Tips: bewezen beveiligingsmaatregelen voor Windows-gebruikers

Inleiding tot beveiliging met Windows

Het beveiligen van uw computer is een complex probleem. Mogelijke maatregelen zijn eindeloos, en veel van deze maatregelen beperken een geautoriseerde gebruiker in hun activiteiten, dit betekent dat er altijd een afweging is tussen veiligheid en bruikbaarheid. Koppel dat aan het feit dat sommigen van hen deskundige kennis nodig hebben om correct te worden geconfigureerd, en het wordt duidelijk dat het moeilijk voor mij is om een ​​lijst te maken zoals hieronder. Ik concentreer me niet alleen op één aspect van beveiliging, maar zo'n lijst kan onmogelijk volledig zijn. Wat ik eraan kan doen, is proberen een fundament te creëren waarvan ik denk dat het een acceptabele basis biedt, algemeen en licht genoeg is om het aan de meeste eindgebruikers aan te bevelen en het grootste deel van je vrijheid / comfort intact laat zodat je niet wordt uitgeschakeld door de nadelen. Ik moedig iedereen aan om zoveel mogelijk van deze praktijken te volgen, omdat de onderstaande lijst lang niet alles is wat u kunt doen om uzelf te beschermen, maar een goed begin.

Tip # 1 - Gebruik geen Windows ouder dan Windows 7

Vergeet alle Windows-versies, ouder dan Windows 7. Echt. Als u Windows XP of Vista gebruikt, weet ik zeker dat u deze aanbeveling niet zult volgen, omdat het opnieuw installeren van het besturingssysteem niet alleen een gedoe is, maar al het andere achteraf instellen is een tijdrovende PITA. Maar houd er rekening mee dat u maar één keer hoeft te handelen, en het is echt belangrijk. Er zijn veel problemen met oudere versies van Windows, waaronder niet-bestaande ondersteuning, beveiligingsproblemen, verouderde beveiligingstechnologieën, nutteloze UAC, enzovoort.

Tip # 2 - Houd uw software bijgewerkt

Nadat u het besturingssysteem en de software hebt geïnstalleerd, moeten deze regelmatig worden bijgewerkt. Inschakelen voor automatisch bijwerken in uw applicaties (of gewoon niet uitschakelen) is een naadloze en frustratievrije methode om u altijd up-to-date te houden. Nogmaals, sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om hun updaters uit te schakelen (ook om goede redenen nu gaat niet werken), maar het gebeurt dat ik ook een oplossing voor hen heb. Een leven zonder automatische updates zou niet zo erg zijn als je niet alleen per app moest zoeken naar updates. Nou, dat doe je niet. U kunt alleen een gecentraliseerde updater gebruiken voor alle programma's die uw computer automatisch scannen (wanneer u maar wilt of periodiek) en u op de hoogte brengt van beschikbare updates. Een dergelijke app die ik goed heb gevonden (en die ook gericht is op beveiliging) is Secunia PSI. Als u een goede app wilt die niet alleen naar updates zoekt, maar deze ook op één plaats downloadt en installeert, moet u ook CNET TechTracker controleren, hoewel u voor deze laatste een gratis CNET-account nodig hebt om er het meeste uit te halen out.

Tip # 3 - Zeg "nee" voor onzin in loodgieters

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe al deze browserwerkbalken op uw pc zijn geïnstalleerd? Dit is zoals. Gratis software-installatieprogramma's proberen vaak extra dingen op uw computer te installeren die u ze nooit hebt gevraagd, omdat ze voor elke installatie worden betaald. Als u echter tijdens de installatie gealarmeerd bent, kunt u u legitieme software vertellen om geen andere onzin op uw computer te installeren. Deze aanvullende software is meestal niet alleen nutteloos, maar ze vormen ook een aansprakelijkheid voor zowel uw privacy als uw veiligheid - "Welke software heeft de minste gaten op mijn computer", vraagt ​​u zich af - is geinstalleerd! Houd een oogje in het zeil en klik niet automatisch op "Volgende" in Installateurs, maar controleer of de huidige pagina je toestemming vraagt ​​om onnodige dingen in te stellen. Zeg gewoon "Nee!". U hoeft zich niet ontmoedigd te voelen om dit te doen. Ze zullen proberen je erin te misleiden.

Tip # 4 - Koop een router, het is een beetje een hardwarefirewall

Koop voor je huis een router als je die nog niet hebt. Betere routers hebben zeer goede firewalls met geavanceerde functies, maar zelfs goedkope zijn goede inkomende bescherming vanwege het feit dat ze hun NAT doen. U beschermt tegen vele aanvallen, zelfs als alle bezwaren van uw pc niet werken. Trouwens, een router is sowieso een vereiste als je thuis meerdere apparaten met internet wilt verbinden. Afhankelijk van het type internetverbinding dat je hebt, kan je provider ook zijn dat je er een hebt (in welk geval ze er gratis naar je toe gooien). Routers leggen je soms wat extra configuratie op voor een klein aantal toepassingen, maar omdat deze apparaten zo veel voorkomen, zijn gidsen op internet veel om je in zeldzame gevallen te helpen.

Tip # 5 - Je hebt ook een softwarefirewall nodig

De meeste firewalls in routers kunnen alleen inkomende verbindingen filteren, en zelfs de andere die uitgaande filters kunnen uitvoeren, zijn absoluut incompetent in het onderscheiden van twee applicaties als ze dezelfde poorten gebruiken. Wat in dit geval betekent dat ze uw browser niet over malware kunnen vertellen! Softwarefirewalls kunnen dit onderscheid maken. Als je denkt dat het al te laat is, denk dan twee keer na besmetting. Zelfs nadat het is geïnfecteerd, kan een uitgaande firewall de activering of verspreiding van het virus in de computer beperken (via besturingsverbindingen of de Download aanvullende malware niet toestaan), of voorkomen dat deze zich op uw netwerk verspreidt. Denk ook niet alleen aan malware. Privacy is nauw verbonden met beveiliging en het beperken van zelfs legitieme software maakt vaak deel uit van de bescherming van uw privacy.

Tip 6 - Schakel AutoRun / Autoplay uit

Het is een van de eerste dingen die ik doe nadat ik elk systeem heb geïnstalleerd: alle autoruns uitschakelen. Lees dit artikel over de nodige stappen. Het beschermt je tegen de geïnfecteerde USB-stick van je vriend, wat nog niet duidelijk is dat hij een virus heeft. Deze tip is ook belangrijk voor mensen met laptops. Als u autoruns hebt ingeschakeld, hebt u 3 seconden nodig om uw computer te infecteren met allerlei soorten kwaadaardigheid. Sluit gewoon een correct voorbereide USB-drive aan, wacht een seconde en haal de stekker eruit, je merkt het niet eens, omdat het meestal langer duurt als je eigenlijk alles omdraait.

Tip # 7 - Antivirussen zijn relikwieën, maar nog steeds nuttig

Wat een bedrijf u ook vertelt hoe geavanceerd hun antivirustechnologie is, antivirussoftware is gewoon dom. Ik bedoel, niet hun principe of doel, maar de manier waarop ze proberen malware te detecteren. Kan niet worden geholpen, zo is de huidige technologie. Hoewel je aanzienlijk beter kunt zijn dan anderen, zijn ze allemaal primitief en hoor je alleen maar marketing. De kans is groot dat je anderen al hebt horen zeggen dat malware en antivirus een kat-en-muisspel zijn. Dit is niets nieuws en is altijd het geval geweest, maar met internet dat alomtegenwoordig wordt als nooit tevoren, zijn innovaties in antivirustechnologie in principe niet aanwezig, en het aantal, de verfijning en zelfs de financiering van snel exploderende malware is cat's meer en meer achter de muis. Koop een anti-virus als de prestaties van uw computer het zich kunnen veroorloven, het doet geen pijn (* meestal * hoesten). Een antivirus is een slijtlaag in de beveiliging van uw computer, maar overschat de waarde ervan niet. Als u alleen op een antivirus als uw enige verdedigingslinie vertrouwt, is de beveiliging van uw computer behoorlijk slecht.

Tip 8 - UAC is nu je vriend

UAC slaagde erin om een ​​heel slechte reputatie te krijgen, het was ondragelijk onvriendelijk in Windows Vista. Als gevolg hiervan schakelen Vista-gebruikers uit, maar niet alleen dat, ook veel gebruikers van Windows 7 omdat ze dat onder Vista gewend zijn. En vertel de waarheid, ik kan het ze niet kwalijk nemen. Hoewel het veel veiliger is, was het een ramp voor de gebruikerservaring. Gelukkig heeft Microsoft UAC geleerd en bijgewerkt in Windows 7, waarna het zeer bruikbaar werd met behoud van een redelijk beveiligingsniveau. Wat belangrijk is, wat veel gebruikers niet weten, is dat UAC veel meer is dan alleen het bevestigingsvenster dat verschijnt wanneer een programma beheerdersrechten probeert te verkrijgen - dit is alleen wat direct zichtbaar is voor de leek. Het voegt een hoop bescherming en virtualisatiemogelijkheden achter de schermen toe om de Bad Gut los te koppelen, zelfs wanneer er geen UAC-prompt wordt weergegeven. Schakel het niet uit.

Tip # 9 - Kies uw wachtwoorden goed

Huidig ​​onderzoek toont aan dat als elk wachtwoord minstens acht tekens lang moet zijn, je het 6 kunt knippen, als je wilt, maar niet minder. Probeer kleine letters, hoofdletters en cijfers te bevatten. Maak nooit persoonlijke informatie (zoals de naam van u of uw naam, geboortedatum, adres, enz.) Deel uit van uw wachtwoord, want zo onwaarschijnlijk als het lijkt, een aanvaller kan ze al kennen, en variaties daarvan zullen de eerste dingen zijn die hij probeert , Oh, en gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord. Ik weet (verdorie, iedereen weet) dat goede wachtwoorden moeilijk te onthouden en vervelend zijn, maar ze zijn belangrijk. Gebruik een wachtwoordbeheerder zoals KeePass om het laden te vergemakkelijken. Het genereert goede wachtwoorden, onthoudt en organiseert ze en voert ze ook voor u in wanneer daarom wordt gevraagd. Op die manier hoef je maar één wachtwoord te onthouden (maar zorg ervoor dat je het heel veilig houdt) en de rest is geen gevecht meer.

Tip # 10 - Gebruik uw gezond verstand

Misschien wel het belangrijkste advies dat ik je kan geven. Dat klopt als u besluit om slechts één ding uit deze lijst te implementeren en dit niet langer te doen! De regel is simpel: lees, denk na, beslis. Waarschijnlijk zijn de meest extreme verwondingen te wijten aan een gebruikersfout (ja, ik heb het over jou), waar ook jij in werd gelokt. Neem alles wat je in internetadvertenties ziet met een korreltje zout (of beter, negeer ze gewoon helemaal). Aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn, zijn niet waar. Onthoud dat het "Van" -adres in e-mails gemakkelijk kan worden vervalst. Bedenk dat een legitieme instelling, bedrijf of website nooit, nooit, nooit om een ​​wachtwoord per post vraagt. Ziet een e-mail er anders uit dan normaal? Denk dan twee keer na voordat u iets gelooft dat er staat. en wat is de kans dat een oliemiljonair je wat van zijn aandelen wil geven? Je bent Hans en elk verdacht verhaal is een snoephuis voor je neus.


Geplaatst op:07 / 19 / 2016

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links