Tip: webcamspionage en bescherming tegen dagelijkse bewaking

Iedereen die de opleiding van de internationale pers volgt over de monitoring van miljoenen internetgebruikers via hun webcams, is ook op zoek naar oplossingen voor dit probleem. De documenten van Edward Snowden, evenals vele andere rapporten die zijn gepubliceerd door WikiLeaks, maken duidelijk dat bijna elk apparaat geschikt is voor spionagedoeleinden van gebruikers.

Cijfers uit het Verenigd Koninkrijk suggereren dat monitoring via de webcams zo vaak wordt gebruikt dat in totaal meer dan 60% van alle internetgebruikers die ook apparaten met ingebouwde camera's (webcam) hebben, al onvrijwillig en onopgemerkt slachtoffers zijn geworden.

Dagelijkse webcambewaking
Dagelijkse webcambewaking

De monitoring door webcams neemt toe!

Over het algemeen valt niet te ontkennen dat de surveillance door de exploitatie van kwetsbaarheden en het gebruik van webcams gestaag toeneemt. Dat is niet zo gek, want tegenwoordig is bijna elk apparaat uitgerust met ingebouwde webcams. Pc's, laptops, smartphones en tablets worden veel gebruikt, maar gebruikers maken zich zelden zorgen over de mogelijkheden van spionage die deze technische apparaten nu bieden.

Waarom worden respectabele burgers opgenomen met hun eigen webcams?

Insiders weten nooit dat inlichtingendiensten alles doen wat mogelijk is. Maar er is een praktisch voordeel dat de services tonnen gebruikersbeelden verzamelen vlak voor hun apparaten. Het zal worden verbeterd en gevoed gezichtsherkenningsprogramma's.

De databases voor gezichtsherkenning die worden aangestuurd door de NSA, GHCQ en BND hebben de afgelopen 5-jaren dramatische verbeteringen ondergaan, waardoor ze nauwkeurig kunnen anticiperen op de miljoenen mensen wier dagelijkse beelden de gezichtsdatabase zijn binnengekomen. Dit betekent dat het tegenwoordig met deze enorme database mogelijk is om honderden miljoenen mensen binnen een paar milliseconden te identificeren zodra ze met een bewakingscamera zijn. Deze zijn ook beschikbaar op Duitse luchthavens, sommige openbare plaatsen en in veel steden. Op basis hiervan kunnen meer gedetailleerde bewegingsprofielen en een volledige monitoring van individuele personen zeer snel mogelijk worden gemaakt.

Wat kun je doen?

Het eerste idee is natuurlijk gewoon een handmatige hulp, dus een plakstrip op de camera.

Dit is inderdaad een zeer effectief middel, maar sommige lijmen vernietigen permanent de lenzen van de camera's. Dit is geen wenselijk neveneffect. Daarom beschermt de zoektocht naar een remedie die praktisch zo nu en dan kan worden gebruikt de cameralens in plaats van deze te vernietigen en wanneer deze er mooi uitziet.

Hidy® een bescherming voor de cameralens en privacy via de verborgen webcam!

Tip: webcamspionage en bescherming tegen dagelijkse bewaking 1

De echt mooie om te zien maar niet opdringerige stickers voor de webcam van Hidy®, zijn zonder kleefstoffen en erg zacht. Dit beschermt de cameralenzen effectief, is altijd bruikbaar en als u dit niet eenvoudig wilt gebruiken naast de webcam wilt gebruiken. Zodra de webcam niet meer actief wordt gebruikt, kan de lens weer worden verborgen.

De Hidy®-stickers zijn verkrijgbaar voor een paar euro inclusief verzendkosten en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De verkregen privacy is onbetaalbaar!

Hidy® webcambescherming en privacy

Tip: webcamspionage en bescherming tegen dagelijkse bewaking 2


Geplaatst op:06 / 30 / 2017

Laat een bericht achter