Over de auteur en VPNTester.

Ik wil me hier even kort voorstellen. Ik werk sinds 1996 in de IT- en telecommunicatie-industrie en natuurlijk voor een ISP. Aan de ene kant geloofde ik de afgelopen decennia in de vrijheid en de innovatieve kracht van internet, maar vandaag ben ik een beetje gedesillusioneerd.

Vrijheid op internet

Vrijheid op internet wordt steeds meer beperkt door wet- en regelgeving. Gegevensbehoud en onbureaucratische verzoeken van politie en inlichtingendiensten ondermijnen in toenemende mate de bescherming van de privacy van burgers. Kortom, politici proberen de afgelopen jaren de reeds bestaande staat wettelijk te legaliseren. (Gegevensbehoud of wat ze vandaag noemen). Natuurlijk vind ik ook dat criminelen moeten worden vervolgd. Niet iedereen die hier spioneert, is echter ook een crimineel, eigenlijk alleen de minste!

Terreur zoekt in elk geval zijn weg naar communicatie, die de afschaffing van de privacy van miljoenen niet kan veranderen!

Ik vind het zelfs meer dan cynisch, als gekozen vertegenwoordigers nu ook denken dat alleen de codering van gegevens de terreur mogelijk maakt! Het is ook niet echt grappig om Edward Snowden medeverantwoordelijk te maken, omdat de terroristen hebben geleerd zichzelf te beschermen.

Ik ervaar bijna elke dag gevallen waarin burgerrechten eenvoudig worden genegeerd. Controle van burgerrechten bestaat, maar alleen op papier.

Geblokkeerde inhoud op internet.

Natuurlijk profiteert de auteursrechtindustrie van het verhogen van royalty's en het betalen van betalingen voor de publicatie van uw werken. Je moet dat ook respecteren. Maar het is absurd, als de Amerikaanse auteursrechtadvocaten van een streamingpartner zo zijn. Netflix krijgt geld voor de uitzending en de Duitsers zien dan sorry als je dezelfde films in Duitsland wilt doorverkopen. Dat is de reden waarom het alleen maar legitiem is als je toegang hebt tot content in het buitenland vrij en op dezelfde voorwaarden als waar dan ook. VPN maakt dit nu mogelijk. Het is ook raar als GEMA of programma's die met verplichte vergoedingen worden gefinancierd niet ook beschikbaar zijn in de mediabibliotheken. Waar zijn de duizenden producties? En waarom, wanneer ik op vakantie ben, waarom kan ik ZDF-nieuws niet op internet zien?

Welnu, dat heeft waarschijnlijk geen logica (althans geen die niet als samenzweringstheorieën zijn gelabeld), maar er zijn manieren om van internet een 'niet-bewaakte' en 'onbeperkte' plek voor jezelf te maken.

Daarom gebruik ik het zelf VPNAanbieder en aanbieder en willen op deze pagina ook mijn ervaringen en een beoordeling indienen. Hopelijk kunt u ook een idee krijgen van de providers en vervolgens zelf beslissen.