Wat is een "DNS-lek" en hoe kan ik mezelf beschermen?

Wat betekent DNS eigenlijk?

DOMain Neen mij Server. Alle internetgebruikers gebruiken DNS. Elk apparaat wereldwijd heeft zijn eigen, exacte IP-adres. (Ex.: 173.24.30.75) Zonder het IP zou communicatie tussen de apparaten niet mogelijk zijn. Om deze reden hebben webpagina's ook hun eigen IP-adressen, die theoretisch kunnen worden gebruikt om ze te bereiken. (Bijvoorbeeld: https: // 143.24.30.40 /) Omdat het veel gemakkelijker is om een ​​domeinnaam te onthouden in plaats van een lang nummer, gebruikt u namen zoals www.vpntester.de. Om een ​​verbinding tussen de domeinnaam en het IP-adres te kunnen maken, hebt u echter DNS-services / servers nodig. Dus telkens wanneer u een website belt, wordt een DNS-service gevraagd voor het IP-adres van de bestemming.

Wat slaan DNS-services op?

Logging van de gegevens
Logging van de gegevens

Een DNS-service kan de tijd, het adres van de gebruiker, de bestemmingspagina, het land van de gebruiker en nog veel meer registreren. Zo kan men een vrij nauwkeurig bewegingsprofiel produceren over individuele gebruikers.

DNS-kwetsbaarheid
DNS-kwetsbaarheid

Wat is een DNS-lek?

Een DNS-lek is een probleem voor de privacy van gebruikers. In het proces wordt het DNS-verzoek doorgestuurd naar uw eigen internetprovider, in plaats van te worden vervangen door de VPN-Tunnel en zijn eigen DNS-servers gaan. Dit betekent dat u op het moment van het lek niet langer anoniem kunt zijn op internet. U kunt bijvoorbeeld controleren of u een DNS-lek heeft op 'dnsleaktest.com"testen. Met wat VPNDit kan snel gebeuren. Men kan echter met zekerheid zeggen dat de provider Surfshark beschermt tegen een DNS-lek.

Surfshark beschermt tegen een DNS-lek

Elke server van Surfshark heeft een eigen privé-DNS en bevat DNS-lekbescherming. met Surfshark is echt veilig op internet, ik heb nog nooit een DNS-lek gehad terwijl ik erbij ben Surfshark was verbonden. De service biedt vele functies die uiterst nuttig zijn en anonimiteit garanderen. Voorbeelden hiervan zijn de kill-schakelaar, een geïntegreerde adblocker, witte lijst en het verbinden van een gebruikersaccount met een onbeperkt aantal apparaten. 

bij Surfshark het loggen ziet er als volgt uit:

Geen logboekregistratie
Geen logboekregistratie

Surfshark beschermt niet alleen tegen een DNS-lek ... Het heeft veel voordelen 😉

Met Surfshark je kunt goed opslaan

Wat is een "DNS-lek" en hoe kan ik mezelf beschermen? 1

Link naar de provider    Onze review


Geplaatst op:10 / 30 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links