Wachtwoorden 2019 - veilig EN gemakkelijk te onthouden?

Het gaat om wachtwoorden. Ze moeten moeilijk te kraken zijn. Maar je moet ze ook kunnen onthouden. Best moeilijk ... We hebben een video gevonden die je kan helpen met het wachtwoordprobleem. Enerzijds wordt uitgelegd hoe wachtwoorden werken. Aan de andere kant, hoe u uw wachtwoorden topveilig EN gemakkelijk te onthouden maakt.

Beeld en geluid zien er altijd goed uit, het beste is om de video meteen te bekijken. Wij denken: goed gedaan - en jij? Voor degenen die liever lezen, is hier een samenvatting van de belangrijkste punten:

Wachtwoorden 2019 - veilig EN gemakkelijk te onthouden? 1

Eén wachtwoord - veel regels

Je hebt het waarschijnlijk al eerder gehoord: wachtwoorden moet uit hoofdletters, speciale tekens en cijfers bestaan ​​indien mogelijk. Wees natuurlijk ook niet te kort, minstens 8 tekens. Maar gebruik niet te lang hetzelfde en een ander voor elk account! Want als uw wachtwoord is gelekt en u het overal gebruikt, wordt uw risico natuurlijk enorm vermenigvuldigd ...

Wachtwoorden zijn vergelijkbaar met eenvoudige getallen Wachtwoorden gemakkelijk onthouden? uit

Toegegeven, wachtwoorden zijn echt ingewikkeld - als je er liever niet aan denkt. Waarom is dat Dat komt door de manier waarop wachtwoorden werken: denk aan je nieuwe, dure fiets. Zou je het gewoon op straat zonder slot achterlaten? Niet gegarandeerd. Maar als je nu een goed combinatieslot koopt en je verjaardag alleen weer als combinatie gebruikt, is dat ook niet zo verstandig. Hetzelfde geldt voor wachtwoorden. Met het grote verschil dat geboortedata, hondennamen etc. gemakkelijk online te vinden zijn. Bovendien wordt dit onderzoek eenvoudig door de computer gedaan.

Met een lek loopt u vooral risico!

Als de hacker brutaal genoeg is om levendige wachtwoorden direct in uw account uit te proberen, heeft hij meestal pech. Omdat het na een paar pogingen vastloopt. Dingen zijn heel anders als een provider die u gebruikt het slachtoffer wordt van een datalek of klauw. Omdat de aanvaller dan ook uw gegevens heeft. Nu moet hij zijn computer gewoon laten zoeken naar wachtwoorden om uw account te kraken. En in tegenstelling tot een mens, kan een computer het in een paar seconden doen.

Je kunt erachter komen of je ooit het slachtoffer bent geweest van een lek en of er gegevens op het net rondzweven ben ik een pwned controleer gemakkelijk.

Hoe langer het wachtwoord, hoe langer het duurt om te kraken

Hoe eenvoudiger uw wachtwoord, hoe sneller de computer erachter komt. Maar als u een handig wachtwoord met speciale tekens, cijfers, enz. Gebruikt, zal het moeilijker zijn. Dan is een zogenaamde "brute force" -aanval nodig. De lengte van het wachtwoord is hier echt belangrijk. 10 kleine letters kunnen in enkele seconden worden gekraakt. Met 11 kleine letters is de computer 20 dagen bezig geweest. En als u 16 kleine letters hebt gekozen, worstelen maar liefst 10 computers meer dan 2.000 jaar!

Top: lang en veelzijdig

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over de lengte van wachtwoorden. Maar niet alleen hoe langer hoe beter. Als u nu speciale tekens, cijfers en hoofdletters opneemt, duurt de computer miljoenen jaren. Dus pech.

De oplossing: wachtwoorden maken uw leven gemakkelijker!

Maar onthoud een wachtwoord bestaande uit 15 kleurrijke tekens, cijfers, enz.? Geen kans! Tenzij je terugvalt op een truc: denk aan een wachtwoordzin in plaats van een wachtwoord. Correct gelezen - omdat zinnen gemakkelijker te onthouden zijn. Bijvoorbeeld: "Vierzieggestdtd4 = 10" of "Met een wachtwoordzin, de beveiliging> als1Passwort" of "Dies_ist_mein_Passwort_fuer_F @ cebook". Met deze passages voldoet u aan alle vereisten met betrekking tot lengte en karaktertypen. En zo'n zin is echt veel gemakkelijker in de hersenen te "bewaren".

Wat kan een wachtwoordbeheerder voor u doen?

Paspoorten zijn erg praktisch - dat weet Edward Snowden trouwens ook, zoals hij hier uitlegt:

Wachtwoorden 2019 - veilig EN gemakkelijk te onthouden? 2

Maar heel veel pass-zinnen tegelijk zijn niet zo gemakkelijk te onthouden. Om een ​​overzicht te houden, wordt een wachtwoordbeheerder zoals de nieuwe NordPass van Nord aanbevolenVPN.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan het ontwerpen van de paspoorten, maar bovenal maximale veiligheid!


Geplaatst op:01 / 08 / 2020

Laat een bericht achter