Waarschuwing voor streaming: waarom? & Hoe dit te voorkomen!

De media worden achtervolgd door horrorverhalen over schending van het auteursrecht door het streamen van films op internet. Allereerst heerst er een gevoel van onveiligheid bij internetgebruikers. Wat is er nu toegestaan? Wat is er verboden? Hoe kan ik mezelf beschermen? Veel vragen die nooit duidelijk worden beantwoord, maar er zijn wel hele duidelijke richtlijnen en wettelijke voorschriften voor. Er zijn ook voldoende procedurele uitspraken waarop men een zeer zeker juridisch oordeel kan bouwen. Helaas doen nog maar een paar journalisten dit werk en blijven ze liever gewoon “angst en terreur” verspreiden, samen met de waarschuwing “Streamen is verboden, dus probeer het niet eens”.

Maar omdat dit niet bijdraagt ​​aan het feit dat gebruikers de betekenis leren begrijpen en zich vervolgens correct gedragen, wordt dat helaas volledig genegeerd.

Wat is echt verboden?

Kortom, de reputatie van auteursrechtelijk beschermde werken is niet strafbaar. Zo ja met toestemming van de houder van het auteursrecht zelfs op geen enkele manier gedaan.

Daarom begint de "aansprakelijkheid" van een internetgebruiker pas waar hij "willens en wetens" inhoud of media consumeert, en het is duidelijk dat hij deze alleen kan gebruiken omdat dit de rechten van de auteurs schendt. (Dus de rechthebbenden waren het hier niet mee eens).

De vraag rijst natuurlijk: "Hoe kan een internetgebruiker nu aan een website herkennen dat hij opent of de inhoud nu aan hem ter beschikking wordt gesteld en de aanbieder de rechten van de horlogemaker heeft geschonden?" Deze vraag zal de komende jaren nog steeds bij sommige rechtbanken spelen, omdat één ding zeker is: "Het is niet zo duidelijk om te zien!"

Er zijn geen "sancties" voor streaming.

Als vaak van "straffen'Die worden opgelegd vanwege' streaming ', je moet dit ook rechtzetten. Copyrightovertredingen zijn altijd civielrechtelijke zaken. Dit zijn dus situaties waarin twee particulieren of bedrijven wederzijdse aansprakelijkheidsclaims of gebruiksovereenkomsten indienen. Streaming en de resulterende "waarschuwingen'Wat veel gebruikers dus krijgen, heeft niets te maken met de politie of het openbaar ministerie. Het is dus altijd een kwestie van twee private partijen. Een van de verzoeken van de auteurs kan zijn dat u de gebruiker tijdens een waarschuwing duidelijk wilt maken dat hij zojuist de schending van zijn eigen rechten heeft geaccepteerd toen hij media op het internet consumeerde. "Sancties" worden alleen gebruikt bij administratieve overtredingen of strafrecht, in het burgerlijk recht zijn er alleen uitspraken die de zaken van twee partijen regelen. Maar geen boetes!

De waarschuwing kan niet door de gebruiker worden aanvaard!

Het gevolg is een schriftelijke “waarschuwing” over streaming, zelfs zonder enige juridische claim, zolang er geen juridische procedure over is gevoerd of over de vergoeding van de schade. De hoeveelheid schade die een auteur van een film overkomt, bijvoorbeeld doordat iemand deze film een ​​keer en alleen thuis via internet bekijkt, is zeker extreem laag. Door het inkomen te vervangen door een verkocht bioscoopkaartje wordt deze schade naar boven beperkt. Daarom zijn er momenteel bijna geen gevallen waarin vertegenwoordigers van auteursrechthebbenden ook normale gebruikers voor de rechter slepen. Ze laten het liever over aan de zeer lucratieve business om alleen ‘waarschuwingen’ te sturen.

Het is voor elke advocaat duidelijk dat een betaalde waarschuwing, een veelvoud daarvan, als een juridisch proces voor de daadwerkelijke schade die men zou kunnen vragen, de cliënt zou opleveren! Daarom bloeit de "waarschuwingsindustrie", maar er zullen geen juridische procedures zijn als gebruikers deze waarschuwingen niet accepteren!

Dus wanneer moet u betalen?

De internetgebruiker kan aansprakelijk worden gesteld voor de schade die wordt veroorzaakt als hij "willens en wetens" aanvaardt dat de auteursrechthebbende van een werkstuk (media, video, enz.) Zijn wettelijke rechten zou worden ontnomen. Met andere woorden:

'Als je weet dat je alleen iets kunt zien omdat de provider het je laat zien zonder akkoord te zijn gegaan met de distributie met de auteursrechthebbende.'

Dit geldt zeker voor sites zoals serienstream.to en vergelijkbaar ook.

Dus als je een brief van een advocaat krijgt omdat je een pagina of portal hebt gebruikt om video's te bekijken zonder iets te betalen, dan kan aansprakelijkheid daarvoor gerechtvaardigd zijn. Maar wat nu reparatie U hoeft zich dus geen zorgen te maken over gerechtskosten en onkosten, in plaats van het werkelijke bedrag voor het herstel van een verlies, dat eigenlijk nauwelijks bestond of net zou zijn gedekt bij de aankoop van een bioscoopkaartje. Dus als u een verzekering voor wettelijke bescherming hebt, zou ik dit in dergelijke gevallen ook aanbevelen om dienovereenkomstig te gebruiken en de waarschuwing in geen geval te accepteren.

Als u zelf de juridische kosten moet dragen (uw eigen advocaat, de rechtbank en de kosten van de generieke advocaat), wordt de overweging gegeven, die economisch nuttiger is. Helaas zijn er vaak hoge kosten voor de waarschuwingen zb 1.000 Euro, die als het minste kwaad worden beschouwd.

In de rechtbank zijn we allemaal hetzelfde, maar het is niet hetzelfde dat niet iedereen het hof kan veroorloven om het te proberen!

Voorkomen is beter dan later betalen!

Hoe kun je jezelf beschermen?

Het vervallen van de waarschuwingen is gebaseerd op het feit dat de auteursrechtvertegenwoordigers uw IP-adres kennen (van waar ze dit hebben, van duidelijke samenwerkingsverbanden met streaming website-exploitanten, zullen we op dit punt weglaten!).

Streaming - Waarschuwing - Proces
Streaming - waarschuwing - proces

Dus uw eigen IP-adres is de trigger voor de traceerbaarheid en het voortdurende proces van exploratie. Het is daarom raadzaam om uw eigen IP-adres niet te gebruiken wanneer u internet gebruikt. Met een VPN-Service U gebruikt een adres uit het buitenland en de advocaten burgerlijk recht kunnen geen onderzoek meer doen. Het klinkt zo simpel, maar het is net zo effectief.

Gebruik van een VPN-Services beschermt betrouwbaar tegen vervolging of waarschuwingen!

aanbevolen VPN voor streaming

Aanbeveling VPN gebruik direct op de thuisrouter!

VPN via ASUS-router in het thuisnetwerk
VPN via ASUS-router in het thuisnetwerk

 


Geplaatst op:02 / 04 / 2018

2 gedachten over “Waarschuwing voor streaming: waarom? & Hoe dit te voorkomen! "

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links