"Double Kill" valt apparaten aan via Internet Explorer: patch nu!

Ben je een fan van Internet Explorer? Niet per se de beste keuze op dit moment: de Microsoft-browser laat malware op je apparaat binnen via een nieuw ontdekt beveiligingslek - waarmee hackers en dergelijke je gegevens kunnen wegzuigen of totaal andere dingen kunnen doen. Het goede nieuws is: Microsoft heeft op patchdag in mei een bijbehorende patch uitgebracht.

Blijf uit de buurt van verdachte kantoordocumenten!

Als u momenteel een onbetrouwbaar Office-document ontvangt, kunt u het beste het motto volgen: blijf weg! Dit kan 'Double Kill' zijn, of de nieuwste 'Zero Day'-kloof. Hoe werkt het Via het voorbereide Office-document of wanneer u dit opent, opent Internet Explorer een pagina op de achtergrond. De malware ligt hier al op de loer en komt zo vrolijk op je apparaat terecht. Hoe slim aanvallen ook zijn, ze maken ook gebruik van het Windows-beveiligingsmechanisme. Zodat niemand te weten komt wat er aan de hand is.

Alle IE-versies van versie 6 zijn getroffen

De zwakte werd ontdekt door de Chinese antivirusfabrikant Qihoo 360, die er ook op wees dat het al over de hele wereld wordt gebruikt. Momenteel zijn de hackeraanvallen echter 'alleen' gericht op gerichte ontvangers en hebben ze invloed op alle IE-versies van versie 6, zelfs de meest recente. Hoe dan ook, mindfulness is de beste manier om jezelf te beschermen. Omdat als u gewoon het voorbereide document links laat, "Double Kill" niet wordt gepakt.

Zero Day en 67 hebben andere kwetsbaarheden op Patchday afgesloten

Allereerst heeft Microsoft geen specifiek commentaar gegeven. De groep verwees naar Windows 10 en de edge-browser, zodat de gebruikers het veilig kunnen spelen. Begin mei bracht de groep vervolgens een noodpatch uit voor Zero Day CVE-2018-8174. De patchday van deze maand op de 8. Mei was "Double Kill", toen algemeen onderwerp. Naast 67 andere beveiligingsproblemen werd dit ook behandeld en afgesloten met een patch.

Bron: Standaard, BleepingComputer


Geplaatst op:05 / 14 / 2018

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links