Buchbinder-gegevenslek: 3 miljoen klanten van het autoverhuurbedrijf getroffen

Buchbinder datalek ontdekt! Nu heeft het de "marktleider in het particuliere klantensegment"ent auto's en vrachtwagens in Duitsland en Oostenrijk ”- en met hem 3 Buchbinder-gegevenslek - lek bij het autoverhuurbedrijfMiljoenen klanten: vanwege een fout waren gevoelige klantgegevens van Buchbinder wekenlang op internet beschikbaar. Een totaal van 10 terabytes aan gegevens, zoals facturen, e-mails, contracten, enz. Werden getroffen door het gegevenslek van Buchbinder. Dit wordt gemeld door "Die Zeit" en "c't".

Buchbinder-gegevenslek ontdekt tijdens routinecontroles

Het datalek van Buchbinder is ontdekt door IT-beveiligingsprofessional Matthias Nehls voor routinecontroles. Bewust wendde het bedrijf zich rechtstreeks tot Buchbinder. E-mail twee keer. Volgens Nehls echter zonder reactie. Om deze reden was de volgende stap van de expert in de richting van de twee media en de Beierse functionaris voor gegevensbescherming. "Die Zeit" en "c`t" wendden zich op hun beurt tot Buchbinder - de volgende opmerking bereikte toen de media met betrekking tot het datalek van Buchbinder:

"Onmiddellijk nadat we ons bewust waren geworden van de feiten, hebben we er onmiddellijk voor gezorgd dat de overeenkomstige poorten werden gesloten door onze contractpartner, die verantwoordelijk was voor het onderhoud en de beveiliging van de servers"

Buchbinder-gegevenslek veroorzaakt door configuratiefouten

Een configuratiefout in een back-upserver zou achter de Buchbinder Leak zitten. Hierdoor konden accounts zonder wachtwoord toegankelijk zijn en konden gegevens worden geëxtraheerd. Alleen als u het exacte IP-adres wist en op zoek was naar onbeschermde servers in het netwerk. Het is (nog) niet duidelijk of hackers het Buchberger-lek daadwerkelijk kunnen benutten. In ieder geval behoren prominente Duitsers, de Bundeswehr en de politie tot de 3 miljoen getroffen klanten. Het datalek van Buchbinder beïnvloedt ook klanten van andere verhuurportals.

Buchbinder Leak onthulde adressen, namen etc. - van meer dan 15 jaar!

De 10 terabytes aan gegevens die toegankelijk waren door de fout en het datalek van Buchbinder bevatten veel gevoelige informatie - en dat uit een periode van meer dan 15 jaar: correspondentie met klanten, facturen, foto's van schade aan voertuiggenen en contracten omvatten de gegevens van het lek van de boekbinder. In het laatste geval was er natuurlijk veel persoonlijke informatie zoals namen, adressen, verjaardagen etc.

Bent u een klant van Buchbinder? Controleer of uw gegevens gevaar liepen / lopen!

U kunt duidelijk maken of u door het datalek van Buchbinder wordt getroffen door rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf: datenschutz@buchbinder.de. Als je daar de afgelopen jaren voertuigen hebt gehuurd, moet je zeker een aanvraag sturen! Tot nu toe is het niet duidelijk of het datalek van Buchbinder is gebruikt door cybercriminelen en of klantgegevens zijn gecompromitteerd. Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat u altijd online bent, bij voorkeur met één Top combinatie van browser & VPN.


Geplaatst op:01 / 22 / 2020

Laat een bericht achter