Snowden onthult verkeerde "gecodeerde e-mail" van een IS-video

De terroristische organisatie "IS" had in de ambassade met verdere aanvallen gedreigd

De terroristische organisatie "Islamic State" (IS) heeft Europa opnieuw bedreigd in een nieuwe video. Achter de creatie van de boodschap, waarin men dreigt met verdere moorden zoals in Parijs, bleef de media-arm van de beweging, Al-Hayat, steken. De clip getiteld "Dood ze waar je haar ook vindt" bevat ook een korte passage aan het begin die een PGP-gecodeerde e-mail lijkt te zijn. De site heeft wilde speculaties veroorzaakt.

De tabloid "Mirror" zelfs kop, het zou een indicatie kunnen zijn van de volgende aanval.

Voortijdige opwinding

Maar de opwinding is ongegrond, stelt de NSA-klokkenluider Edward Snowden nu tevreden via Twitter. Hij heeft een deel van de video nader bekeken en wijst op eigenaardigheden. De datum van het genereren van de RSA-sleutel is drie dagen na de ontbinding van het bericht, maar onmiddellijk voor het begin van de aanvallen op de 13. November had moeten worden verzonden. Voor dit doel wordt een basis 16-waarde, die fictief is, gebruikt als de ID van de hoofdsleutel. Omdat het een "O" en een "H" bevat, hoewel het hexadecimale getalsysteem alleen getallen kent van 0 tot F. "Het blijkt dat de IS de cryptografie niet eens goed kan vervalsen", vindt Snowden het fonds geamuseerd.

Bron: de independend

Hij adviseert journalisten om gesprekspartners van overheidsinstanties nauwlettend in de gaten te houden om een ​​beroep te doen op de video. Eerst en vooral is hij misschien een vertegenwoordiger van beveiligingsinstanties. Volgende ronde van crypto-debat Zowel FBI- als NSA-functionarissen hebben herhaaldelijk kritiek geuit op het toenemende gebruik van codering van communicatie en dataverkeer, inclusief de noodzaak van backdoors voor onderzoeksdoeleinden. Een vraag die sterke tegenstand ondervindt van crypto-experts en veel IT-bedrijven. Snowden zelf wordt ook beschouwd als een voorstander van uitgebreide codering. In zijn veronderstelling geeft IS's crypto-fake aan dat de terroristen beperkingen op sterke encryptie in het Westen als hun eigen voordeel beschouwen.

(deVPNTester, 25.01.2016)


Geplaatst op:01 / 26 / 2016

Laat een bericht achter