Google biedt zijn eigen VPN-Service

Deze VPN is een gratis add-on voor grotere Google One-abonnementen - het kan ook worden gebruikt voor desktops en meerdere gebruikers.

Op onze website leggen we keer op keer uit hoe nuttig een VPNService kan zijn. Bijvoorbeeld als u zich op een openbaar Wi-Fi-netwerk bevindt en wilt voorkomen dat derden uw gegevens stelen. Of om verschillende netwerkbeperkingen te omzeilen: veel gebruikers gebruiken VPNs om toegang te krijgen tot inhoud die niet werkt in een bepaald gebied. Sommige VPNs blokkeren ook vervelende advertenties en pop-ups.

Het gebruik van een dergelijke dienst wordt steeds populairder. Er zijn nu honderden verschillende VPNLeveranciers op de markt. De vraag welke VPN-Service om te kiezen wordt vaak gevraagd. De VPN-De service mag nooit logboeken opslaan en gebruikers beschermen tegen datalekken.

Google biedt zijn eigen VPN-Service 2

VPN Service van Google

Nu komt er een aanbieder op de markt die iedereen kent: Google plant zijn eigen VPN-Om service te bieden. Het is echter geen aparte dienst. De VPN wordt geleverd met een Google One-abonnement vanaf 2 TB cloudopslag - dit kost $ 10 per maand of $ 100 per jaar.

Google is daar geen nieuwkomer in VPN-Wereld. Zo'n service was al beschikbaar voor het beveiligen van open wifi-verbindingen op Android.
Met de nieuwe service kunt u uw internetverkeer snel versleutelen voor extra bescherming. Het is echter niet bekend welk transmissieprotocol wordt gebruikt en hoe hoog de eindsnelheid is.

Geen achtervolging

Volgens Google is de VPN-Verbinding niet gebruikt om gegevens te verzamelen. Logging is minimaal en wordt alleen gebruikt om de kwaliteit van de dienstverlening te behouden. Dit komt in feite ook door de structuur van de VPN niet mogelijk. De gebruikte tools zijn volgens Google open source tools die de komende maanden onafhankelijk getest zullen worden.

De service is ontworpen om al het internetverkeer te versleutelen en te beschermen, ongeacht de gebruikte browser of applicatie.

De nieuwe service is momenteel alleen beschikbaar voor Android, maar iOS-, macOS- en Windows-gebruikers kunnen het de komende maanden uitproberen. Amerikaanse gebruikers zullen er de komende weken toegang toe hebben. Inwoners van andere landen waarvan de lijst nog niet is gepubliceerd, kunnen dan ook gebruik maken van de dienst. Als u een abonnement deelt met uw gezin, kunnen gezinsleden dat wel VPN gebruik zonder extra kosten.


Geplaatst op:11 / 05 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links