"EU-VS-Privacy-Shield" is een farce voor alle burgers van Europa!

De eerste informatie over de nieuwe overeenkomst geeft u een glimp van privacy! De nieuwe transatlantische overeenkomst voor gegevensuitwisseling is er.

eu-usa
eu-usa

Dat heeft de Europese Commissie zojuist op Twitter aangekondigd - wat de crux van de zaak perfect illustreert. Omdat diensten van grote Amerikaans-Amerikaanse diensten zoals Twitter, Facebook of Google elementaire onderdelen van internet zijn waarvoor geen Europees alternatief bestaat. Elke keer dat een Europeaan inlogt op een dergelijke dienst, stromen datapakketten naar de VS - en naar de surveillancenetwerken van de lokale geheime diensten. Passieve NSA-klokkenluider Edward Snowden van de EU-commissie heeft op indrukwekkende wijze bewezen dat de Amerikaanse autoriteiten enorme hoeveelheden gegevens opzuigen van burgers van gelieerde internationale gemeenschappen, ongeacht diplomatieke betrekkingen of zelfs ethische vereisten. Dit was ook de mening van het Europese Hof van Justitie (HvJ), dat daarom de "Safe Harbor" -overeenkomst voor de uitwisseling van commerciële gegevens opschortte. De Europeanen zijn dit verschuldigd aan de Oostenrijkse gegevensbeschermingsactivist Max Schrems, die onvermoeibaar de rechterlijke macht probeerde (en nu moet doorvechten).

Op zichzelf heeft de EU-commissie niets gedaan.

EU-burgers zijn nog steeds "naakt" Nu heeft de Commissie overeenstemming bereikt met vertegenwoordigers van de VS over een nieuwe veilige haven, getiteld "PR-geoptimaliseerd"EU-VS-privacyschild”Werd verstrekt. "Het is als het sprookje 'De nieuwe kleren van de keizer'", zei gegevensbeschermingsorganisatie Edri over de deal: De EU is nog steeds kaal als het gaat om de privacy van haar burgers. De details van de overeenkomst zijn nog niet bekend, maar EU-commissarissen Věra Jourová en Andrus Ansip schetsten de overeenkomst - en luidden zo de alarmbellen bij functionarissen voor gegevensbescherming. Het hoofd van de inlichtingendienst van de VS loog zelfs tegen de Senaat, die voorlopig niets beters te bieden hadden dan een "Amerikaanse ombudsman voor EU-burgers" en "brieven" die moesten worden ondertekend door hooggeplaatste vertegenwoordigers van de Amerikaanse politiek en inlichtingenkringen.

Een wensenlijst voor het christelijke kind van bescherming, dat een strikte, zorgvuldig geformuleerde overeenkomst onder Europees toezicht niet kan vervangen. De Amerikaanse inlichtingencoördinator James Clapper loog zelfs onder ede tegen de Amerikaanse Senaat als het ging om het monitoren van zijn eigen burgers. Na de onthullingen van Snowden gaf hij het motief "nationale veiligheid". EU-vertegenwoordigers moeten dit in gedachten houden wanneer ze het nu hebben over "wederzijds begrip".

Economische belangen winnen

Maar uiteindelijk lijkt het op de interne Europese gegevensbeschermingswet of de afgeschafte netneutraliteit: oppervlakkige economische belangen zijn belangrijker dan grondrechten. De Federale Vereniging van Duitse Industrie waarschuwde eind januari dat een onderbreking in de gegevensuitwisseling - die het resultaat zou zijn geweest van een gebrek aan overeenstemming - "onvoorzienbare gevolgen zou hebben voor duizenden bedrijven". Maar het tegenovergestelde zou het geval zijn geweest: aangezien alle bedrijven dan hun gegevens in Europa hadden moeten opslaan, zou er een hausse zijn geweest in de cloudindustrie. Maar de Europese Commissie geeft er de voorkeur aan door te gaan zoals voorheen - in ieder geval totdat het EHvJ het HvJ herinnert aan de grondrechten.

Links: Max Schrems-initiatief

(Fabian Schmid, 2.2.2016 februari XNUMX) - derstandard.at/2000030263338/EU-US-Privacy-Shield-Wunschbrief-ans-Datenschutzchristkind


Geplaatst op:02 / 03 / 2016

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links