Popcorn Time: exploitant van de informatiesite over filmpiraterij veroordeeld

Popcorn Time heeft naam gemaakt als "Netflix for Pirates". De streaming-app biedt zijn gebruikers gratis auteursrechtelijk beschermde films aan Download en is erg populair. Nu is een 38-jarige in Denemarken veroordeeld voor het runnen van een pagina met informatie over de Popcorn Time-piraten-app. Hij heeft bekend een criminele medeplichtige te zijn geweest bij het overtreden van de wet van gewone Popcorn Time-gebruikers.

popcorn Time Makers gingen de strijd aan tegen Popcorn Time

Popcorn Time begon in 2014. Het grote succes van de site resulteerde in tal van soortgelijke piraten-apps die nog steeds beschikbaar zijn op de Android- en iOS-platforms, maar ook op andere eindapparaten. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze trokken al snel de aandacht van auteursrechthouders zoals filmbedrijven, enz. Het doel hiervan was logischerwijs om de beschikbaarheid en bekendheid van de populaire piratentool te minimaliseren. Of nog beter: om het helemaal te elimineren.

Aan de andere kant werkten Popcorn Time-fans over de hele wereld tegen deze suggestie. Ze maakten hun eigen versies van de software en verspreidden deze. Of ze schreven handleidingen en tutorials.

Arrestatie alleen vanwege informatie over gebruik en Download

Na een gerechtelijk bevel in juni 2015 arresteerde de Deense politie twee mannen voor het runnen van de twee sites Popcorntime.dk en Popcorn-time.dk. Geen van de twee was echter gekoppeld aan pirateninhoud, maar bood alleen instructies voor het gebruik van Popcorn Time en ook downloaden kan. In 2018 kreeg de exploitant van Popcorntime.dk een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. De rechtbank oordeelde dat hij door het verspreiden van informatie over Popcorn Time een rol speelde bij de schendingen van de rechten van softwaregebruikers.

Beroep mislukt - exploitant van de site schuldig bevonden

De advocaat van de telefoniste ging in beroep. Maar hij faalde ook voor de hoogste rechtbank en de verdachte moest zijn zes maanden uitzitten wegens betrokkenheid bij inbreuk op het auteursrecht. Hij moet ook 6 uur sociaal werk doen en $ 120 aan advertentie-inkomsten terugbetalen.

Na deze ontwikkeling had de tweede operator - Popcorntime.dk - weinig keus. Volgens de antipiraterijorganisatie Rights Alliance, die bij beide zaken betrokken was, pleitte de man schuldig. En ook hier heeft de rechtbank nu besloten dat de exploitant een bijdrage moet betalen aan de juridische overtredingen van de Popcorn Time-gebruiker.

Tweede site-exploitant milder gestraft

Rights Alliance meldt dat “van augustus 38 tot augustus 2014, de 2015-jarige gebruikers op de website popcorn-time.dk adviseerde en hen instrueerde over het gebruik van de illegale streamingdienst Popcorn Time en daar downloaden kan. De gedaagden hebben ook ongeveer 10.000 kronen (US $ 1.565) aan advertentie-inkomsten van Google ontvangen voor advertenties op de site. "

Omdat de beklaagde schuld pleitte, werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van 20 dagen en moest hij ook de advertentie-inkomsten afstaan ​​aan de rechtbank. De operator moest ook de domeinnaam popcorn-time.dk opgeven.

Volgens de Rights Alliance is het verschil tussen de twee uitspraken te wijten aan het feit dat het Popcorntime.dk-platform gedetailleerder was en meer advertentie-inkomsten genereerde. Ook hebben rechtbanken de neiging om verdachten die schuld pleiten niet zo hard te behandelen als degenen die schuldig zijn bevonden in een proces.

Is streamen via Popcorn Time ook illegaal?

Zo zie je apps als Popcorn Time of streamingplatforms zoals doos of kinox.to enkele gevaren herbergen. Zelfs als u "slechts" instructies verspreidt. En streamen via dergelijke aanbiedingen is niet zonder risico! Hier kunnen waarschuwingen dreigen als het duidelijk is dat de gebruiker zich ervan bewust moet zijn dat hij illegaal handelt. Dus als je bijvoorbeeld een film streamt.

Veelgestelde vragen over Popcorn Time

Wat is popcorntijd?

Popcorn Time is een zeer bekende en populaire app waarmee je gratis films en series kunt streamen.

Is Popcorn Time illegaal om te gebruiken?

Het streamen van auteursrechtelijk beschermde inhoud kan illegaal zijn. Als u als gebruiker zich ervan bewust moet zijn dat de inhoud NIET gratis KAN zijn (bijv. Nieuwe film), dan is streaming duidelijk illegaal.

Kan ik waarschuwingen ontvangen bij Popcorn Time?

Als u illegale inhoud streamt en "betrapt" wordt, kunt u een waarschuwing ontvangen. Voorwaarde is natuurlijk dat hiervoor uw identiteit moet worden vastgesteld.

Zijn er alternatieven voor Popcorn Time?

Popcorn Time heeft veel fans - en veel navolgers, bijvoorbeeld: Rox Player, Showbox, Streemio, 6-YiFy TV of Couch Potatoe ..


Geplaatst op:10 / 08 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links