Corona-virus: moet u binnenkort zonder Netflix?

Het coronavirus heeft mensen van over de hele wereld en ook hier in Duitsland bij zichzelf thuis gedwongen. Maar wat te doen met de hele tijd? Duidelijk dat Netflix & Co booming zijn. Dat gaat naar de internetbandbreedte - net als het thuiskantoor dat op veel plaatsen wordt uitgevoerd. Er zijn al initiële waarschuwingen dat de gemaximaliseerde streamingdienst problemen kan veroorzaken met internettoegang. Netflix reageerde vanavond door aan te kondigen dat het dataverkeer in Europa de komende 30 dagen met 25% zal worden verminderd. coronavirus

De Netflix-kwaliteit moet goed blijven

De EU heeft bij de streamingdienst een verzoek ingediend om de netwerken te ontlasten midden in de corona-crisis. Netflix reageerde ook prompt: met de 25% -beperking door de bitsnelheden te verlagen, zou het dataverkeer ook met 25% moeten worden verminderd. Netflix belooft ook dat gebruikers bij het streamen 'goede kwaliteit' kunnen blijven verwachten. Het onderwerp is echter bijvoorbeeld dat de HD-kwaliteit of zelfs Ultra HD wordt gereduceerd tot standaardresolutie.

Oostenrijk beperkt opzettelijk streamingdiensten

In Oostenrijk zijn de rollen al omgedraaid: telecommunicatieproviders mogen momenteel gericht streamingservices beperken. Dit is natuurlijk in tegenspraak met netneutraliteit. Maar speciale tijden vereisen speciale middelen.


Geplaatst op:03 / 19 / 2020

Laat een bericht achter