Let op beveiligingsrisico: 4 miljoen Microsoft-gebruikers gebruikten onveilige wachtwoorden

Als onderdeel van een beveiligingscontrole ontdekte Microsoft dat ongeveer 44 miljoen Windows-accounts onveilige wachtwoorden gebruiken. Dit vormt natuurlijk een groot beveiligingsrisico als het gaat om hacking & co NordVPN NordPass, zet u terug aan de veilige kant.

kies veilige wachtwoorden

Veilige wachtwoorden beschermen persoonlijke documenten

Foto's, geheime documenten, persoonlijke gegevens enz. Er zijn veel dingen op uw laptop of andere apparaten die u alleen aangaan. Deze worden vooraf beveiligd met een wachtwoord. Maar als dit slecht is, is uw beveiligingsrisico enorm. Dit geldt ook voor 4 miljoen Microsoft-gebruikers die volgens Microsoft onvoldoende wachtwoorden hebben gekozen om hun accounts te beschermen.

Gebrek aan beveiliging

Deze ontdekking door Microsoft is echter niet erg verrassend. Omdat gebruikers in het algemeen niet noodzakelijkerwijs efficiënt omgaan met hun wachtwoord. Boven aan de lijst met wachtwoordfouten staan ​​wachtwoorden voor meervoudig gebruik. Zeg of u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor uw Facebook-account, Amazon, Instagram etc. "Zwakke" wachtwoorden zijn ook populair - zoals verjaardagen, kindernamen, enz. U kunt hier lezen hoe u een veilig wachtwoord kiest.

44 miljoen wachtwoorden onveilig!

Hoe heeft Microsoft de wachtwoorden gecontroleerd? De groep heeft 3 miljard datasets verzameld uit datalekken. Hij heeft deze vergeleken met gebruikersaccounts. Het resultaat is 44 miljoen wedstrijden. Dit betekent dat deze 44 miljoen wachtwoorden al zijn gelekt, op internet circuleren en daarom niet langer veilig zijn!

Wat moet je als slachtoffer doen?

Microsoft heeft de gebruikers die door het lek zijn getroffen rechtstreeks geïnformeerd. U moet een nieuw wachtwoord gebruiken om het opnieuw veilig te spelen. Het is natuurlijk ook aan te raden om het gelekte wachtwoord absoluut overal te verwijderen. Mocht het nog ergens in gebruik zijn. Microsoft geeft ook de tip om tweefactorauthenticatie te gebruiken. Dit betekent dat u niet alleen uw wachtwoord moet invoeren bij het inloggen, maar ook bijvoorbeeld een code die u op uw mobiele telefoon ontvangt. Sterk aanbevolen - voor elk van uw accounts!

U hebt geen last van Microsoft Leak, maar wilt graag weten of uw wachtwoorden eerder zijn gelekt? Met HaveIBeenPwned werkt het heel gemakkelijk!

Blijf op de hoogte van dingen met wachtwoordbeheer

Als je de wachtwoordchaos wilt bijhouden en echt goede wachtwoorden wilt gebruiken: gebruik een wachtwoordbeheerder! NordVPN heeft bijvoorbeeld een nieuwe tool gelanceerd.


Geplaatst op:12 / 28 / 2019

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links