VPNCascades (multi-hop). Hoe werkt dat Wat heb je er van?

VPNServices proberen gebruikers te beschermen tegen monitoring en tracking op internet via technische functies. normaal VPNService biedt versleutelde toegang tot uw eigen VPNServers, die in verschillende landen worden gebruikt. De gegevens tussen de terminal (VPNKlant) en de VPNService (VPN-Server) zijn gecodeerd. Over de VPNService, het gebruikte IP-adres van de gebruiker wordt ook naar buiten gewijzigd en zijn eigen IP-adres verschijnt niet meer in communicatie met webpagina's en webservices.

Het is echter zo dat de eigen internetprovider de overgedragen gegevens nog steeds kan herkennen, tenminste voor zover hij weet naar welk IP-adres de gegevens van een gebruiker worden verzonden. Dus de ISP kan de kopgegevens van de datapakketten gebruiken om te herkennen VPNServer waarmee u verbinding hebt gemaakt.

Het functioneren van een VPNCascade (multi-hop VPN)

Dit is meestal geen probleem voor uw eigen veiligheid, maar er zijn ook technische oplossingen die verdere verhulling mogelijk maken. De gegevens zijn inderdaad zoals gewoonlijk voor één VPNServer verzendt, maar verzendt de gegevens versleuteld naar een andere VPNServer gaat door. Dit maakt het onmogelijk voor de waarnemers van hun eigen gegevens om welke te herkennen VPNServer wordt door een gebruiker gebruikt om activiteiten op internet uit te voeren. Deze techniek heet: "VPN-Kaskadierung"Of ook"Multi-Hop VPN'.

makkelijk VPNverbinding

makkelijk VPNverbinding
makkelijk VPNverbinding

Um VPNOm cascades beter te begrijpen, moet je kijken naar de technische implementatie van een normale VPNBekijk de verbinding. De gegevens worden vervangen door een VPNKlant op één VPNVersleutelde overdrachtsserver. de VPNServer communiceert vervolgens met de bestemmingen met een eigen IP-adres (identiteit).

✔︎ Eenvoudig VPNVerbindingen zijn helemaal de standaard VPNOf providers.


makkelijk VPNCascades (dubbelVPN)

makkelijk VPN Kaskade
makkelijk VPN Kaskade

Veel providers die dergelijke cascades van verbindingen aanbieden, hebben vaste routes voor de gebruikers ingesteld. Dus je maakt verbinding met een VPN Server "A", dan zijn de gegevens altijd over een ander VPNServer "B" doorgestuurd. Dit is al een verbeterde bescherming, omdat de monitoring al meer dan 1 doet VPNSite zou moeten monitoren.

✔︎ Eenvoudig VPNCascades (vaste routes) worden aangeboden door de volgende providers: noordenVPN


Meerdere en individuele VPNCascades (multi-hop VPN)

meervoudig VPNcascade
meervoudig VPNcascade

Het is echter nog veiliger als de VPNCascades zelf kunnen worden gemaakt. De gebruiker kan dus zelf aan het begin van een verbinding opgeven op welke locaties de verbindingen moeten worden geleid. Er zijn dan enkele providers, zelfs tot 4 verschillende opeenvolgende opties geselecteerd.

✔︎ Meerdere en individuele VPNCascades (individuele routes) worden aangeboden door de volgende providers: ZorroVPN en Perfect-Privacy VPN


Dynamische Cascading (Neurorouting)

Meerdere dynamiek VPNCascades (Neurorouting)
Meerdere dynamiek VPNCascades (Neurorouting)

Wie is er nog steeds dynamisch, dus afhankelijk van de bestemming van de gegevens op een VPN-Wil graag het netwerk beheren, kan met "Neurorouting" uit Perfect-Privacy schakel dit zelfs in. Elk individueel datapakket neemt dit over een VPN-Server is op zijn eigen manier naar de bestemming gestuurd en dat via verschillende locaties binnen het gecodeerde beveiligde netwerk VPNServers. Dit is zelf niet langer voorspelbaar welke manier of waarover VPN-Servergegevens die moeten worden verzonden en het vermindert ook de transmissiepaden van de gegevens die via onbeveiligde verbindingen lopen tot een minimum.

✔︎ Meerdere dynamiek VPNCascades (neurorouting) wordt momenteel alleen aangeboden door de volgende aanbieder: Perfect-Privacy VPN


waarschuwing: Zwei VPNHet parallel gebruiken van verbindingen is geen cascade!

Sommige lezers hebben het idee dat er slechts twee verschillende zijn VPN-Diensten parallel of genest om te gebruiken en verwachten dezelfde bescherming. Maar dat is een misvatting en in feite veroorzaakt het enkele belangrijke problemen, dus in dit geval eenvoudig VPNVerbindingen zijn veel stabieler en veiliger.

genesteld VPNVerbinding (geen cascade)
genesteld VPNVerbinding (geen cascade)

Het scenario waarin u er twee hebt VPNVerbindingen genest, biedt beide VPN-Diensten Toegang tot gegevens die gebruikersidentificatie mogelijk maken. Het is het geval dat de tweede "interne" verbinding ook de eerste is VPNTunnel door de kop gebruikt overeenkomstige informatie biedt. Bovendien kunnen aanvallen op de "externe verbinding" heel gemakkelijk worden uitgevoerd en instorten. Dat heeft tot gevolg dat de "binnenkant" VPNVerbinding 'wordt ook verbroken door een plotselinge adreswijziging. In dit geval kunnen regels waaraan is voldaan, bijvoorbeeld Killswitch (zoals we in tal van tests hebben kunnen bewijzen), echter niet onmiddellijk de overdracht van uw eigen IP-adres voorkomen. Dit betekent dat twee onderling verbonden verbindingen de stabiliteit van de verbinding en het aanvalspotentieel aanzienlijk verslechteren. Bestaande beschermende maatregelen zoals "KillSwitch" worden op korte termijn ondoeltreffend en onthullen zo de eigen identiteit van de gebruiker.

✘︎ Een geneste verbinding kan zonder merkbare problemen werken, maar biedt in elk geval geen verbeterde bescherming tegen gerichte verkenning. Eenvoudige aanvalsmethoden zorgen voor corruptie van beide verbindingen en een duidelijke identiteitsbepaling. Daarom moeten deze methoden worden vermeden!

Het gebruik van genest VPNVerbindingen hebben aanzienlijke nadelen en zijn technisch gezien relatief eenvoudig te corrumperen. Het gewenste veiligheidsvoordeel wordt daardoor volledig geëlimineerd en loopt zelfs achter "eenvoudig" VPNVerbindingen "vanwege de" instabiliteit van verbindingen ".

Vorteile der VPNcascades

Wer VPNCascades, het moet duidelijk zijn dat het verzenden van de gegevens over meerdere locaties ook een impact zal hebben op de haalbare snelheid. Omdat de gegevens een langere afstand afleggen naar de bestemming. Cascades bieden echter ook enkele technische voordelen die effectief kunnen zijn bij het monitoren van internet.

  • Voor de internetprovider is duidelijk, welke VPNServer men verzendt zijn gegevens, maar niet meer waarover VPNServer waarop u internet gebruikt
  • Monitoring en vervolging door internationaal actieve inlichtingendiensten wordt drastisch moeilijk of onmogelijk gemaakt. Omdat ze niet in realtime meerdere locaties wereldwijd en synchroon kunnen monitoren. In het geval van "dynamisch VPNCascades ', het is ook onvoorspelbaar op welke manier de eigen gegevens het netwerk gebruiken.
  • Cascades kunnen worden gebruikt voor gerichte monitoring van individuele personen / apparaten om zonder observatie gegevens te kunnen blijven verzenden of ontvangen.

Nadelen van VPNcascades

  • Grote hoeveelheden gegevens worden aanzienlijk langzamer verzonden, wat ook betekent dat het niet ideaal is voor toepassingen zoals torrent of het delen van bestanden. Maar daarvoor heb je het ook niet nodig VPNCascade omdat er geen internationale monitoring van een individu zal zijn.
  • Dynamische cascades kunnen ertoe leiden dat een webpagina of webservice tegelijkertijd door verschillende IP-adressen wordt gebruikt en kan ertoe leiden dat deze services onbruikbaar worden.

Samenvatting van de VPNcascades

Natuurlijk zijn ze in cascade VPNVerbindingen tussen meerdere sites een belangrijke technische verbetering ter bescherming tegen gerichte tracking en monitoring op internet. Maar u moet zich ook realiseren dat deze maatregelen een aantal nadelen hebben in termen van responstijden en snelheid van gegevensoverdracht. Weinig gebruikers hebben dit soort bescherming nodig, zelfs als het voor de autoriteiten onmogelijk is om activiteiten vast te leggen of te controleren. Iedereen die denkt dat hij dit soort technische oplossingen nodig heeft voor zijn eigen bescherming, moet zich ervan bewust zijn dat er verschillende typen zijn, die ook duidelijk verschillen in de mogelijkheden.


Geplaatst op:06 / 30 / 2018

Laat een bericht achter