Waarschuwing voor streamen: waarom? & Hoe dit te voorkomen!

De media achtervolgt horologieverhalen over inbreuk op auteursrechten door films op internet te streamen. Eerst en vooral blijft er een onveilig gevoel bestaan ​​bij internetgebruikers. Wat mag? Wat is verboden? Hoe kan ik mezelf beschermen? Veel vragen maar nooit duidelijk beantwoord, maar er zijn zeer duidelijke richtlijnen en wettelijke voorschriften. Er zijn ook voldoende procedurele uitspraken waarop men een zeer veilige juridische opinie kan bouwen. Helaas doen nu maar weinig journalisten dit werk en blijven ze liever "angst en terreur" verspreiden, samen met de waarschuwing "Streaming is verboden dus probeer het niet".

Maar omdat dit niet bijdraagt ​​aan het feit dat gebruikers de betekenis leren begrijpen en zich vervolgens correct gedragen, wordt dat helaas volledig genegeerd.

Wat is echt verboden?

Kortom, de reputatie van auteursrechtelijk beschermde werken is niet strafbaar. Zo ja met toestemming van de houder van het auteursrecht zelfs op geen enkele manier gedaan.

Daarom begint de "aansprakelijkheid" van een internetgebruiker alleen wanneer hij "willens en wetens" inhoud of media gebruikt en zich ervan bewust is dat hij deze alleen kan gebruiken, omdat de rechten van de auteurs zijn genegeerd. (Dus de rechthebbenden waren het daar niet mee eens).

Dit roept natuurlijk de vraag op: "Hoe kan een internetgebruiker nu van een website die hij opent herkennen of de inhoud nu beschikbaar is gesteld aan hem en daarmee aan de provider, maar zijn de rechten van de kijkers genegeerd?" Deze vraag komt in de komende tijd Jaren nog steeds enkele rechtbanken druk, want één ding is zeker: "Zo duidelijk is dat niet herkenbaar!"

Er zijn geen "straffen" voor streaming.

Wanneer vaak uit 'straffen"Wordt gesproken vanwege" streaming ", dus je moet dit rechtdoor verplaatsen. Auteursrechtdelicten zijn altijd burgerlijke zaken. Dit zijn dus situaties waarin twee particulieren of zelfs bedrijven claims over wederzijdse aansprakelijkheid of gebruikersovereenkomsten indienen. Streaming en de resulterende 'waarschuwingen"Die veel gebruikers ontvangen, hebben niets te maken met politie of officieren van justitie. Het gaat dus altijd om twee private partijen. Een claim van de maker kan zijn dat u de gebruiker tijdens een waarschuwing duidelijk wilt maken dat hij zojuist inbreuk heeft gemaakt op zijn eigen rechten toen hij media via internet consumeerde. "Straffen" worden alleen gebruikt bij administratieve overtredingen of in het strafrecht, in het burgerlijk recht zijn er alleen uitspraken van rechters die de zaken van twee partijen regelen. Maar geen boetes!

De waarschuwing kan niet door de gebruiker worden aanvaard!

Dientengevolge, een schriftelijke "waarschuwing" voor streaming zonder enige juridische claim, zolang er geen rechtszaak of schadevergoeding werd gevoerd. In dit geval is de hoeveelheid schade die bijvoorbeeld aan een maker van een film is veroorzaakt, omdat iemand deze film eenmaal en alleen thuis op internet bekijkt, zeker extreem laag te meten. De vervanging van inkomsten door een verkocht bioscoopkaartje beperkt deze schade naar boven. Als gevolg hiervan zijn er op dit moment vrijwel geen gevallen waarin auteursrechteigenaren ook gewone gebruikers voor het gerecht brengen. Ze geven er de voorkeur aan om bij de nogal lucratieve zaken alleen "waarschuwingen" te verzenden.

Het is voor elke advocaat duidelijk dat een betaalde waarschuwing, een veelvoud van wat het zal opleveren, als een rechtszaak voor de werkelijke schade die u zou kunnen vragen, de cliënt zou opleveren! Daarom floreert de "Abmahn-Industrie", maar er zijn geen rechtszaken als gebruikers deze waarschuwingen niet accepteren!

Dus wanneer moet u betalen?

De internetgebruiker kan aansprakelijk worden gesteld voor de veroorzaakte schade als hij "willens en wetens" heeft aanvaard dat de auteursrechthebbende op een werk (media, video, enz.) Tot zijn wettelijke rechten wordt gebracht. Met andere woorden

"Als u weet dat u alleen iets kunt zien omdat de verkoper het aan u toont zonder met de auteursrechteigenaar overeenstemming te hebben bereikt over de distributie."

Dit geldt zeker voor sites zoals serienstream.to en vergelijkbaar ook.

Dus als je een brief van een advocaat krijgt omdat je een pagina of portal hebt gebruikt om video's te bekijken zonder iets te betalen, dan kan aansprakelijkheid daarvoor gerechtvaardigd zijn. Maar wat nu reparatie U hoeft zich dus geen zorgen te maken over gerechtskosten en onkosten, in plaats van het werkelijke bedrag voor het herstel van een verlies, dat eigenlijk nauwelijks bestond of net zou zijn gedekt bij de aankoop van een bioscoopkaartje. Dus als u een verzekering voor wettelijke bescherming hebt, zou ik dit in dergelijke gevallen ook aanbevelen om dienovereenkomstig te gebruiken en de waarschuwing in geen geval te accepteren.

Als u zelf de juridische kosten moet dragen (uw eigen advocaat, de rechtbank en de kosten van de generieke advocaat), wordt de overweging gegeven, die economisch nuttiger is. Helaas zijn er vaak hoge kosten voor de waarschuwingen zb 1.000 Euro, die als het minste kwaad worden beschouwd.

In de rechtbank zijn we allemaal hetzelfde, maar het is niet hetzelfde dat niet iedereen het hof kan veroorloven om het te proberen!

Voorkomen is beter dan later betalen!

Hoe kun je jezelf beschermen?

Het vervallen van de waarschuwingen is gebaseerd op het feit dat de auteursrechtvertegenwoordigers uw IP-adres kennen (van waar ze dit hebben, van duidelijke samenwerkingsverbanden met streaming website-exploitanten, zullen we op dit punt weglaten!).

Streaming - Waarschuwing - Proces
Streaming - Waarschuwing - Proces

Dus uw eigen IP-adres is de trigger voor de traceerbaarheid en het voortdurende proces van exploratie. Het is daarom raadzaam om uw eigen IP-adres niet te gebruiken wanneer u internet gebruikt. Met een VPN-Service gebruikt u een adres uit het buitenland, en de civiele advocaten hebben geen hefboomonderzoek meer. Dat klinkt zo eenvoudig, maar het is net zo effectief.

Gebruik van een VPN-Diensten beschermen betrouwbaar tegen vervolging of waarschuwingen!

aanbevolen VPN voor streaming

Aanbeveling VPN gebruik direct op de thuisrouter!

VPN via ASUS-router in het thuisnetwerk
VPN via ASUS-router in het thuisnetwerk


Geplaatst op:02 / 04 / 2018

Ik dacht aan "Waarschuwing voor streaming: waarom? & Hoe dit te voorkomen! ”

Laat een bericht achter