Illegale streaming kan echt dure gevolgen hebben

Je blijft lezen over illegale streaming en dure waarschuwingen, vooral sinds de nieuwe uitspraak van het EHJ van 2017. Helaas zijn verhalen over dure straffen niet alleen verhalen - ze gebeuren echt. Mensen zoals jij en ik ook. Bijvoorbeeld Luisa N. in München, zoals een focusrapport vertelt.

Stel je dit voor: zittend op een regenachtige zaterdagavond met bier en frietjes voor de tv en een streamingpagina ophalen met de nieuwste kaskraker erin. Vol vreugde dat je eindelijk tijd hebt om op de bank te surfen. De avond is al lang weer in de vergetelheid geraakt, terwijl een advocaat in uw mailbox fladderde: 1.000 Euro-waarschuwing voor illegale streaming! Zo gebeurde Luisa N., die dat eerst niet kon verklaren.

Keer alleen een film gestreamd - of nog veel meer?

Hoe kan dit Het volgende gebeurde: Luisa had 2016 bezoek van haar Spaanse vriendin Leila in het najaar. Hoe hetzelfde te doen met vrienden, slaapt Leila met Luisa en maakt het comfortabel bij haar thuis. En wat te denken van een gezellige avond? Precies, een goede film. Leila kijkt naar "The Hateful 8", over Popcorn Time - een streaming-site die ze heel normaal vindt. Maar dat was niet het geval: Leila streamt niet alleen de film, maar downloadt deze onbedoeld. En dat is precies wat haar of Luisa als eigenaar van de internetverbinding een fatale ramp zal maken.

Het gebruik van illegale inhoud wordt steeds populairder, en dat is precies waarom de autoriteiten steeds preciezer worden over dit onderwerp. Precies hetzelfde onderwerp is ook beschikbaar met Usenext.

Internetproviders moeten gegevens publiceren

915 Euro moet deze betalen (700 Euro-schadevergoeding en 215 Euro Abmahnkosten) en een verklaring van verzuim ondertekenen. Dus de advocaat die haar later waarschuwt. Luisa krimpt bijna, terwijl ze Focus vertelt in een interview. Dat kunnen we ons goed voorstellen ... Vooral omdat de Duitsers altijd aan de veilige kant streamen en al jaren Amazon Prime Video en Netflix gebruiken. Je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoe advocaat Luisa vrijliep. Dat is niet zo moeilijk. De advocaat diende een klacht in bij de aanbieder van de informatie voor de rechtbank en moest de gegevens van zijn internetclient volledig juridisch vrijgeven.

Staakt en beëindigt brief ondertekend, betaling onderhandeld

Luisa wil het niet alleen laten zitten en neemt contact op met de advocaat, die optrad namens een Film GmbH. Legt uit dat zij het niet was, maar haar gast die - onbewust - de film heeft gedownload. Na een paar discussies en ook een persoonlijke ontmoeting kan ze het immers eens worden over 350 Euro, wat volgens het advocatenkantoor de pijngrens is. Ze mag het bedrag ook in termijnen betalen. In de tussentijd heeft Luisa de verklaring van stopzetting in loftvorm ondertekend, maar Leila vecht nog steeds voor een verdere verlaging van het te betalen bedrag ...

Wat maakt popcorntijd illegaal? (illegale streaming)

Het belangrijkste verschil is dat Popcorn Time geen streamingdienst is, maar een provider voor het delen van bestanden. Via torrent-technologie bekijk je niet alleen een film, maar download je deze ook op de achtergrond naar je pc. Precies dat - het delen van bestanden - is verboden en telt tot illegale streaming.

U kunt meer vinden over illegale streaming en waarschuwing deze.


Geplaatst op:04 / 19 / 2018

2's mening over "Illegale streaming kan echt dure gevolgen hebben"

Laat een bericht achter