Hoe uw pc te beschermen tegen monitoring door keyloggers

Wat zo romantisch klinkt bij Sting's "Ik zal je in de gaten houden", vinden we niet zo leuk op internet. Elk van uw toetsaanslagen wordt door hen bewaakt: Keyloggers zijn heimelijke, veel voorkomende trackers die er werkelijk in slagen om alles wat u typt op te nemen. En ze zijn echt gevaarlijk. Door gewoon rustig op uw apparaten te zitten, verzamelen ze uw meest gevoelige gegevens. Zonder uw medeweten kunnen uw wachtwoorden, bankgegevens of ID-gegevens in handen komen van cybercriminelen. Maar nu komt het goede nieuws: dat kun je voorkomen! We zullen je vandaag veel vertellen over "Keyloggers".

Hoe stelen keyloggers uw gegevens?

Een keylogger is software of een hardware-apparaat. Beide typen hebben hetzelfde doel - ze registreren al uw toetsaanslagen om uw gevoelige gegevens vast te leggen. Op software gebaseerde keyloggers zijn meestal in de vorm van malware in omloop en infecteren computers met verraderlijke links of bestanden die u hebt gedownload. Deze keyloggers worden stil op de achtergrond uitgevoerd, zonder dat u het weet.

Hardware-keyloggers zijn kleine fysieke apparaten die tussen een computer en een toetsenbord worden geplaatst. Ze slaan toetsaanslagen op in hun interne geheugen en een systeem kan ze niet detecteren. Maar ze zijn heel duidelijk als je gewoon naar je USB- of PS / 2-poort kijkt. Dat is de reden waarom software-keyloggers de voorkeur hebben van cybercriminelen. Om specifiek te zijn: niet alleen voor cybercriminelen. Achteloze ouders maken zich zorgen over de internetinhoud van hun kinderen, jaloerse partners, werkgevers die hun werknemers bespioneren - er zijn veel gevallen waarin keyloggers informatie gebruiken om informatie te verzamelen. Dit zijn echter nogal een minderheid. Meestal worden keyloggers gebruikt door hackers, cybercriminelen en identiteitsdieven die gebruikmaken van uw persoonlijke gegevens.

Welke van uw gegevens zijn in gevaar?

Zodra een keylogger zich op uw apparaat bevindt, verzamelt en ziet alles wat u typt: uw inlognamen en wachtwoorden, bankgegevens, ID-informatie, persoonlijke berichten en e-mailinhoud. Eng, toch? Laten we eens kijken wat u kunt doen om uzelf te beschermen!

Hoe kunt u keylogging voorkomen?

#1: gebruik een wachtwoordbeheerder

Keyloggers kunnen niet opnemen wat u niet schrijft. Hier profiteert u van het automatisch invullen van wachtwoorden. Veel browsers hebben nu een ingebouwde "wachtwoordherinnering" -functie en bieden u een back-up en synchronisatie van uw gegevens. Maar wacht - dat uw browser uw wachtwoorden opslaat, kan eerder een vloek dan een zegen zijn. Stel u voor dat een kwaadwillende indringer toegang tot uw computer krijgt of iemand toestaat uw computer te gebruiken. Typ bijvoorbeeld in Google Chrome gewoon chrome: // instellingen / wachtwoorden in het URL-veld en ze zijn er allemaal, met uw wachtwoorden netjes weergegeven. Uiteindelijk weegt het vertrouwen in uw browser als login manager u in een vals gevoel van veiligheid.

In plaats daarvan moet u een app-beheerder van een derde partij krijgen. Als uw wachtwoorden niet worden getypt maar alleen worden ingevoegd, zijn ze beveiligd tegen keyloggers. Alleen als u de wachtwoorden voor de eerste keer invoert, is er een beveiligingslek (als u op dit moment al een keylogger op uw machine hebt). Wij raden u aan LastPass en 1Password als een goede, bewezen manager.

#2: houd uw software en apps up-to-date

De beste bescherming ooit is dat u zelfs geen keylogger-malware op uw computer achterlaat. Net als veel andere soorten malware, kunnen keyloggers uw computer infecteren met softwarekwetsbaarheden. Als deze niet zijn gepatcht, bieden ze een open poort voor aanvallers. Voor iedereen, niet alleen keyloggers.

Blijf dus op de hoogte en laat een software-update nooit mislukken. Ontwikkelaars geven regelmatig beveiligingspatches uit om softwarekwetsbaarheden te elimineren. We weten dat de knop "overslaan" altijd erg verleidelijk is, maar u moet er nooit op drukken. Het is gemakkelijker om het risico te vermijden dan achteraf te worstelen met ongewenst gegevensverlies ...

#3: gebruik antivirussoftware

Verraderlijke keyloggers zijn overal op websites of in te vinden DownloadBestanden liggen op de loer, gewoon wachtend om toe te slaan. Het gebruik van een vertrouwd antivirusprogramma is een goede manier om uzelf te beschermen tegen cyberdreigingen op het web, inclusief keyloggers.
Aangezien de meeste antivirusprogramma's alleen de gevaren waar ze zich van bewust zijn, kunnen afweren, blijft er een restrisico dat nieuwe soorten malware erdoorheen glippen. Niettemin is een goed antivirusprogramma een belangrijke fundamentele stap in de bescherming tegen keylogging.

#4: Blijf alert

Als je een keylogger op je computer hebt, heb je misschien iets verkeerd gedownload of op een verkeerde link geklikt. Dit zijn de meest voorkomende manieren waarop malware zijn weg vindt naar de computer van onoplettende gebruikers. Om deze reden moet u altijd waakzaam zijn om het risico te minimaliseren. Download alleen apps en bestanden van vertrouwde bronnen en denk er nog een keer over na voordat u verdachte e-mails opent - vooral als deze links bevatten.

#5: wijzig uw wachtwoorden regelmatig

Bovenal vermindert deze tip de gevolgen van een mogelijke keylogging. Regelmatige wachtwoordwijzigingen zijn een goede algemene bescherming van uw account - zelfs als het typen van nieuwe wachtwoorden mogelijk kan worden vastgelegd. Omdat zelfs als uw wachtwoorden worden gehackt tijdens een keylogging-aanval, ze waarschijnlijk niet onmiddellijk zullen worden gebruikt. Dus als u uw wachtwoorden wijzigt, bijvoorbeeld om de twee weken, hebben de gestolen "oude" wachtwoorden geen nut voor de aanvaller.

#6: ontvang een extra portie bescherming - gebruik er een VPN

De combinatie van al deze voorzorgsmaatregelen zou u uitgebreide keylogger-bescherming moeten bieden. Maar om te genieten van de absolute all-round online beveiliging, moet u het gebruik van een overwegen VPN overweeg al uw online gegevens te coderen. Kies een vertrouwde VPNProvider die geavanceerde beveiligingsfuncties biedt en geen logs van zijn gebruikersactiviteit opslaat, zoals NordVPN, Deze provider bevat ook de CyberSec-oplossing, die gevaarlijke websites detecteert en u beschermt tegen het openen ervan. Het blokkeert gewoon uw toegang meteen.


Geplaatst op:03 / 23 / 2018

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links