Zelfvernietigende berichten, kunstmatige intelligentie & Co

De nieuwste update van Gmail, Google heeft geen moeite gespaard en heeft echt veel bedacht. Sinds eind april hebben 1,4 miljard gebruikers van de mailservice niet alleen gekozen voor een strak ontwerp. Nee, zelfs bij nieuwe functies werd niet opgeslagen. Met de 'belangrijke' update belooft Google 'veiliger, sneller en efficiënter werken'. En inderdaad, er zijn echt een aantal opwindende innovaties die zowel de veiligheid en bruikbaarheid als het gebruikerscomfort aanzienlijk verhogen.

Kunstmatige intelligentie denkt voor u

Als je om je heen kijkt, is één ding duidelijk: tegenwoordig werkt bijna niets zonder kunstmatige intelligentie. Alexa & Co maken al deel uit van de goede vorm en basisuitrusting van smartphones, diensten, verwarming, etc. Het is dus duidelijk dat Google erbij wil betrokken zijn - en met het opnieuw ontworpen Gmail doet het dat met verschillende functies. Vergeten om een ​​belangrijke e-mail in uw inbox te lezen? Geen probleem: Gmail herinnert je voortaan meerdere keren (zogenaamd zonder ‘te irritant’ te zijn) en gebruikt ‘nuding’ om ervoor te zorgen dat ‘niets verloren gaat’, aldus Google. Bovendien helpt de functie "Smart Reply" u bij het opstellen van antwoorden door (hopelijk zinvolle) suggesties te doen.

Wat we ook leuk vinden, is het automatisch afmelden voor de nieuwsbrief. Hoe vaak komen we dezelfde nieuwsbrieven tegen die ons niet interesseren en we verwijderen ze onmiddellijk. Natuurlijk is uitloggen meestal te vervelend voor ons ... De GI van Gmail herkent het gebrek aan interesse en laat je het abonnement opzeggen door te klikken.

E-mails die zichzelf vernietigen

Mission Impossible verzendt groeten (hoewel niet zo dramatisch geënsceneerd): de nieuwe "vertrouwelijke modus" voorziet gevoelige E-Maisl van een vervaldatum. U kunt zelf bepalen wanneer het bericht zichzelf verwijdert. In plaats van een e-mail ontvangen de ontvangers alleen een link (behalve voor andere Gmail-gebruikers), waarmee ze ook e-mails kunnen terugbellen. Ook een leuke extra voor vertrouwelijke e-mails is zijn eigen beveiligingsfunctie door middel van IRM-besturingselementen (Information Rights Management), waarmee u kunt voorkomen dat de ontvanger uw e-mail doorstuurt, downloadt of afdrukt met een druk op de knop. Hoewel niet onmiddellijk, maar in de komende weken zal er nog een beveiligingsverbetering zijn: dan kunt u een tweefactorauthenticatie activeren via sms-code voor uw e-mails.

Meer gedenkwaardige en begrijpelijke waarschuwingen

Google heeft in de nieuwe update veel belang gehecht aan de veiligheid van zijn gebruikers. Waarschuwingen over verdachte e-mails (malware, pishing) worden bijvoorbeeld extra groot weergegeven. Je kunt de gigantische rode aanwijzingen niet missen. Als iemand het niet goed met elkaar eens is over deze belangrijke kwesties, is het ook voor hen gemakkelijker: de aanwijzingen zijn nu in eenvoudiger taal geschreven en vertellen duidelijk en begrijpelijk wat te doen.

herinneringen

De nieuwe mail is belangrijk, maar niet nu & direct? Maar wilt u het ook niet vergeten? Geen probleem voor Gmail. Net als andere e-maildiensten heeft Google nu een sluimerfunctie geïntroduceerd. U kunt e-mails een individuele deadline geven, tot die tijd worden ze gewist en komen ze automatisch weer in uw gezichtsveld terecht. Deze nieuwe functie is interessant voor bijvoorbeeld vluchtboekingen als deze nog ver weg zijn.

Herzien materiaalontwerp

Natuurlijk springt ook het grafische herontwerp in het duidelijke materiaalontwerp van Gmail in het oog: nieuwe zijbalken maken het gemakkelijker voor u om notities, taken, agenda-items en add-ons te openen en ermee te werken. Er is nu een speciale app voor iOS en Android. Online is één ding, maar Google heeft ook offline iets bedacht: als je wilt, worden e-mails van de afgelopen 90 dagen lokaal opgeslagen en kunnen ze dienovereenkomstig worden verwerkt in een internetloos vliegtuig enz.

Nogal veel nieuws. Nu hoeft Gmail alleen maar zijn belofte van "veiliger, sneller en efficiënter" te houden in de reality-test. Wij zijn benieuwd!

Bron: Heise, standaard


Geplaatst op:05 / 03 / 2018

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links