Spionage-app slaat persoonlijke klantgegevens vrij op internet op

Al meer dan een half jaar persoonlijke gegevens van klanten van de spionage-app Spyapp247 op een server die iedereen kon zien. Voor het grootste deel zijn de getroffenen ook ouders, en de gegevens zijn dienovereenkomstig gevoelig: foto's van kinderen, schoolrapporten, telefoonopnamen, enz. Het bedrijf zelf lijkt niet veel te geven om wat er gebeurt met de gegevens van het mobiele telefoonbewakingssysteem. Hoe kunt u uzelf beschermen tegen dergelijke surveillance door mobiele telefoons?

Een kind dat zand speelt op het strand, de getuigenis van een V Spy App bewaart persoonlijke klantinformatie vrij toegankelijk op internet 2 Olksschülers inclusief alle gegevens ... Wat lijkt op een persoonlijk digitaal fotoalbum van een gezin, was eigenlijk vrij beschikbaar op internet sinds april 2018! Een bedrijf dat stalkerware maakt voor geheime surveillance van kinderen en partners heeft deze foto's en honderden intieme gesprekken op internet gepubliceerd. Het ergste van alles is dat de foto's ook zijn gekoppeld aan persoonlijke informatie zoals namen, e-mailadressen of medische voorschriften.

Android-smartphone wordt bug door spionage-app!

Spyapp247 Hiermee kunt u andere Android-smartphones bespioneren. Dit registreert telefoongesprekken, chatberichten, foto's, locatiegegevens, etc. - zonder dat het slachtoffer het merkt. Zelfs de microfoon kan extern worden ingeschakeld! Dit verandert de telefoon in een bug! Spyapp247 is gericht op mensen die hun partners willen bespioneren. Maar ook voor ouders die hun kinderen willen "beschermen" volgens de fabrikant. De gegevens worden geüpload naar een server, de "spion" kan deze in een browservenster bekijken. Een van de gelekte foto's op de server toont het e-mailadres van de klant.

De fabrikant van Stalkerware reageert niet op beschuldigingen

Netzpolitik.org, die het lek detecteert, nam contact op met de fabrikant van Spyapp247 en maakte hem op de hoogte van de openbare database. Geen reactie Alleen als u contact opnam met de serverhost, werd de pagina offline gehaald. Eerder dit jaar had Spyapp247 nog een database met duizenden foto's en interviews van zijn klanten vrijgegeven. Met een andere app genaamd mobiispy. Wederom geholpen hier Explorer-rapport van moederbord. De databases zijn ontdekt door Android-beveiligingsonderzoeker Cian Heasley, die vervolgens contact heeft opgenomen met netzpolitik.org.

Is geheime gsm-surveillance legaal?

Achter de spyware-app staat een man genaamd Nguyen. Hij runt dergelijke bedrijven. Het is verboden in Duitsland en veel andere landen om andere mensen te bespioneren. Maar het verkopen van spionage-apps is niet echt illegaal. Bovendien stellen de fabrikanten "onschadelijke" toepassingen zoals de bescherming van kinderen. Daarom zijn autoriteiten er niet echt tegen.

Gebruik geen spionage-apps om uw kinderen te volgen!

Monitoring zou over het algemeen geen probleem moeten zijn. Bedoelt u dat het toezicht op uw kinderen voor hun bescherming is? Verre van dat: omdat alle gegevens worden overgebracht naar de server van de provider. Daar kunt u het bekijken, maar er is altijd het risico dat de gegevens worden gestolen of per ongeluk worden gelekt. Met name de publicatie of diefstal van de locatiegegevens van uw kinderen is natuurlijk erg gevaarlijk! Maar ook andere apps “voor kinderen” bevatten hoog risico voor de privacy van de kinderen.

Hoe weet je of je mobiele telefoon een spionage-app gebruikt?

Stop mobiel toezicht! Natuurlijk zijn spionage-apps ontworpen om niet te veel aandacht te trekken. Maar u kunt nog steeds meer te weten komen over bewaking van mobiele telefoons - met deze tips:
  1. Bekijk de lijst met geïnstalleerde apps, Ken je een app niet? Misschien heeft ze een naam zoals mSpy, FlexiSpy of SpyBubble? Bingo! U moet deze apps onmiddellijk verwijderen! Dat wil zeggen, echt verwijderen.
  2. Werkt uw telefoon plotseling of reageert hij veel langzamer? Ook dit kan een indicatie zijn van een spionage-app. Omdat deze apps op de achtergrond draaien en uiteraard veel batterijvermogen en geheugen verbruiken.
  3. Voeg een antivirus-app of een anti-spion-app toe. Deze virusscanners detecteren niet alleen spyware, maar verwijderen deze ook van uw smartphone.

Geplaatst op:11 / 11 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links