Cyberaanvallen nemen toe! - Elke tiende bedrijf in Duitsland wordt getroffen

Talloze Duitse bedrijven werden vorig jaar ondervraagd over cyberaanvallen. Meer dan een op de tien bedrijven werd getroffen. Vooral bij de grotere bedrijven is het extreem. Ze verklaarden gedeeltelijk een herhaalde cyberaanval.

Hoe gevaarlijk zijn deze aanvallen?

Ongeveer een derde van de aanvallen waren phishing. Accountnummer, wachtwoorden en andere gevoelige gegevens zijn gestolen en bekendgemaakt. Sommigen verlamden IT-systemen of verhinderden dat het bedrijf toegang kreeg tot hun eigen bestanden voor afpersing. Veel bedrijven accepteren de IT-beveiligingsrisico's, hoewel ze zich hiervan bewust zijn. In de productie neemt u de risico's het vaakst. De hele economie wordt getroffen, omdat de cyberaanvallen kwalitatief steeds dreigender worden. Regeringen zijn er nog steeds in geslaagd zichzelf tegen hackers te beschermen, maar alle anderen lijden.

Bescherm uzelf tegen cyberaanvallen
Bescherm uzelf tegen cyberaanvallen

Wat voor soort cyberaanvallen zijn er?

  • phishing: De aanval is succesvol zodra het slachtoffer op een link klikt. Deze zijn meestal verborgen in e-mails.
  • Trojaanse paarden: Worden meestal geïnstalleerd met een host-programma en rijden op de achtergrond hun kattenkwaad. Hetzelfde is een aanval van de Achterdeurdie via malware wordt binnengesmokkeld.
  • ransomware: Is een software die bestanden op de computer kan coderen en vervolgens het bedrijf kan chanteren om de gegevens te decoderen. Het kan zich ook verspreiden over een netwerk naar andere apparaten en zo een heel bedrijf beïnvloeden.
  • Virus: Bevat een kwaadaardige code die programma's infiltreert en ze nutteloos maakt.
  • worm: Vernietigt meestal gegevens op USB-sticks of harde schijven. Werkt vergelijkbaar met het virus.

Er zijn nog veel meer soorten aanvallen, maar hopelijk hebben deze vijf je aan het denken gezet hoeveel verschillende bedreigingen op de loer liggen op internet.

De cyberaanvallen worden steeds beter!

Arne Schönbohm, president van het Duitse federale bureau voor informatiebeveiliging (BSI), herinnert ons graag aan eerdere cyberaanvallen die meer schade hebben aangericht. Een voorbeeld hiervan is de aanval die het hele netwerk, de ziekenhuizen in het Saarland en Rijnland-Palts, tijdens de zomer heeft getroffen.

Zelfs vooraf geïnstalleerde malware op smartphones is niet ongewoon, omdat afgelopen zomer veel gevallen aan het licht kwamen.

Het kan iedereen ontmoeten. Hoe kun je jezelf beschermen?

Individuele mensen hacken is een makkie. Om deze reden moet iedereen zichzelf beschermen tegen verschillende aanvallen op internet. Het is waarschijnlijk dat bedrijven allemaal enige bescherming hebben, maar de hackers worden steeds beter. Grote bedrijven zijn natuurlijk het meest interessant omdat ze veel gegevens moeten stelen. Maar zelfs u moet vreemdelingen in ieder geval niet toestaan ​​geld te verdienen met uw gegevens.

Met behulp van een VPNVerbinding is veilig tegen cyberaanvallen. Tracker en irritante advertenties worden meestal geblokkeerd. U kunt eenvoudig geografische blokkades omzeilen en anoniem internet gebruiken voor 100%. We raden ook aan om de instellingen in de browser te configureren. Verwijder cookies regelmatig en blokkeer trackers! Als alternatief kunt u eenvoudig een beveiligde browser gebruiken in plaats van Google Chrome, Firefox, enz. Bijvoorbeeld de Epische browser

Wij raden VPNDiensten, zoals:

Cyberaanvallen worden steeds meer! - Een op de tien bedrijven in Duitsland heeft 3 getroffen

Surfshark 

recensie 
Surfshark

 

Iedereen moet zichzelf beschermen wanneer ze op internet zijn. Of het nu gaat om een ​​persoon of een groot bedrijf. Het kan iedereen raken en als het wordt geraakt, is het te laat om jezelf te beschermen!


Geplaatst op:11 / 07 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links