.

ping google.de -f -l 1464

voor MacOS:

ping -D -s 1464 google.com

 

MTU maat 1464
Verkrijg MTU-grootte - pakket verloren: Ping google.de -f -l 1464

Zoals u hier kunt zien, is het ping-pakket te groot en kan het niet worden verzonden.

Om de juiste waarde te bepalen, verminderen we nu ons ping-pakket totdat we het kunnen verzenden:

ping google.de -f -l 1456

voor Mac OS:

ping -D -s 1456 google.com

 

MTU maat 1456
Bepaal MTU-grootte - succesvol verzonden: Ping google.de -f -l 1456

In dit voorbeeld kan het ping-pakket worden verzonden met een grootte van 1456.

Nu we de hoeveelheid gegevens per pakket kennen, kunnen we de optimale MTU-grootte berekenen. Hiervoor nemen we het vastberaden Hoeveelheid gegevens per pakket (1456 bytes) en voeg hieraan het IPv4-protocol toe (28 bytes) wat in ons voorbeeld een MTU-grootte van 1484 bytes resultaten.

De maximale waarde kan nu tussen 1456 en 1464 liggen. U kunt deze waarde benaderen door het uit te proberen.

 


Geplaatst op:03 / 07 / 2018

9 gedachten over "VPN Snelheidsproblemen door verkeerde "MTU-grootte" "

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links