Tiktok-kwetsbaarheid: hackers hadden toegang tot accounts en video's

Tiktok wordt steeds populairder. Vooral tieners kunnen niet meer flauwvallen Tiktok kwetsbaarheid e het videoportaal - en tegelijkertijd de deur openen voor hackers & Co. Zoals nu bekend is geworden, hadden cybercriminelen eigenlijk toegang tot privévideo's van Tiktok-gebruikers via een TikTok-beveiligingslek!

Tiktok wordt met al het water gewassen. Op het eerste gezicht klinkt het videoportaal, inclusief de functie voor sociale media, redelijk onschadelijk. Upload video's, wissel ideeën uit, etc. Zelfs de kinderen van beroemdheden zoals Heidi Klum geven een levendig inzicht in hun leven. Tiktok komt echter uit China. En, passend gezegd, is hij meerdere malen verdacht van spionage.

Toegang en manipulatie door Tiktok-beveiligingsgat

Duidelijk dat de video-app wordt bewaakt. En dat heb ik ook Check Point-beveiligingsonderzoeker Beveiligingslekken gevonden in november en Tiktok op de hoogte gebracht. Het bedrijf elimineerde de hiaten tegen midden december - maar ze hadden veel te bieden: het was mogelijk om sms-berichten te manipuleren alsof ze van Tiktok zelf kwamen. Er was een link in de nep-berichten. Als de gebruiker hierop klikte, hadden de aanvallers al gedeeltelijke toegang tot zijn account - inclusief video's!

Tiktok-makers dankbaar voor advies

Naast dit ernstige beveiligingsprobleem konden de hackers de gecompromitteerde gebruikers omleiden naar een neppagina van Tiktok en extra gegevens extraheren. In zijn openbare verklaring uitte het bedrijf dankbaarheid dat de onderzoekers op de beveiligingslekken hadden gewezen. Over het algemeen wordt dergelijke informatie zeer op prijs gesteld. Volgens Tiktok werd de kloof niet benut.

Bespioneert China de hele wereld via Tiktok?

Het nieuwe beveiligingslek past in de angst dat Tiktok zelfs als een briljante spion voor China zou kunnen dienen. Dat zou zo zijn niets nieuws voor het Chinese regime. Met name in de VS wordt de app ervan verdacht de video's te evalueren en de gegevens door te geven aan de Chinese overheid en anderen. Het Amerikaanse leger mag om deze reden de app niet meer gebruiken. Bovendien lijkt er censuur op Tiktok te zijn. Kritische video's over de regering zijn verwijderd, berichten van gehandicapten zijn verborgen, enz. Tiktok heeft natuurlijk altijd een antwoord en excuses klaarliggen. Maar er blijft een muffe nasmaak over ... Tiktok is niet de enige app waarvan je voorzichtig moet zijn, zoals dit rapport shows!


Geplaatst op:01 / 17 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links