Buchbinder-gegevenslek: 3 miljoen klanten van het autoverhuurbedrijf getroffen

Datalek van Buchbinder ontdekt! Nu is het naar eigen zeggen 'marktleider in het particuliere klantensegmentent auto's en vrachtwagens in Duitsland en Oostenrijk ”- en met hem 3 Buchbinder-gegevenslek - lek bij het autoverhuurbedrijf Miljoenen klanten: vanwege een fout waren gevoelige klantgegevens van Buchbinder wekenlang op internet beschikbaar. Een totaal van 10 terabytes aan gegevens, zoals facturen, e-mails, contracten, enz. Werden getroffen door het gegevenslek van Buchbinder. Dit wordt gemeld door "Die Zeit" en "c't".

Buchbinder-gegevenslek ontdekt tijdens routinecontroles

Het datalek van Buchbinder is ontdekt door IT-beveiligingsprofessional Matthias Nehls voor routinecontroles. Bewust wendde het bedrijf zich rechtstreeks tot Buchbinder. E-mail twee keer. Volgens Nehls echter zonder reactie. Om deze reden was de volgende stap van de expert in de richting van de twee media en de Beierse functionaris voor gegevensbescherming. "Die Zeit" en "c`t" wendden zich op hun beurt tot Buchbinder - de volgende opmerking bereikte toen de media met betrekking tot het datalek van Buchbinder:

"Onmiddellijk nadat we ons bewust waren geworden van de feiten, hebben we er onmiddellijk voor gezorgd dat de overeenkomstige poorten werden gesloten door onze contractpartner, die verantwoordelijk was voor het onderhoud en de beveiliging van de servers"

Buchbinder-gegevenslek veroorzaakt door configuratiefouten

Een configuratiefout in een back-upserver zou achter de Buchbinder Leak zitten. Hierdoor konden accounts zonder wachtwoord toegankelijk zijn en konden gegevens worden geëxtraheerd. Alleen als u het exacte IP-adres wist en op zoek was naar onbeschermde servers in het netwerk. Het is (nog) niet duidelijk of hackers het Buchberger-lek daadwerkelijk kunnen benutten. In ieder geval behoren prominente Duitsers, de Bundeswehr en de politie tot de 3 miljoen getroffen klanten. Het datalek van Buchbinder beïnvloedt ook klanten van andere verhuurportals.

Buchbinder Leak onthulde adressen, namen etc. - van meer dan 15 jaar!

De 10 terabyte aan gegevens die toegankelijk waren door de fout en het datalek van de boekbinder bevatten veel gevoelige informatie - en dat uit een periode van meer dan 15 jaar: correspondentie met klanten, facturen, foto's van schade aan voertuiggenen en contracten inclusief de gegevens uit het boekbinderslek. Die laatste bevatte natuurlijk veel persoonlijke informatie zoals namen, adressen, verjaardagen, etc.

Bent u een klant van Buchbinder? Controleer of uw gegevens gevaar liepen / lopen!

Of u last heeft van het datalek van Buchbinder, kunt u duidelijk maken door rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf: datenschutz@buchbinder.de. Als u daar de afgelopen jaren voertuigen heeft gehuurd, moet u zeker een aanvraag indienen! Omdat het tot nu toe niet duidelijk is of het datalek van de boekbinder werd gebruikt door cybercriminelen en daarmee de klantgegevens werden gecompromitteerd. Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat u online altijd aan de veilige kant bent - bij voorkeur met één Topcombinatie van browser & VPN.


Geplaatst op:01 / 22 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links