Wat is een webproxyserver en wat doet het?

een Web-proxyserver, Ook bekend als volmacht (Duits: vertegenwoordiger) of ook "gateway op toepassingsniveau (Wikipedia)"Called, is een computer die tussen uw computer en internet wordt geplaatst. Het onderschept datatransmissies tussen u en de dienst die u wilt gebruiken. Proxyservers sturen niet alleen gegevens door, ze openen de inhoud van de datapakketten en sturen deze vaak in gewijzigde vorm door. Dit is vaak gewenst om een ​​netwerk (bedrijf, organisaties) te beschermen. Gegevens die via een proxyserver lopen, worden gedifferentieerd op basis van verschillende inkomende en uitgaande poorten. Een inkomende poort (bijv. 8080) wordt doorgestuurd naar een andere poort, maar niet de volledige gegevensoverdracht van een apparaat.

Weergave van proxyserververbinding
Weergave van proxyserververbinding

"Poorten" kunnen worden gezien als een virtueel systeem voor direct bellen voor datatransmissie.

Er zijn daarom poorten (duplex) waar alleen webpagina-gegevens worden uitgewisseld, anderen verzenden ook de communicatie naar FTP-servers, enz. Voorbeeld: de poort 80 of 8080 z.Bsp wordt meestal gebruikt voor tekstinhoud van webpagina's. De poort 21 meestal alleen voor FTP-transmissies. Als de communicatie naar een webpagina is geblokkeerd, bijv. Omdat dit alleen is toegestaan ​​voor lokale IP-adressen, kunnen proxy's helpen door gebruikers een nieuw virtueel IP-adres of identiteit te geven. Maar het gebruikt deze identiteit alle gebruikers van de proxyserver tegelijkertijd. Dit geeft toegang tot geblokkeerde Amerikaanse inhoud via een Amerikaanse proxyserver.

Terwijl een proxyserver eigenlijk altijd datapakketten opent en ze doorstuurt volgens vooraf gedefinieerde regels, sturen NAT-routers alleen data door zonder ze te openen.

 

De ideale toepassing van proxyservers

Proxyservers worden vaak gebruikt in bedrijfsnetwerken, zodat u de toegang tot specifieke inhoud kunt beheren en beheren of zelfs viruscontroles op gebruikersgegevens kunt uitvoeren.

De gevaren van proxy-services

Versleutelde websites zijn ook leesbaar en manipuleerbaar!

Als een gebruiker een SSL-verbinding tot stand brengt met een webpagina achter een proxyserver, voert de proxy deze codering uit, maar dit betekent ook dat er GEEN directe codering tussen de gebruiker en de webpagina is. De inhoud die wordt uitgewisseld, is daarom leesbaar voor de proxy en zelfs manipuleerbaar. Voorbeeld: een bankoverschrijving die meestal ook wordt verzonden via een SSL-verbinding tussen de gebruiker en de bankcomputer, kan worden beheerd via een proxyserver, zodat deze bewust en ongemerkt kan worden gemanipuleerd, ook al lijkt de verbinding beveiligd! Dit is een typisch aanvalsscenario voor hackers die een proxyserver bij de gebruiker registreren via schadelijke software en voortaan ook communiceren via de proxy van de aanvallers.

Proxy's zijn gemakkelijk te herkennen

Dat kan ook Website-exploitanten herkennen het gebruik van proxyservers heel gemakkelijk en ook het gebruik hiervan blokkeren. Omgekeerd kunnen hackers (maar ook gewoon luie hackers met zoeksoftware) gebruikers van proxy's vinden en deze vervolgens als doelwit gebruiken. Met name proxygebruikers worden over het algemeen blootgesteld aan een aanzienlijk groter aantal aanvallen door onbekende hackers dan gebruikers die geen van deze services gebruiken. U kunt het echte IP-adres en dus de identiteit van de gebruiker op verschillende manieren achterhalen. Hoewel slechts één intern en ontoegankelijk IP-adres wordt toegewezen aan een gebruiker in een bedrijfsnetwerk en dit nog steeds wordt beschermd, worden particuliere gebruikers een waardevol aanvalsdoel via uw openbare vpm-internetprovider.

Niet alle gegevens worden doorgegeven via proxy's

De meeste gratis proxyservers die op internet beschikbaar zijn, sturen geen enkele poort door, bijvoorbeeld zoveel datadiensten. E-mails of het delen van bestanden worden helemaal niet ondersteund en ze werken niet meer of u deelt het echte IP-adres.

Proxy's slaan websites en inhoud op

Proxy's kunnen alle gebruikersactiviteit opslaan, maar zelfs hele webpagina's of inhoud. Als de gebruiker nu een pagina oproept waarvan de inhoud eerder op de proxy was opgeslagen, wordt deze opgeslagen of zelfs gemanipuleerde webpagina aan de gebruiker afgeleverd zonder een directe verbinding met de webserver. In bedrijven en organisaties wordt dit gebruikt wanneer honderden gebruikers elke dag dezelfde inhoud van internet halen en het vermindert ook de gegevensoverdracht via internet aanzienlijk. Natuurlijk levert het ook gedeeltelijk verouderde gegevens, omdat deze meestal pas na een gedefinieerde periode opnieuw worden geladen of bijgewerkt door de proxyserver. In een aanvalsscenario kan dit echter ook leiden tot enorme beveiligingsproblemen.

Proxy's worden in netwerken gebruikt voor veel taken:

»Bescherming van de klanten

Gebruikers die zich achter een proxy in een “privaat netwerk” bevinden, kunnen door proxy's worden afgeschermd van de buitenwereld (internet), aangezien inhoud die in beide richtingen wordt verzonden ook kan worden gecontroleerd en mogelijk ook geblokkeerd.

»Bescherming van de servers

Vaak worden servers die ook op internet beschikbaar moeten zijn, achter verborgen proxy's, dus er zijn poorten die op de server zijn vertaald en vervolgens toegankelijk worden gemaakt via andere poorten op internet. Tussendoor kan alle inkomende en uitgaande gegevensoverdracht, inclusief hacking, enz. Worden vastgelegd of automatische acties veroorzaken.

»Bandbreedtecontrole

Om in een netwerk de bandbreedte-intensieve services of zelfs gebruikers te vinden, kunnen proxy's ook statistieken in realtime uitvoeren en deze gebruikers identificeren.

»Voorbereiding van gegevens

Het is ook mogelijk om opzettelijk gegevens in een ander formaat te wijzigen tijdens het ophalen door een gebruiker / server in het netwerk achter de proxy, waardoor deze leesbaar of importeerbaar is.

»Inhoudsbeheer

Alle gegevensinhoud die via de proxy wordt verzonden, kan ook worden gecontroleerd op inhoud (trefwoorden, trefwoorden, webpagina's, enz.). Nauwkeurige statistieken en gebruiksactiviteiten kunnen worden gemaakt en geëvalueerd.

"logging

Activiteiten kunnen bewust worden vastgelegd en dus ook geverifieerd. Een typisch geval zou zijn als het gebruik van Facebook in een bedrijf verboden zou zijn. Met de protocollen van de proxyserver kun je precies bewijzen wie wat heeft gedaan en wanneer. Zelfs als de pagina's over het algemeen SSL-codering bieden, kan dit worden "verbroken" door de proxy.

»Vertalingen van diensten

Soms is het belangrijk om externe services aan te passen of te vertalen voordat u verbinding maakt met een interne service. Omdat u niet altijd wijzigingen in de uitvoergegevens kunt aanbrengen om compatibiliteit te maken. Dit kan ook meestal worden gedaan via proxy-services.

Je moet de proxy-operator vertrouwen!

Wanneer u een proxy gebruikt, is het erg belangrijk om de eigenaar van de proxy te vertrouwen. Waarom? Zelfs als uw gegevens van en naar de proxy zijn gecodeerd, moet de proxy deze decoderen om ze te verzenden. Dit betekent dat uw privégegevens volledig worden vrijgegeven op de proxyserver. Als u de proxy-operator 100% vertrouwt, is dat geen probleem en krijgt u beveiliging. Maar wie weet wie de proxy-servers beheert die op internet te vinden zijn en zelfs gratis? Natuurlijk zijn er ook geheime diensten onder de providers, maar ook hackers, oplichters of zelfs bedrogen personen die niet weten dat hun eigen computer wordt gebruikt als een proxy en dus blijft de ware identiteit van de hacker in het donker.

Daarom, als u de proxy-provider niet kunt vertrouwen, bent u veel veiliger als u in plaats daarvan GEEN proxy gebruikt!

Opmerking: het is belangrijk om het verschil te vermelden tussen een proxyserver op internet en een NAT-router (Network Address Translation). (Deze worden vaak gebruikt voor kleine netwerken of als een draadloze router)

  • Een proxyserver verzendt en ontvangt internetverkeer en treedt op als bemiddelaar namens de apparaten van de gebruikers.
  • Een NAT-router vertaalt IP-adressen tussen het lokale netwerk (gebruiker) en internet (openbaar), een enkel IP-adres dat meerdere adressen op het lokale netwerk vertegenwoordigt. Een NAT-router, zoals een wifi-thuisrouter, doet heel weinig om u online te beschermen.

 

Voordelen van proxy-servers

  • Het is ook mogelijk om via proxy-server te openen / ophalen met websites die vaak worden geblokkeerd voor hun eigen IP-adres
  • Uw identiteit wordt beschermd zolang de proxy-operator vertrouwd is of niet specifiek de identiteit van de individuele gebruiker opzoekt.
  • Proxy's zijn zeer eenvoudig in te stellen.

Nadelen van proxy-servers:

  • Netwerkbeheerders of websitebeheerders kunnen het gebruik van proxy's eenvoudig blokkeren.
  • Een niet-vertrouwde operator of proxyserver kan een veel grotere bedreiging voor uw privacy vormen dan niemand te gebruiken! Hackers gebruiken gratis proxy's om slachtoffers te hacken!
  • De proxyserver kan uw identiteit altijd herkennen en ook alle gebruikersactiviteiten opslaan of manipuleren!

een VPN-Service biedt een betere bescherming van de eigen identiteit. Online.

Webproxy's zijn een hulpmiddel om de internetverbinding te beveiligen die u nodig hebt. Meestal kunt u Proxy op alle apparaten gebruiken, evenals op Windows-computers, Macbook, Linux-computers of zelfs op uw tablet of smartphone. In principe op elk apparaat met een internetbrowser. Het is heel gemakkelijk om inhoud te ontgrendelen zonder een software of een extra app te installeren en dus ook z.Bsp. toegang krijgen tot YouTube, Facebook, eBay, Twitter of vele andere websites, zelfs als u zich in een land bevindt waar deze websites zijn geblokkeerd (bijvoorbeeld Turkije).

De gegevens over toegang tot de proxyserver zijn echter meestal niet gecodeerd, Uw eigen privacy mag daarom niet het belangrijkste argument voor u zijn. Het is niettemin mogelijk om uw gebruikersactiviteiten door derden te bekijken of op te slaan. Sommige proxy-providers houden van ZenMate anderzijds biedt het aan om de gegevens tussen de browser van de gebruiker en de proxyservice via SSL te coderen. Dit helpt om de gegevens over te dragen, maar beschermt ook niet tegen direct auzuspioniert door de proxy-operator, bovendien, slechts een klein deel van de gegevensoverdrachten via de poorten 80 of 8080 die worden gebruikt door de internetbrowser, alle andere toepassingen zoals e-mail, FTP of alle programma's op het besturingssysteem communiceren meestal via andere poorten en zijn dus noch beschermd noch geanonimiseerd! Daarom worden er als oplossing lokale toepassingen geïnstalleerd die dit verkeer zullen converteren en ook moeten worden gecodeerd naar de proxyservers. Het gebruik is echter beperkt tot enkele apparaten en ook gegevensmanipulatie door de operator is nog steeds niet uitgesloten, zelfs niet bij gebruik van SSL-beveiligde webpagina's!

een VPN De server kan al het verkeer op de meeste apparaten betrouwbaar beschermen.

Omdat in één keer VPN Alle gegevens die door uw eigen apparaat worden verzonden of ontvangen, worden gecodeerd en deze gegevens worden gecodeerd op de VPNServer niet geopend maar alleen 1: 1 doorgestuurd. de gebruiker ontvangt daarbij ook een uniek en openbaar IP-adres (identiteit) van de VPNToegewezen aan servers. Inkomend verkeer kan zijn ingeschakeld VPNNet als bij een firewall worden de gegevenspakketten echter niet geopend, maar worden alleen bepaalde poorten geblokkeerd of worden aanvallen automatisch beantwoord en worden de gegevensoverdrachten geblokkeerd. Dit wordt vergeleken met de proxy-servers een beperkte, maar veel meer "privé" back-up van persoonlijke gegevens en activiteiten.

VPN Server functie
VPN Server functie

VPN Beschermt het volledige dataverkeer van het apparaat

Met VPNService kan het hele netwerk beschermen, niet alleen enkele poorten, inclusief mobiele telefoons, tablets en zelfs tv's. Het beschermt ook alle applicaties zoals je webbrowser, Skype, Facebook-app, online pokersoftware, enz. De verbindingssnelheden zijn ook veel beter. Een webproxy is een gratis service die veel internetgebruikers gebruiken. Dit legt een zware belasting op de individuele server, wat vervolgens resulteert in een langzame verbinding. Streamingdiensten zoals Netflix, Hulu, ITV, Rai.TV, BBC iPlayer, Zattoo, Polsat, PRO.TV, ORT, ZDF, France TV en vele andere kanalen hebben alleen zin via VPN-Services of betaalde proxyservices worden verzonden of ontvangen. Ook is een gratis webproxy lang niet zo stabiel als één VPN Verbinding. Veel VPNVerkopers hebben ook de functies van het scheiden van de VPN-Tunnel brengt direct een nieuwe verbinding tot stand en daarmee is ononderbroken streaming van content gegarandeerd. Hiermee kunt u zonder onderbreking video's online ontvangen / streamen.

Proxy's gebruiken gedeelde internettoegang

Wie een webproxy gebruikt, zal ook te maken krijgen met snelheids- en bandbreedtebeperkingen. Omdat alle gelijktijdig geregistreerde apparaten dezelfde service en ook internettoegang gebruiken. Dit betekent dat de Infernalsweiterleitungen en de gemeenschappelijke Internetanbinundg vaak honderden gebruikers tegelijkertijd moeten verdelen. De meeste proxyservers zijn daarom al door de beheerders beperkt tot maximale bandbreedtes, zodat de volledige internetbandbreedte van de verbindingen niet wordt geblokkeerd. Aangezien vrij toegankelijke proxyservers op internet niet professioneel worden bediend, is dit als een knelpunt waardoor alle gegevens in en uit moeten. Gebruikers klagen daarom over verbroken verbindingen, time-outs of gewoon moeilijke toegankelijkheid van inhoud via de proxy. Bij één VPNServer, waar meestal alleen gegevens worden doorgegeven van het ene IP-adres naar het andere, is dit een veel lagere rekenkundige bewerking en kan ook bandbreedtebeheer worden uitgevoerd, dat elke gebruiker de volledige bandbreedte kan garanderen. de VPNLeveranciers herkennen zeer snel door de belasting van elke server, waar in de toekomst ook beperkingen kunnen ontstaan ​​en deze bronnen kunnen uitbreiden, zelfs voordat het gaat om een ​​data-congestie.


 

Zusammenfassung:

Als u een gratis webproxy gebruikt, raad ik u ten zeerste aan ook na te denken over uw privacy en veiligheid. Gebruik er beter een VPN- Aanbieder en service. Het is veel beter en veiliger!


 

 

 

Zorg voor gelieerde links