Crypto-Messenger "Signal" maakt het afluisteren van mensen mogelijk!

Crypto-Messenger "Signal" maakt het afluisteren van mensen mogelijk! 4

"Signaal" - wat is dat?

'Signaal"Is een gratis messenger beschikbaar voor de desktop, Android en iOS. Beveiligingsexperts over de hele wereld bevelen de crypto messenger aan, omdat deze slechts een beetje gegevens van zijn gebruikers verzamelt. Bovendien verduistert "Signaal" alle gegevens met end-to-end encryptie. Dit betekent dat in principe niemand chats en telefoontjes kan volgen. Bovendien is het aan u om te beslissen binnen welke tijdspanne verzonden berichten worden verwijderd. "Signaal" bevat geen advertenties of trackers en is daarom eigenlijk een volledig beveiligde messenger.

Individuen kunnen anderen afluisteren? Wat is er gebeurd

Door een kwetsbaarheid in het Messenger-signaal kan een oproep worden geaccepteerd zonder dat de ontvanger iets hoeft te bevestigen. Met behulp van een aangepaste client kan een beller het maken en ontvangen van de oproep regelen. Een zogenaamd "handleCallConnected-bericht" wordt verzonden bij het aannemen van oproepen. Dit geldt echter alleen voor gewone telefoongesprekken via "Signaal" - niet met videochat! "Het verbonden gesprek is slechts een audiogesprek, omdat de gebruiker de video handmatig moet activeren", zegt Natalie Silvanovich van Google Project Zero.

Natalie Silvanovich van Google's Project Zero ontdekte het beveiligingslek. Ze vestigde er onmiddellijk de aandacht op en het probleem is precies beschreven.

Wie wordt het zwaarst getroffen en wat kan ik nu doen?

Crypto-Messenger "Signal" maakt het afluisteren van mensen mogelijk! 5

Crypto-Messenger "Signal" maakt het afluisteren van mensen mogelijk! 6

Het probleem is met de Android- en iOS-app. Maar men moet zeggen dat de Android-versie kwetsbaarder is, dat het moeilijker is om dergelijke Belauschungsmethoden op de iPhone toe te passen.

De Android-update is al beschikbaar! Deze update lost het beveiligingslek op. Het adviseert om de crypto messenger onmiddellijk te updaten! "Signaal" blijft een van de veiligste boodschappers ter wereld en na het bijwerken is het niet langer mogelijk om af te luisteren.

Over het algemeen moet worden gezegd dat met name Apple en Android sterk worden beïnvloed door de monitoringmethoden wereldwijd. De totale beveiliging van iPhone & Co. is al voorbij.


Geplaatst op:10 / 23 / 2019

Laat een bericht achter