Opmerking: WebRTC Leak onthult het echte IP-adres, zelfs bij gebruik VPN-Services

WebRTC logo_150-minWebRTC is een gratis en “open project” waarmee browsers en mobiele applicaties in realtime kunnen communiceren (RTC realtime communicatie) en de gegevens kunnen synchroniseren.

 

Veel browsers vertrouwen nu op deze technologie en ook veel website-providers volgen en gebruiken deze mogelijkheden ook.

WebRTC browser-min
WebRTC-browsers die WebRTC ondersteunen!

 

Enerzijds is dit erg handig bij het gebruik van veel websites (je hoeft meestal niet altijd extra te "sparen", in plaats daarvan is er quasi InTime-communicatie tussen de browser en de server in realtime. grote schoffels, want zoals in Daniel Roesler's GitHub pagina, werd in juni 2015 beschreven via verzoeken die rechtstreeks naar een STUNN-server werden gestuurd VPN Communiceer tunnels en vind het echte IP-adres van de gebruiker!

Dus als je er nu een hebt  VPN Provider gebruikt, dan kan het zijn dat door het gebruik van de bovengenoemde browser dit kan leiden tot een probleem met uw anonimiteit.

Opmerking:


Perfect-Privacy
heeft zijn eigen online test ontwikkeld, die u er onmiddellijk informatie over geeft.

pp_leak-min

Live demo Test

Deze demo doet verborgen verzoeken aan STUN Server die deze query's registreert. Deze zoekopdrachten worden niet weergegeven in ontwikkelaarsconsoles en kunnen niet worden geblokkeerd door browserplug-ins zoals Adblock, Ghostery, enz.


Geplaatst op:02 / 03 / 2016

1 gedachte over “Opmerking: WebRTC Leak onthult het echte IP-adres, zelfs bij gebruik VPN-Services”

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links