Uw Fritzbox met VPN verbinden. Wat u erover moet weten! Help.

fritzbox VPN: De AVM Fritzbox is een van de bekendste en meest gebruikte internettoegangsrouters in Duitsland. Als Duits bedrijf heeft AVM een product gemaakt dat al jaren wordt aanbevolen door veel internetproviders en dat wordt aangevuld met functies die het best aansluiten bij de Duitse gebruikersvereisten.

fritzbox VPN: Waarom de Fritzbox "OpenVPN Klant "kan niet!

Fritz! Box-router
Fritz! Box-router

Bij het overwegen van de prestaties van AVM moet echter worden opgemerkt dat AVM in wereldwijde vergelijking praktisch geen rol speelt. Als gevolg hiervan worden de producten vrijwel alleen in Duitsland verkocht en hebben ze daarom in principe weinig geproduceerde hoeveelheden. Daarom, ondanks een zeer hoge prijs van de apparaten voor de consument, in hardware-apparatuur aanzienlijk bespaard. De hardwarebronnen zijn ook cruciaal of noodzakelijk als het gaat om het integreren van modernere softwarefuncties in de router van vandaag. Vanwege het gebrek aan middelen van de apparaten ontstaan ​​hardware-intensieve applicaties zoals malware filtering, virus filtering en ook VPNClientgebruik via OpenVPN als niet langer mogelijk.

VPN Server + VPN Client met Fritzbox-routers

De AVM Fritzbox heeft beide functies Server + Client voor VPNGeïntegreerde verbindingen. Dit wordt echter gedaan door middel van een zeer gepatenteerd VPNProtocol "IPsec x-auth" activeert. Het is daarom voor gebruikers mogelijk om onderweg direct verbinding te maken met de router via een van de beschikbare Fritz-apps. Maar ook dat VPN Laat de Fritzbox-router met elkaar verbonden zijn (sitenetwerken).

Toepassing: Fritzbox met één VPNServiceverbinding mislukt.

Wil je de Fritzbox echter met een VPN Als u een dienst gebruikt om geografische beperkingen te anonimiseren of te omzeilen, wordt u geconfronteerd met het probleem dat dit de beschikbare is VPNProtocol "IPsec x-auth" eenvoudig door geen VPNService wordt ondersteund of aangeboden.

Het IPsec-protocol is vele jaren geleden ontwikkeld door Cisco en is al lang standaard in verzending, maar het protocol had aanzienlijke tekortkomingen, voornamelijk vanwege de behoefte aan een openbaar en toegankelijk IP-adres als client om verbinding mee te maken VPNOm servers te bouwen. Deze omstandigheid betekent dat verbindingen vaak niet mogelijk zijn vanwege lokale netwerkbeperkingen, bijvoorbeeld in hotels, particuliere bedrijfsnetwerken of moderne DOCSIS-verbindingen (KabelTV-Internet).

De oplossing was IEKv2

Deze omstandigheid werd alleen gerealiseerd door de volgende versie van IPsec (IEkV). Deze nieuwe standaard IEKv2 wordt nu ook gebruikt in Android, Apple iOS en macOS en Windows heeft dit protocol ook recentelijk in zijn systeem overgenomen. IEKv2 is echter via de VPN Fritzbox niet aangeboden.

Fritz! Box VPN functionaliteit
Fritz! Box VPN functionaliteit

Vragen van AVM bevestigen de toekomst zonder verder oponthoud VPN-Client (protocollen)

Toen ik dit jaar opnieuw bij AVM vroeg of een update van de gebruikte IPsec-versies op de Fritz-boxen gepland of gepland is, maar ik werd nogmaals bevestigd, omdat dit geen compatibiliteit zou hebben met de apparaten die al op de markt zijn, één dus volgt niet zo'n stap. Bovendien is IPsec x-auth ook voldoende veilig.

Dat klopt, maar gaat gewoon voorbij de eisen van veel klanten die een manier willen, de Fritzbox met moderner VPNServers of services rechtstreeks.

De integratie van OpenVPN, vereist een massale conversie van de firmware.

Zou de Fritzbox maar met VPNServices zouden compatibel zijn, dan zou het besturingssysteem in vele delen moeten worden heroverwogen of ontwikkeld en aangepast. Want wat gebeurt er als iemand IP-telefonie op de Fritzbox gebruikt? Voor authenticatie, maar in Duitsland, het IP-adres van de internetprovider en een vereiste VPN-Service zou dan Fritzbox niet kunnen aanmelden op de telefoonservers.

Daarom heeft het dan een gereguleerde manier nodig om uitzonderingen te kunnen definiëren. Dit betekent echter ook een ander afhandelings- en routeringsgedrag, dat momenteel niet beschikbaar is. Wijzigingen als gevolg van de dan verwachte problemen met bestaande routers en gebruikers zijn echter tamelijk ongewenst.

De Fritzbox zal dus in de toekomst geen kansen bieden, met professional VPNVerbind services.

Het geheel VPN-Router gids

FakeNews: “Je kunt Fritzbox met NordVPN aansluiten."

Websites die beloven VPN Door Fritzbox in te schakelen, worden gebruikers eenvoudigweg verleid om een ​​dienst te kopen!

Zelfs als veel auteurs van websites dat eens zijn. (Ik heb veel artikelen gevonden die bedoeld zijn om termen te zoeken met de Google-zoekmachine VPN + Fritzbox om te scoren, maar de informatie om de Fritzbox met een te gebruiken VPN Service kon daar worden afgesproken die ik nooit kon begrijpen. Dus het is gewoon niet wat daar wordt beloofd. Een goed voorbeeld is "bestvpn.co"Deze site vertelt veel over de geweldige connecties van de FB met een favoriet VPN (uitdrukkenVPN) maar uiteindelijk is er geen manier om dit te doen.

Dus om het nog maar eens duidelijk te maken:

GEEN huidige AVM Fritzbox-router kan met een VPNDirect verbinding maken!
Wie je dat belooft, liegt tegen je!

Alternatieve Fritzbox-firmware "FREETZ" gebruiken!

Ja, er is de mogelijkheid van alternatieve firmware Fritzbox met OpenVPN Klant of uitrusten en dus met VPNOm diensten te gebruiken. Het enige project dat dit momenteel biedt, is Freetz, (Officiële Github-projectpagina)

Het project werd door AVM soms als een grote innovatie geaccepteerd en je wilde daar natuurlijk zien wat alternatieve ontwikkelaars nog steeds in de Fritzbox konden installeren. Maar het werd al snel duidelijk dat de aanpak om een ​​andere firmware te gebruiken ook beveiligingsrisico's voor de gebruikers met zich meebrengt en vervolgens het imago van de Fritzbox zelf zou kunnen beschadigen. Waarom AVM zich strikt tegen dit project verzette. Gebruikers die FREETZ op hun Fritzbox gebruiken, verliezen ooit permanent ondersteuning van AVM.

Waarom is dit firmware-alternatief voor de Fritzbox-router uiteindelijk mislukt?

Ook verbetert AVM met nieuwe functies regelmatig de firmware van de router. Dit is een normaal proces en vereist dat ontwikkelaars uit de secties (routing, Wifi, telefonie, firewall, etc.) beschikbaar zijn voor elke wijziging en hun OK geven voor nieuwe releases. Nu zijn particuliere initiatieven zoals die van FREETZ meestal gebaseerd op individuele functies en ontwikkelingen, en moeten ze ook gebaseerd zijn op bestaande firmware. Omdat alleen deze ervoor zorgen dat de geïnstalleerde hardware ook kan worden gebruikt.

Uiteindelijk hadden de ontwikkelaars van FREETZ dus gewoon geen eigen middelen meer,

ze konden de updates van AVM niet langer rechtstreeks en snel genoeg zelf bestuderen en vervolgens hun eigen applicaties aanpassen. Als gevolg hiervan konden FREETZ-gebruikers niet deelnemen aan 4-6 in verschillende versie-updates voor de huidige firmware. Dit betekent ook dat deze routers erg verouderd zijn in beveiligingsupdates en sommige nog steeds worstelen met telefonie en andere extra functies met bekende bugs.

FREETZ-gebruikers zijn experimenteel onderweg en zien ook af van AVM-help en beveiligingsupdates

Voordeel van de beschikbare "OpenVPN Klant ", maar heel langzaam!

Het voordeel van open zijnVPN Natuurlijk is het mogelijk om servers te verbinden. Maar het neemt de reeds genoemde omstandigheden op. openVPN heeft veel hardwarebronnen nodig om snelle gegevensuitwisseling mogelijk te maken. Fritzbox-hardware is niet voldoende beschikbaar of niet ontworpen voor dit doel. Vandaar verbindingen naar OpenVPN Servers zijn zelden sneller dan 3 tot 5.000 kbit / s. Maar voor de meeste toepassingen van vandaag is dit veel te langzaam.

Dus dit is OpenVPN Clientfunctie maar zo goed als onbruikbaar.

Info: Freetz is al meer dan 3 jaar niet verder ontwikkeld, wat tot verdere nadelen leidt dat mogelijke veiligheidslacunes niet meer worden aangepakt en gesloten.

Conclusie over het gebruik van de Fritzbox VPN Router met modern VPN-Services

Ik ben al jaren op zoek naar oplossingen, het leek verleidelijk, een van de meest gebruikte Duitse routers met VPN-Diensten om de identiteit te beschermen of om te beschermen tegen waarschuwingen. Naast de theoretische haalbaarheid van het project bleek dat de implementatie in de praktijk onvoldoende is en daarom niet geschikt voor normale gebruikers. Het blijft voor mij het bittere besef dat ik met veel Fritzbox-vrienden moet delen, zodat de AVM Fritzbox-router niet vandaag of in de nabije toekomst kan worden gebruikt.

VPN in het thuisnetwerk zijn er haalbare alternatieven

Daarom heb ik alternatieven ontwikkeld en heb ik al tienduizenden gebruikers de mogelijkheid gegeven om nog steeds hun eigen thuisnetwerk te hebben VPNVeilig of permanent beschermd tegen waarschuwingen of geografische beperkingen. (Link: 10 Tips voor beveiliging op internet).

Deze alternatieven zijn in de praktijk gemakkelijk te gebruiken en zijn ook onafhankelijk van de gebruikte alternatieven VPNServices. Daarbij gebruik ik altijd in mijn instructies alleen reeds ontwikkelde en ook door door de routerfabrikant ondersteunde oplossingen, omdat alleen deze ook garanderen dat beveiligingsupdates voor de routers niet tot verlies van functies zullen leiden.

Fritz! Box & ASUS-routercombinatie!
Fritz! Box & ASUS-routercombinatie!

Ik beveel daarom graag mijn uitgebreide bijdrage aan "VPN gebruik in thuisnetwerk ”. Hierin ga ik in op alle details en toon ook de praktische uitvoering met instructies. Met een investering van minder dan 30 euro kunnen alle apparaten thuis worden gebruikt met een Fritzbox als internetrouter VPNGebruik service.

Het geheel VPN-Router gids


Veelgestelde vragen over de Fritzbox VPN Diensten

Kan ik mijn Fritzbox gebruiken met een VPN aansluiten?

Nee. Fritzbox-routers gebruiken er een VPNProtocol dat niemand VPNService wordt gebruikt op zijn servers. Daarom kun je niet VPN Gebruik de service rechtstreeks.

Kan mijn Fritzbox met NoordVPN aansluiten?

Nee. noordenVPN ondersteunt de VPNProtocollen: OpenVPN, IEKv2 maar niet in het gebruikte Fritzbox IPsec x-auth-protocol. Daarom een ​​directe verbinding van de Fritzbox naar het noordenVPN Server niet mogelijk.

Zal AVM binnenkort de VPN Functie integreren?

Over het algemeen heeft AVM in de VPN Fritzbox-router heeft al een eigen protocol geïntegreerd om verbindingen met de Fritzbox of tussen Fritzbox-routers (bedrijfsnetwerk) mogelijk te maken. Er zijn volgens AVM geen plannen om deze aansluitmogelijkheden uit te breiden. Daar zijn ook tal van technische redenen voor.

Hoe snel is dat VPN Verbinding met Fritzbox VPN?

U kunt verbinding maken met een Fritzbox met de Fritzapps of twee Fritz-boxen met elkaar. De gemeten gegevensoverdrachtssnelheden met nieuwe Fritzbox-modellen hebben 5.000kbit / s nooit overschreden, dus dit kan worden beschouwd als de snelste manier om verbinding te maken.

Kan worden geflitst door><de Fritzbox VPN gebruiken?

Ja. Een alternatieve firmware> FREETZ <kan ook worden gebruikt voor OpenVPN Gebruik client. Dit is echter ook het einde van andere diensten zoals telefonie VPN Fritzbox en de haalbare snelheden zijn te danken aan beperkte hardware-optimalisatie met OpenVPN op minder dan 5.000kbit / s waarom de verdere ontwikkeling van de alternatieve firmware vóór 4-jaren al is stopgezet.

Vragen en hulp

Voor vragen en hulp over Fritzbox VPN Ik help ook graag. Ik heb sinds 1998 te maken met AVM Fritzbox-routers en dit onderwerp, dus ik deel mijn ervaring graag in directe communicatie met mijn lezers.
Zoals altijd bereik je me onder een van de vele Contact mogelijkheden.


Geplaatst op:10 / 19 / 2019

4 gedachten over "Uw Fritzbox met VPN connect. Wat u erover moet weten! Help '.

Laat een bericht achter