Corona-virus: moet u binnenkort zonder Netflix?

Het coronavirus heeft mensen van over de hele wereld en ook hier in Duitsland in hun eigen huis gedwongen. Maar waar moet je de hele tijd mee doen? Het behoeft geen betoog dat Netflix & Co enorm in opkomst is. Dit heeft invloed op de internetbandbreedte - net als het thuiskantoor dat op veel plaatsen wordt uitgevoerd. Er zijn al de eerste waarschuwingen dat het maximale gebruik van de streamingdienst kan leiden tot problemen met de internetvoorziening. Netflix reageerde vanavond en kondigde aan dat het de datatransmissie in Europa de komende 30 dagen met 25% zou vertragen. coronavirus

De Netflix-kwaliteit moet goed blijven

De EU heeft bij de streamingdienst een verzoek ingediend om de netwerken te ontlasten midden in de corona-crisis. Netflix reageerde ook prompt: met de 25% -beperking door de bitsnelheden te verlagen, zou het dataverkeer ook met 25% moeten worden verminderd. Netflix belooft ook dat gebruikers bij het streamen 'goede kwaliteit' kunnen blijven verwachten. Het onderwerp is echter bijvoorbeeld dat de HD-kwaliteit of zelfs Ultra HD wordt gereduceerd tot standaardresolutie.

Oostenrijk beperkt opzettelijk streamingdiensten

In Oostenrijk zijn de rollen al omgedraaid: telecommunicatieproviders mogen momenteel gericht streamingservices beperken. Dit is natuurlijk in tegenspraak met netneutraliteit. Maar speciale tijden vereisen speciale middelen.


Geplaatst op:03 / 19 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links