Uit voor Share-Online.biz: Bedreigen de gebruikers nu waarschuwingen?

Vorige week kwam het aan de big bang in het grootste file hosting site van Duitsland: Share-Online.biz werd in beslag genomen door de autoriteiten. De operators zijn in hechtenis. De bewering is over de illegale verspreiding van illegale kopieën.
De grote vraag is nu: Kan de gebruikers van Share-Online.biz worden vervolgd? Zijn er waarschuwingen?

6-10 gebruikers hebben elke maand geopereerd file hosting Share-Online.biz. Dit drukte autoriteiten hebben nu een einde maken aan drie landen. Zowel in Duitsland als in Nederland en Frankrijk bewijsmateriaal in beslag genomen bij invallen. Dit is volgens de autoriteiten voor "ongelooflijke hoeveelheden data."
Het platform zelf is uitgeschakeld, de drie operators worden in rekening gebracht. Door auteursrechtelijk beschermde series, films en andere zaken te verspreiden, hebben ze volgens de officier van justitie in tien jaar meer dan 10 miljoen euro opgeleverd.

Share-Online.biz is offline gehaald.

Hebben de gebruikers van Share-Online.biz ook illegaal gehandeld?

De exploitanten van Share-Online.biz hebben - zo lijkt het - een misdrijf begaan. Illegale kopieën zijn tegenwoordig niet langer een triviaal misdrijf. Maar wat betekent dit voor de gebruikers? Eén ding is duidelijk: de auteurs van de betrokken werken kunnen in principe waarschuwingen geven. Volgens de met de zaak Keulen bevoegde aanklager is het denkbaar dat gebruikers die uploads hebben uitgevoerd, zich zeer goed op het onderzoek concentreren. Als de autoriteiten naar de gebruikersgegevens komen.

Kunnen de Share-Online.biz-gebruikers worden geïdentificeerd?

Maar dit is niet zo eenvoudig: Omdat het kan zijn dat alleen Share-Online.biz kent de IP-adressen van de gebruikers, en ze niet te redden. En zelfs als dat het geval is, is het mogelijk dat internetproviders de adressen slechts korte tijd opslaan. Maar het is anders wanneer Share-Online.biz ingelogd de echte namen van de gebruikers. Dit maakt het gemakkelijk om gebruikers te onderzoeken.
In het algemeen zijn de gebruikers in Share-Online.biz moesten zich laten registreren voor deelname aan een beloningsprogramma puntensysteem. Volgens het motto, die het meest populaire uploads, meer punten enz. Presteert

Waarschuwingen zijn mogelijk!

Een auteur, wiens werk als illegaal gekopieerde kopie op Share-Online.biz de publicatie van de gegevens kan eisen en de gebruiker kan waarschuwen. Dit kan een paar honderd euro kosten. een waarschuwing zou alleen gerechtvaardigd zijn als de gebruiker duidelijk had moeten erkennen dat hij illegaal handelt.
Als hij bijvoorbeeld een film streamde die niet eens in de bioscoop was. Als de daad van verdere verspreiding echter ontbreekt, hoeft er niet per se een waarschuwing te worden verwacht. De verantwoordelijke officier van justitie vertelde Spiegel dat 'in de regel' zowel ups als downs zijn Downloads vormen strafbare feiten. Dat is waarschijnlijk een kwestie van mening.

Het Openbaar Ministerie is van plan voornamelijk "top-uploaders" van Share-Online.biz te identificeren

De eerste stap is het onderzoeken van de operatoren. Dan zul je "kijken, als we ook Uploader en mogelijk ook Downloadhij kan zich identificeren ”. En: "De focus ligt op de beste uploaders." Het kan dus zijn dat sommige Share-File.biz-gebruikers problemen krijgen ...
Vergeet niet: een VPN kan uw identiteit met succes verbergen als hij geen logbestanden bijhoudt!

Geplaatst op:10 / 23 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links