Met de Crypto-messenger "Signal" kunt u mensen afluisteren!

Met de Crypto-messenger "Signal" kunt u mensen afluisteren! 4e

"Signaal" - wat is het eigenlijk?

"Signaal”Is een gratis messenger beschikbaar voor desktop, Android en iOS. Beveiligingsexperts over de hele wereld bevelen de crypto-messenger aan omdat deze weinig gegevens van zijn gebruikers verzamelt. Bovendien camoufleert "Signal" alle gegevens met end-to-end-codering. Dit betekent dat in principe niemand chats en telefoontjes kan volgen. U kunt ook beslissen binnen welke periode verzonden berichten worden verwijderd. "Signal" bevat geen advertenties of trackers en is daarom eigenlijk een volledig beveiligde messenger.

Individuen kunnen anderen afluisteren? Wat is er gebeurd

Een beveiligingsfout in de messenger "Signal" maakte het mogelijk om een ​​oproep te accepteren zonder dat de ontvanger iets hoefde te bevestigen. Een beller kan het tot stand brengen van contact en het aannemen van de oproep via een aangepaste klant regelen. Een zogeheten "handleCallConnected-bericht" wordt verzonden wanneer een oproep wordt aangenomen. Dit is echter alleen van toepassing op normale telefoongesprekken via "Signaal" - niet op videochats! "Het verbonden gesprek is slechts een audiogesprek, aangezien de gebruiker de video handmatig moet activeren", zegt Natalie Silvanovich van Google Project Zero.

Natalie Silvanovich van Google's Project Zero ontdekte het beveiligingslek. Ze vestigde er onmiddellijk de aandacht op en het probleem is precies beschreven. 

Wie wordt het zwaarst getroffen en wat kan ik nu doen?

Met de Crypto-messenger "Signal" kunt u mensen afluisteren! 5e

Met de Crypto-messenger "Signal" kunt u mensen afluisteren! 6e

Het probleem is met de Android- en iOS-app. Maar men moet zeggen dat de Android-versie kwetsbaarder is, dat het moeilijker is om dergelijke Belauschungsmethoden op de iPhone toe te passen.

De Android-update is al beschikbaar! Deze update verhelpt de kwetsbaarheid. Het is raadzaam om de crypto-messenger onmiddellijk te updaten! "Signal" is nog steeds een van de meest veilige boodschappers ter wereld en na de update is het niet meer mogelijk om mensen af ​​te luisteren.

Over het algemeen moet worden gezegd dat met name Apple en Android sterk worden beïnvloed door de monitoringmethoden wereldwijd. De totale beveiliging van iPhone & Co. is allang voorbij.

 


Geplaatst op:10 / 23 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links