Totale veiligheid met iPhone & Co? Dat was ooit!

Dacht je dat je iPhone veilig was? Dat niemand bij uw gegevens kan komen? Helaas moeten we je teleurstellen: tenminste in de wereld van inlichtingendiensten en spionnen zijn er nu effectieve manieren om iPhones te kraken. Tegenwoordig kondigde Forbes aan dat de Israëlische inlichtingenleverancier Cellebrite Hoe sterk het ook is om alle iPhone-modellen te ontgrendelen. Ongeacht het respectieve beveiligingsmechanisme - PIN, wachtwoord, vingerafdruk en anderen kunnen Cellebrite gebruiken, volgens Forbes-onderzoek.

iPhone is niet meer veilig!
iPhone is niet meer veilig!

ALLE modellen en softwareversies getroffen

Concreet betekent dit dat alle huidige iOS-apparaten - iPhone, iPad, iPad Mini en iPad Pro, evenals de softwareversies iOS 5 tot iOS 11, niet langer veilig zijn. Ondanks de intensieve en niet bepaald goedkope inspanningen van Apple, worden zelfs de nieuwe iPhone X en de nieuwste iOS 11.2.6 getroffen. Maar niet alleen Apple heeft het voor elkaar - Cellebrite biedt ook zijn diensten aan voor het kraken van Google Android-apparaten, die in de branche als bijzonder veilig worden beoordeeld.

Vermoedelijk al eerste gebruik in strafzaken

Voor ons normaal is deze prestatie van spionage (nog steeds?!) Wat minder belangrijk. Natuurlijk rekent Cellebrite verschillende autoriteiten zoals Homeland Security, Border Protection of de FBI tot zijn klanten. Met de "Cellebrite Advance Unlocking Services" kunnen eigenlijk verdachten of hun smartphone worden gescreend. Zo zou er in december vorig jaar zijn gebeurd bij een crimineel die verdacht werd van wapenhandel. Zijn iPhone X werd naar Cellebrite gestuurd en de gegevens werden daar in geheime laboratoria geëxtraheerd.

Winstgevende onderneming voor klanten zoals de FBI

Natuurlijk onthult Cellebrite niet precies hoe de service werkt. Experts gaan er echter van uit dat het bedrijf voorheen onbekende beveiligingslekken gebruikt. Het zou echter logischer zijn voor de veiligheid van alle smartphonegebruikers als Cellebrite zijn kennis zou doorgeven aan de getroffen bedrijven voor verbeteringsmaatregelen. Maar zaken zijn zaken - en helemaal niet slecht: volgens Forbes zou Cellebrite het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid vorig jaar een flinke portie 2 miljoen dollar hebben betaald ... geld heerst over de wereld.


Geplaatst op:03 / 17 / 2018

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links