Voorkom en blokkeer tracking en monitoring door websites!

Bedrijven en website-exploitanten volgen onze activiteiten op internet.

Op de meeste websites zijn er ook ingebouwde trackingcodes, dat wil zeggen kleine programmeerlijnen die enerzijds worden gebruikt om de bezoekers en hun gedrag statistisch vast te leggen. Maar ook unieke identificatiefuncties van de bezoekers van de website worden opgeslagen. Hoewel deze niet altijd toegankelijk zijn voor de website (om privacyredenen), zijn deze beschikbaar voor de bedrijven die de trackers of statistieken maken. z.Bsp. Google Analytics.

Maar het is heel eenvoudig om deze codes (SCRIPT) te blokkeren:

  1. Direct blokkeren in uw eigen browser
  2. Gebruik een proxyserver die deze inhoud filtert

Ik raad duidelijk de eerste manier aan!

Er zijn zeer eenvoudige tools die het mogelijk maken om doelgericht te blokkeren bij het oproepen van webpagina's, alle trackingcodes en advertenties. Als deze codes niet worden genoemd, verschijnt de bezoeker niet in de statistieken en kan deze niet worden gevolgd. Natuurlijk zal er geen reclame op de websites staan, omdat de advertentie alleen wordt weergegeven als u deze ook statistisch kunt opnemen. Het feit dat dit op uw eigen apparaat wordt gedaan, in de browser, heeft u ook controle en kunt ook individuele codes op afzonderlijke websites toestaan.

De browserextensies van Ghostery worden aanbevolen!

Er zijn op de Website van Ghostery Extensies voor alle populaire browsers, helemaal gratis. Er zijn zelfs de belangrijkste mobiele besturingssystemen met gratis apps beschikbaar, zoals Android, Apple iOS of Firefox voor Android. Met Ghostery kunt u zowel advertenties als trackingcodes blokkeren voordat ze worden geladen, waardoor u onzichtbaar blijft voor zowel de statisticus als de reclame-industrie.

Ghostery browserextensieGhostery browserextensie

Waarom een ​​proxy-server een bedreiging voor de privacy kan vormen!

Omdat een Het gebruik van een proxyserver kan erg riskant zijn, Proxy-server en zijn operators kunnen niet alleen alle inhoud ervan herkennen (zelfs SSL-gecodeerde websites kunnen worden gedecodeerd zonder transparantie voor de gebruikers) maar maken en bewaren ook uitgebreide statistieken en records van alle gebruikersactiviteiten! Het is ook mogelijk om opzettelijk ontvangen of verzonden gegevens te manipuleren! Dus als u de provider van de proxyservice op 101% niet kunt vertrouwen, moet u dit nooit doen!

Er zijn ook VPN- Aanbieders die beloven trackingcodes en advertenties op websites te blokkeren. "CyberGhost VPN”Biedt deze service. Op het eerste gezicht lijkt dit ook een handige en complete oplossing.

In feite heeft het ook voordelen bij dagelijks gebruik op meerdere apparaten. Natuurlijk hoef je je er geen zorgen over te maken, zowel op je pc als op je smartphone, en het verkleint de kans dat je gevolgd wordt door deze "trackers".

Het probleem waar ik mee heb VPNProvider Tracking Blocker is te zien:

  1. Je hebt geen controle over wat daadwerkelijk wordt geblokkeerd. Hierdoor kunnen aan de ene kant onaangename trackers nog steeds worden geladen en kun je dit niet herkennen
  2. en verder kun je het niet selectief uitschakelen, wat problemen kan veroorzaken bij het bekijken of gebruiken van webpagina's
  3. En het privacyvoordeel ten opzichte van uw eigen VPNProvider wordt ook beperkt door het gebruik van proxyservers, theoretisch stelt dit hem in staat om al mijn activiteiten te bekijken, manipuleren en op te slaan. En er is geen onbeperkt vertrouwen.

 

TIP: Ik geef duidelijk de voorkeur aan de methode om te kunnen kiezen wat ik wil weergeven of wat ik wil blokkeren. Ik wil er ook geen VPNProviders die mijn gegevens kunnen opnemen of zelfs manipuleren door het gebruik van proxyservers.

 


Geplaatst op:02 / 23 / 2016

1 gedachte over "Voorkom en blokkeer tracking en bewaking door websites!"

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links