HTTPS? Zo surf je veilig & privé!

Niet meer dan we in het echte leven hebben waargenomen en bespioneerd HTTPS wilt zijn, moet het zich ook gedragen op internet. Om uw gegevens en uw privacy te beschermen, is codering een groot probleem. We laten je een video zien die eenvoudig en precies uitlegt waar encryptie, http en vooral https over gaan!

In een café, in een vliegtuig of ergens anders een overdreven nieuwsgierige buurman, die vrij open "leest" op uw laptop? Helemaal niet - of? Deze spionage is een duidelijke no-go, waaraan je gemakkelijk kunt ontsnappen door van stoel te veranderen of van houding te veranderen.

Niet gecodeerd op internet?

Maar weet je eigenlijk dat de afluisteraar aan de muur ook heel dichtbij is tijdens je surftochten op internet? En niet slechts één. De facto de halve wereld als u een standaardbrowser gebruikt. Omdat het uw gegevens ongecodeerd door de lijnen stuurt. Niet gecodeerd betekent dat iedereen die op de een of andere manier aan de lijn is, mee kan lezen. Zonder dat je het merkt. Uw internetprovider, bijvoorbeeld de beheerder van de openbare wifi waarin u zich bevindt, de beheerder van de website waar u zich bevindt, enz.

een VPN beschermt u voor bewaking & co VPN

Ook niet ideaal, toch? Vooral omdat het niet alleen om lezen gaat. Het gaat erom dat gegevens kunnen worden gestolen of zelfs gemanipuleerd. Het is daarom belangrijk om voor de juiste codering te zorgen. dan VPN-Natuurlijk zullen wij voor u pleiten VPN naar het hart. Zodra u ermee verbonden bent, worden al uw gegevens door een tunnel verzonden en verborgen. We hebben momenteel zeer goed gepresteerd in onze tests Nieuw lid Surfshark of Bestseller NordVPN.

Iedereen kan http begrijpen!

Wat je afgezien van de bovenste tip VPN U kunt het volgende doen: Er zijn nog veel websites die werken met "http" (hyper text transfer protocol). U kunt dat zien aan de adresregel van uw browser. In veel gevallen waarschuwen de browsers zelfs voor http. Dit protocol is de taal die uw browser en de andere server gebruiken. Gewoon dom dat het niet moeilijk is. Het wordt door iedereen begrepen.

https helpt bij codering

Het is duidelijk dat een andere taal nodig is. En die zijn er ook. Veel pagina's gebruiken het al. Namelijk "https", wat staat voor "hyper text transfer protocol secure". S zeker. Omdat met dit protocol alle gegevens gecodeerd zijn. Wat overblijft is een chaos van tekens die niemand kan begrijpen. En zeker niet manipuleren. Met https kunt u niet worden omgeleid naar nep-sites of dergelijke.

Browser plugin "HTTPS overal"

Dus het is heel goed. Het zou echter niet bijzonder praktisch zijn als u voor elke afzonderlijke website handmatig zou moeten controleren of https beschikbaar is of alleen http. Hiervoor bedachten vindingrijke onderzoekers een paar jaar geleden iets geschikts. Het Electronic Frontier Foundation-team ontwikkelde de browserplug-in "HTTPS overal" samen met de Tor Projet. Dit controleert of een website beschikbaar is in de https-taal en gaat automatisch naar deze gecodeerde versie. Dus waar mogelijk, weet u het zeker.

Zijn toch niet alle websites al https-gecodeerd?

Talloze websites bieden zelfs ondersteuning voor HTTPS-codering. Het is echter niet altijd duidelijk en gemakkelijk voor u als gebruiker om dit te gebruiken. Dus het kan zijn U kunt bijvoorbeeld op een "terug" -link klikken die u terugstuurt naar een niet-versleutelde versie. Of erger nog, er zijn websites die vanaf het begin alleen http aanbieden ... Met "HTTPS overal" bent u ook in dergelijke gevallen aan de veilige kant!

De plug-in is beschikbaar voor sommige browsers - u kunt deze vinden op EFF de belangrijkste HTTPS overal Downloads (Chrome, Firefox enz.).

En hier is de zeer goed gemaakte video met alle informatie:

HTTPS? Zo surf je veilig & privé! 1

Geplaatst op:01 / 14 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links