Wat is Darknet en wat doet het? Om te helpen VPN en TOR gebruiken het Darknet veilig!

Vaak wordt het Darknet als "slecht" beschouwd. Omdat illegale activiteiten daar moeten worden afgehandeld. Maar dit is een vooroordeel. Omdat het Darknet inderdaad een op zichzelf staand, een "verborgen netwerk" is dat voor geen enkele gebruiker toegankelijk is. Maar dat geldt ook voor verschillende andere netwerken. Als je erover nadenkt, is het intranet van een bedrijf al een "darknet". Hier heeft alleen een geselecteerde groep mensen toegang en kan informatie krijgen. Zulke zelfverzekerde en verborgen 'darknets' zijn overal ter wereld te vinden, in verschillende bedrijven, organisaties en zelfs politici.

Darknet: verborgen websites alleen voor specifieke mensen

Darknet is een reeks webpagina's die niet in de zoekmachine kunnen worden gevonden en die alleen toegankelijk zijn voor bepaalde mensen of die kunnen worden bereikt door bepaalde gebruikers. Om in het darknet te komen, het verborgen netwerk, z. B. vereist toegangsgegevens of de gebruiker moet een VPNMaak verbinding met het netwerk. Maar in principe is een normale internetverbinding voldoende om in Darknet te komen.

Wat is Darknet en wat doet het? Om te helpen VPN en TOR gebruiken Darknet veilig! 1
Wat is het Darknet? Wat zit er voor jou in?

Het Darknet wordt ook wel het TOR-netwerk genoemd

In verband met het Darknet heb je zeker al gehoord over het TOR-netwerk. Het wordt ook uienetwerk genoemd vanwege de complexe structuur ("ui"). Er zijn websites in dit netwerk die u alleen via TOR kunt openen. Dat is echter geen probleem. Omdat TOR iedereen gratis kan gebruiken, zonder gegevens te hoeven verspreiden. Het is een anonimiseringsservice die u beschermt tegen bewaking en spionage.

Het gebruik van TOR is helemaal niet moeilijk!

Het enige wat u hoeft te doen is de TOR-browser op uw apparaat installeren. Dit is mogelijk voor verschillende besturingssystemen - Windows, MacOS, Android ... Nadat u de browser hebt geïnstalleerd, bent u al klaar voor uw tour in het verborgen netwerk van ".onion" -domeinen. Maak volledig veilige en anonieme verbinding met het netwerk, TOR doet de rest voor u.

Met TOR ben je anoniem en veilig!

Als u zich afvraagt ​​of u toegang kunt krijgen tot .onion-webpagina's zonder een TEM, is het antwoord nee. Alleen TOR-gebruikers kunnen deze pagina's bereiken. Dit brengt ons terug naar het onderwerp van de beperkte gebruikersgroep. Maar u bent verborgen voor deze andere gebruikers en zij zijn verborgen voor u. Omdat elke deelnemer aan het TOR-netwerk anoniem is en zo blijft. Toezicht of spionage is niet mogelijk. Gebruikers kunnen zonder aarzeling bewegen en zijn ook veel toleranter met hun inhoud.

Geen wonder dat deze voordelen natuurlijk ook zeer interessant zijn voor valsspelers en criminelen. MAAR: Dat is een minderheid! Net als in het normale leven zijn er ook "donkere jongens" in Darknet - en nog veel meer normale, goedbedoelende gebruikers!

Maar als ze criminele activiteiten niet verbergen - wat waarderen gebruikers van TOR? Heel eenvoudig: TOR-gebruikers hechten veel belang aan gratis internet ZONDER grenzen en ZONDER bewaking, Met veel privacy. Echt goed (in de ware zin van het woord) dus zonder bijbedoelingen. U en ik waarderen het tenslotte ook om anoniem te blijven en niet constant online te worden gevolgd. 150 Miljoenen mensen over de hele wereld tellen TOR tot zijn netwerk.

Het gebruik van TOR is absoluut legaal en wordt aanbevolen!

En dus is het absoluut legaal om TOR te proberen. Laat u niet misleiden door mediaberichten die TOR en andere anonimiseringsdiensten in een slecht, onbetwistbaar - zelfs illegaal - licht veranderen. Iedereen kan en moet TOR gebruiken! U hoeft zelfs uw gegevens niet in te voeren als u dat niet wilt. TOR werkt als een normale andere service, een forum enz. Om het onderwerp wat dichterbij te kunnen behandelen, raden wij u aan om meer informatie over de officiële "TOR-project".

Elke internetgebruiker heeft recht op privacy en gegevensbeveiliging. TOR en VPNDiensten helpen!

Niet alleen particulieren waarderen de voordelen van TOR en VPN, Overheden en miljoenen bedrijven gebruiken deze tools om hun eigen beveiligde netwerken te creëren en te communiceren. Zonder toezicht en spionage van buitenaf. VPN is de wereldwijde standaard voor veilige gegevensoverdracht via internet - en geenszins verboden of onbetwistbaar!

Toezicht door autoriteiten en geheime diensten? Beperk ze VPN-diensten en GA!

Zegt de verkeersanalyse je iets? Nee, pas dan op, want dit is een vorm van bewaking die geheime diensten zoals de NSA en andere instanties of overheden bijzonder leuk vinden en vaak gebruiken.

"Verkeersanalyse"

In deze vorm van analyse worden internetgebruikers specifiek gevolgd. Uw gegevens, of zelfs uw internetverkeer, worden bijvoorbeeld uitgelezen en geanalyseerd. Met dergelijke informatie kan al zeer levensechte gebruikersprofielen worden gecreëerd. We brengen tenslotte de helft van ons leven op internet door, winkelen daar, luisteren naar muziek, spelen games enz. Het is dus niet alleen belangrijk dat uw naam of adres privé blijft, maar ook uw activiteiten op internet. Omdat de conclusies uw privacy ernstig kunnen aantasten.

Voorbeeld nodig? Uw internetactiviteiten kunnen dus schadelijk zijn voor u als persoon en uw privacy!

Stel je voor, een leraar zoekt op internet naar informatie over HIV en schrijft een e-mail naar een specialist. Als deze activiteiten zouden worden gevolgd en openbaar gemaakt, wat zou er dan met de leraar gebeuren? Hij zou waarschijnlijk zijn baan kwijt zijn. Misschien zou hij er geen meer vinden. En zijn omgeving zou hem zelfs vermijden. Maar het zou al erg genoeg zijn als hij de vragen van zijn gemeenschap over zijn internetactiviteiten moest beantwoorden. Dus u ziet, deze vorm van monitoring kan echt negatieve gevolgen hebben voor uw privacy waarmee u in het dagelijks leven zou worstelen.

Massale surveillance door de staat is verboden - om vele goede redenen:

De voordelen van massabewaking zijn meer dan twijfelachtig!

 • In veel gevallen beweren regeringen dat massabewaking belangrijk is in de strijd tegen terreur. Er zijn echter geen aanwijzingen dat surveillance de afgelopen jaren ooit terroristische daden heeft voorkomen.
 • Criminelen zijn ook niet van gisteren. Natuurlijk vermijden ze zoveel mogelijk massabewaking en gebruiken ze andere communicatiemiddelen dan bewaakte kanalen. In feite zijn alleen mensen zoals jij en ik, die niets te verbergen hebben, het slachtoffer van massale surveillance.

Onschuldig monitoren? Democratie ziet er anders uit!

 • Staats massatoezicht gaat ervan uit dat elke burger de criminaliteit aankan. De staat wantrouwt zijn burgers en plaatst hen onder algemene verdenking. Niet noodzakelijkerwijs optimaal om een ​​harmonieuze vertrouwensrelatie te creëren ...
 • Democratie betekent dat burgers toezicht houden op de overheid. En niet andersom. Dit principe wordt omgekeerd door massa-monitoring. Het heeft niets met democratie te maken!

Massasurveillance brengt risico's met zich mee en heeft negatieve gevolgen

 • Vertrouwelijke communicatie met artsen, advocaten enz. In een staat van massale surveillance? Nogal niet mogelijk - omdat dit de vertrouwelijkheid zou schaden.
 • Massabewaking betekent ook dat gegevens worden verzameld en opgeslagen. Natuurlijk kunnen deze gegevens ook worden gestolen. Hoe vaker ze worden gekopieerd, hoe groter het risico op gegevenslekkage!
 • Bovendien kunnen de verzamelde gegevens worden misbruikt. Hoewel dit misschien niet geschikt lijkt, wie weet wat de toekomst ons zal brengen?
 • Zoals je in het bovenstaande voorbeeld zag, kunnen gegevens veel over mensen vertellen. De gegevens verzameld door massale surveillance zijn geen uitzonderingen - dus welke conclusies kunnen worden getrokken voor alle getroffen burgers? Waar massabewaking hiertoe leidt, is helemaal niet duidelijk.
 • Massabewaking doet ook iets met onszelf, met de getroffenen. Als je weet dat je in de gaten wordt gehouden, reageer je en denk je anders. Je censureert jezelf en alle anderen doen hetzelfde. Dit verandert de hele samenleving in een uniformiteit van overeenstemming.

"Ik heb niets te verbergen": deze verklaring heeft niets te maken met het recht op privacy!

 • Of je nu iets te verbergen hebt of niet. Privacy is altijd van jou!
  Wie niets te verbergen heeft, mag ook niet worden gemonitord!
 • Al diegenen die denken dat massabewaking geen probleem is, als u niets verkeerd hebt gedaan, moeten zich afvragen: zou ik ook beveiligingscamera's in de slaapkamer hangen? Of heb ik iets te verbergen?
 • Wanneer de staat uw gegevens opslaat, gegevens die u wettelijk hebt gegenereerd, onteigt het u vrijwel! Omdat je zou moeten kunnen bepalen wat ermee gebeurt.

"Meer veiligheid en de strijd tegen terrorisme door middel van massasurveillance.": 100% veiligheid bestaat niet!

 • Zelfs massabewaking zorgt niet voor absolute veiligheid. Alle manieren zijn dus open om steeds meer te willen bewaken, zonder ooit het doel van volledige beveiliging te bereiken. Dus een absurde poging en geen logisch argument voor massale surveillance!
 • Terreur is gericht op het ondermijnen van de democratie. Maar een belangrijk kenmerk van een democratie is juist de privacy van de burgers. Massale surveillance is gericht tegen privacy - en ondersteunt dus het idee van terreur! Het gebruik van massale surveillance als argument voor de strijd tegen het terrorisme is navenant verkeerd.
 • Terroristische aanslagen voorkomen is belangrijk. Maar veel belangrijker is de strijd tegen de wortel van het kwaad, de oorzaken moeten worden aangepakt, niet alleen de symptomen. Massabewaking biedt echter alleen (indien aanwezig) vermeende munitie tegen de symptomen.

Nogal veel sterke argumenten tegen massabewaking, toch? daarom:

Wanneer u TOR gebruikt, beschermt u uzelf tegen deze gegevensverzameling die de privacy van iedereen in gevaar kan brengen!

MAAR: TOR alleen beschermt niet volledig tegen surveillance! Daarom moet je TOR maar met één delen VPNGebruik de service!

Wat is Darknet en wat doet het? Om te helpen VPN en TOR gebruiken Darknet veilig! 2

Maar is TOR een enig wondermiddel? Nee! Helaas hebben enkele onthullingen van de afgelopen jaren aangetoond. Allereerst die dat de NSA een voormalige TOR-werknemer heeft aangenomen, Het doel van deze actie: de identificatie van TOR-gebruikers over een technisch probleem. Omdat een router altijd het laatste IP-adres van een gebruiker kan zien. Dat wil zeggen als u verbinding maakt met TOR vanaf uw eigen apparaat (met uw eigen IP-adres) en de NSA heeft een fout gemaakt bij de gateways, kan het ook uw echte IP-adres detecteren.

Een duidelijk argument voor VPN: Sommige leveranciers hebben dit NSA TOR-probleem onderzocht en er een oplossing voor ontwikkeld. De zogenaamde "VPN naar TOR "connectiviteit de truc of manipulatie van TOR-netwerken door de NSA omzeilen. Hiervoor maak je eerst verbinding met een VPNServer geschikt voor TOR, en pas dan wordt u lid van het TOR-netwerk. Als de NSA vervolgens probeert uw echte IP-adres te achterhalen, keert deze niet terug naar het IP-adres van u VPN Server. Een identificatie is niet mogelijk! U blijft anoniem en de monitoring is mislukt.

Let op: niet iedereen VPN Service is TOR fit! Echt zoeken VPN die geschikt is voor een verbinding met TOR - dit zijn bijvoorbeeld:

 • NordVPN
 • Perfect Privacy
 • Zorro VPN

Afgezien daarvan kunt u in het ergste geval veel meer beveiligingsproblemen tegenkomen dan 'slechts' identificatie met de NSA.

Delen betekent dat u TOR en hebt VPN Gebruik "trapsgewijs" om uw privacy te beveiligen. Een parallel gebruik heeft geen zin!

VPN & TOR verbindingsverschillen

VPN & TOR verbindingsverschillen


Geplaatst op:04 / 06 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links