Oude Facebook-wachtwoorden worden 8 jaar bewaard!

Het gegevensbeschermingsproces van Wenen is momenteel aan de gang Activist Max Schrems tegen Facebook. Als onderdeel van het proces zijn ook Facebook-methoden naar voren gekomen waar veel gebruikers zich niet eens van bewust zijn. Dit is hoe het bedrijf uw foto's tagt en ze automatisch categoriseert. Bovendien worden oude Facebook-wachtwoorden minstens 8 jaar bewaard!Facebook-wachtwoorden worden opgeslagen

U bent oude Facebook-wachtwoorden vergeten? Facebook niet!

Eigenlijk heel duidelijk: Facebook onthoudt oude Facebook-wachtwoorden. Omdat als je per ongeluk probeert een oude in te voeren in plaats van je huidige wachtwoord, Facebook je zal vertellen dat het gewoon een oude is. De service kan dit natuurlijk alleen weten omdat het de oude wachtwoorden bewaart. En niet bepaald kort, maar minstens acht jaar of meer. Je geeft niet om oude wachtwoorden? Zo is het niet helemaal. Omdat je absoluut geen kans hebt om ze te verwijderen. Bij een lek kunnen deze oude wachtwoorden ook in verkeerde handen vallen. Omdat als u nog steeds een oud Facebook-wachtwoord op een ander account gebruikt, cybercriminelen hiervan kunnen profiteren.

Automatische categorisatie van foto's

Naast dit ding met Facebook-wachtwoorden, categoriseert het bedrijf ook elke afzonderlijke foto die u uploadt naar Facebook zelf, maar ook naar Instagram of WhatsApp. Hoewel deze praktijk niet nieuw is, is deze niet noodzakelijkerwijs gegevensvriendelijk. De categorie die wordt toegewezen door een AI wordt gebruikt om een ​​alternatieve tekst te maken die bijvoorbeeld door schermlezers aan blinden wordt verteld. U kunt dergelijke teksten zelf wijzigen.

Gegevens worden nog steeds massaal verzameld

Het bedrijfsmodel van Facebook is gebaseerd op het verhandelen van uw gegevens en deze door te geven aan derden voor reclamedoeleinden. te verkopen. Hiervoor Gegevensverzameling en -overdracht Facebook is altijd zwaar bekritiseerd. Andere websites ondersteunen ook Facebook en sturen gebruikersgegevens door naar het bedrijf. U kunt nu zien wie uw gegevens deelt met Facebook en ook elke verbinding met uw profiel verwijderen. Wat beter klinkt is voor consumentenbeschermers zoals Stiftung Warentest maar geen echte verbetering van gegevensbescherming. Ze ziet de "collectieve woede van het bedrijf" niet in zich. "De gegevens zijn echter niet langer gekoppeld aan het Facebook-profiel van de gebruiker, maar worden alleen anoniem gebruikt."

Dus eigenlijk is alles hetzelfde: Facebook wil uw gegevens - en het bedrijf houdt het niet voor zichzelf! Je moet hier altijd rekening mee houden bij het gebruik van diensten zoals Facebook, maar ook WhatsApp en Instagram!


Geplaatst op:02 / 24 / 2020

Laat een bericht achter