Protesten tegen nieuwe surveillancewetten in Polen

(Warschau, 23.Jaren 2016) Duizenden Polen zijn de afgelopen dagen opnieuw de straat op gegaan om te protesteren. De reden is de wetgeving die de Poolse regering voor ogen heeft om uitgebreid toezicht op alle burgers mogelijk te maken. Dit amendement is in overeenstemming met de Amerikaanse eisen van 2014 van juni om de bewakingsactiviteiten van de NSA ook in Europese landen te legaliseren. Dit wordt gevolgd, zoals in Oostenrijk in de nieuwe "Staatsbeschermingswet", de openbaarmaking aan buitenlandse inlichtingendiensten of de uitwisseling van gegevens met hen is uitdrukkelijk toegestaan. De hele zaak is om weg te gaan van een enkel geval monitoring via gerechtelijke controle naar een geautomatiseerde manier.

Polen demonstreert tegen bewakingsstaat.
Polen demonstreert tegen bewakingsstaat.

Duizenden Polen zijn opnieuw de straat op gegaan in veel steden, uit angst voor de vrijheid van meningsuiting en het organiseren van mogelijkheden voor protesten. In de geplande wet, waarover de westerse media zich nu opvallend stil gedragen, zoals in andere gedeeltelijk geïmplementeerde westerse staten, worden buitenlandse inlichtingenactiviteiten aangepakt, waardoor hun activiteiten worden gelegaliseerd onder het mom van terreursamenwerking onder leiding van de Verenigde Staten. Dat er natuurlijk geen bedieningsmechanismen zijn, is duidelijk!

De meeste EU-landen hebben zich midden 2014 gecommitteerd aan de verenigde strijd tegen terreur onder leiding van de VS. Een van de belangrijkste eisen op dat moment was om de activiteiten van Amerikaanse inlichtingendiensten over te dragen aan de Europese Unie. Legaliseer staten!

De EU-Commissie onderzoekt naar verluidt de mate waarin de geplande nieuwe wetgeving verenigbaar is met Europese normen. Dit probeert nu de nieuwe conservatieve regering de schuld te geven, dit wetsvoorstel was al 2013 opgesteld door de toenmalige premier Donald Tusk en tot op heden bijna 1: 1 is ongewijzigd gebleven. Deze informatie is algemeen bekend en daarom ook een verdere indicatie van de werkelijke bedoelingen van de EU-Commissie en ook van de lokale politici in de EU-landen.

Onze privacy is in gevaar

De demonstranten schreeuwden "democratie" en wuifden met banners tegen de geplande wetswijzigingen voor monitoring. De maatregelen zouden de toegang van de overheid tot digitale gegevens vergroten en meer politiesurveillance mogelijk maken.
"We willen dat onze democratie en vrijheid behouden blijven", zei een van de organisatoren.
"Onze privacy, onze intimiteit wordt bedreigd, we moeten zelfs in onze huizen online worden gevolgd", zei Mateusz Kijowski, hoofd van het Comité voor de verdediging van de democratie, tegen de demonstranten. Op een spandoek in Warschau stond: "Ze moeten horen, niet luisteren"

De demonstranten (rond 10.000) marcheerden naar het presidentiële paleis
"Europa, onze excuses daarvoor", deze posters werden ook gezien in Warschau. Een ander personage zei "Gelukkig Nieuwjaar 1984", een duidelijke verwijzing naar de autoritaire staat in de roman 1984 van George Orwell. De menigte verzamelde zich voor het kantoor van premier Beata Szydlo voor het paleis van president Andrzej Duda.

Wat de menigte niet wist: de EU zal je niet helpen, ze is ook van plan de activiteiten van Amerikaanse inlichtingendiensten voor de strijd tegen terreur te legaliseren!

BBC: Polen surveillance wet windt protesteerders op


Geplaatst op:02 / 05 / 2016

Laat een bericht achter