Privacy en gegevensbescherming zijn hen niet bekend: u moet deze 4 apps nu verwijderen!

Ieder van ons heeft zijn eigen speciale app-lievelingen. Er zijn gewoon te veel spannende varianten. Voor tijdverdrijf, voor het kantoor, om te winkelen en en en en. U verkoopt uw ​​privacy echter voor veel apps. Omdat privacy blijkbaar een vreemd woord is voor sommige ontwikkelaars. We hebben enkele van de slechtste apps verzameld op het gebied van uw privacy. Heb je een van deze apps bij je? Er is maar één ding: direct verwijderen!

1 Flashlight Apps - de lieveling van alle hackers

Tegenwoordig heb je echt geen app nodig om een ​​mobiele zaklamp mee te nemen. Maar als u dat doet, moet u ze nu meteen verwijderen. Of controleer in ieder geval welke rechten ze heeft. Je zult zeker je blauwe wonder ervaren! Er is veel bewijs dat hackers van dergelijke apps houden, om op uw apparaat te komen en het te infecteren met malware.

2 Angry Birds - NSA Spy App # 1 Privacy en gegevensbescherming zijn hen niet bekend: u moet deze 4 apps nu verwijderen! 1

Ben jij ook een fan van het grappige spel en een van de meer dan 2 miljard gebruikers die de game-app hebben gedownload sinds het begin in 2009? Gefeliciteerd - dan heb je gekozen voor de nummer 1 spionage-app van NSA & Co. Edward Snowden heeft zelf aangekondigd dat de app zijn gebruikers bespioneert en gegevens opzuigt; gevolgd door bijbehorende mediaberichten, Een mobiel advertentieplatform heeft een codefragment in Angry Birds geplaatst om op maat gemaakte advertenties aan deze gebruikers te presenteren op basis van de verzamelde gebruikersinformatie. Op zichzelf helaas niets ongewoons. De gegevensbibliotheek erachter was echter zichtbaar en lekte dus gebruikersgegevens zoals telefoonnummer, locatie, politiek sentiment, oproeplogboeken, enz. Geen wonder dat de NSA daar was op de partij. De ontwikkelaars beweren dat de nieuwe versies van de app niet langer zo kwetsbaar zijn. Maar je weet maar nooit ...

3 YouVersion Bijbel-app - almachtige octopus

Ongelooflijk maar waar - zelfs als het gaat om religie en overtuiging, hebben de data-octopussen geen genade. De nummer 300 Bijbel-app op meer dan 1 miljoen apparaten over de hele wereld. Het heeft meer dan 1.400 bijbels in meer dan 1.000 talen. En: Het verzamelt uw gegevens met veel plezier. De app vereist de volgende machtigingen: volledige internettoegang, de mogelijkheid om verbinding te maken met en los te koppelen van wifi, om de inhoud op de telefoon te wijzigen, om de locatie van de gebruiker te volgen en om al uw contacten te lezen.

Het is niet duidelijk waarvoor de app al deze gegevens nodig heeft. Het idee van een reclamebureau op de achtergrond ligt natuurlijk voor de hand ... YouVersion beweert echter persoonlijke informatie van de gebruiker te verkopen. De gegevens zouden alleen nodig zijn "voor de best mogelijke ervaring van de gebruikers".

4 Facebook - helaas maar al te bekend om zijn dataschandalen en lekken

Geen verrassing, toch? Facebook heeft meer dan eens bewezen dat het niet zorgvuldig met uw gegevens omgaat. Denk maar aan de Cambridge Analytica-gegevensschandaal. De Facebook-app biedt totale bewaking: de app kan foto's en video's maken, audio opnemen, contacten toevoegen en verwijderen, uw berichten lezen, uw agenda lezen, andere apps uitschakelen ... dus het heeft aanzienlijke controle over uw telefoon en alles erop ,

Krijg de volledige prestaties van uw smartphone terug!

Als een klein extra voordeel van uw afscheid van de Facebook-app krijgt u de volledige prestaties van uw smartphone terug. Omdat Facebook permanent op de achtergrond draait en zowel uw batterij als uw bandbreedte van of op afzuigt. Het verslindt je middelen.

Als je Facebook wilt gebruiken, sla je de app over en ga je gewoon naar de klassieke website. Maar vergeet na gebruik niet het venster te sluiten - anders kan Facebook u opnieuw bespioneren!

U ziet: zo praktisch als sommige apps kunnen zijn - denk goed na als u ze daadwerkelijk op uw telefoon installeert. Anders verwacht je misschien nare verrassingen.

Bron: expressvpn.com; Foto: pixabay.com


Geplaatst op:04 / 01 / 2019

2 gedachten over "U bent niet bekend met privacy en gegevensbescherming: u moet deze 4 apps nu verwijderen!"

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links