WhatsApp-beveiligingslek riskant voor uw gegevens: update nu!

En opnieuw een potentiële bedreiging voor uw gegevens op WhatsApp: zoals gemeld door Facebook, is het een "hoog risico" WhatsApp-beveiligingslek waardoor aanvallers toegang kunnen krijgen tot de desktopgegevens van de gebruiker. Het goede nieuws: er is al een update beschikbaar.

WhatsApp heeft de laatste tijd wat beveiligingsproblemen gehad melden. U bent niet direct blij met dergelijk nieuws, maar ontdekte bugs in de software kunnen worden opgelost - en vormen daarom minder een risico voor u en uw gegevens.

Gemanipuleerde link geeft toegang tot gegevens op het desktopapparaat

De kwetsbaarheid van WhatsApp is ontdekt door beveiligingsexpert G WhatsApp-kwetsbaarheid ontdekt al Weizman, die in zijn Blog onthult technische details. Kortom, de kwetsbaarheid van WhatsApp is een cross-site scripting-aanval. De aanval werkt 'alleen' via de WhatsApp-desktopclient, als er een verbinding is met de iPhone-app. Tijdens deze aanval sturen de aanvallers een gemanipuleerde e-mail met een kwaadaardige link. Deze link is opgenomen in een banner van het bericht. Zodra erop wordt geklikt, hebben de criminelen externe toegang tot de desktopcomputer van de gebruiker en zijn gegevens. Er is echter geen manier om de smartphone te lezen.

Wat moet je nu doen? Update!

Om ervoor te zorgen dat u en uw gegevens niet het slachtoffer worden van deze gevaarlijke aanval, moet u onmiddellijk een update uitvoeren. Omdat niet alleen de smartphone-apps van WhatsApp regelmatig moeten worden bijgewerkt, is dit ook absoluut noodzakelijk voor de desktopversie! Er is een WhatsApp-kwetsbaarheid op iPhone vanaf versie 2.20.10. niet langer, met de desktop-app vanaf versie 0.3.9309. Beide versies zijn al weken beschikbaar. Dus als u toch automatische updates uitvoert, is het gevaar voor u gedaan.

$ 12.500 voor WhatsApp-kwetsbaarheidsontdekkers

En iets positiever aan het eind: Gal Weizmann heeft veel werk en kennis geïnvesteerd in het ontdekken van het beveiligingslek in WhatsApp, schrijft hij zelf op zijn blog. Facebook beloonde deze inspanningen met $ 12.500. Miljoenen WhatsApp-gebruikers leven er immers een stuk veiliger mee! Maar als je je bij WhatsApp onveilig voelt - het is tenslotte een Facebook-product - dan is dat ook zo alternatieve messenger! Je kunt er meer over leren Whatsapp ontdek het op deze pagina.


Geplaatst op:02 / 09 / 2020

Laat een bericht achter

Zorg voor gelieerde links