Over de auteur en VPNTester.

Ik wil me hier even kort voorstellen. Ik werk sinds 1996 in de IT- en telecommunicatie-industrie en natuurlijk voor een ISP. Aan de ene kant geloofde ik de afgelopen decennia in de vrijheid en de innovatieve kracht van internet, maar vandaag ben ik een beetje gedesillusioneerd.

Vrijheid op internet

De vrijheid op internet wordt steeds meer beperkt door wet- en regelgeving. Het bewaren van gegevens en onbureaucratisch onderzoek door politie en geheime diensten ondermijnen in toenemende mate de bescherming van de privacy van burgers. In wezen heeft de politiek de afgelopen jaren alleen geprobeerd de huidige situatie bij wet te legaliseren. (Dataretentie of hoe ze het vandaag noemen). Natuurlijk vind ik ook dat criminelen vervolgd moeten worden. Niet iedereen die hier wordt bespioneerd is echter ook een crimineel, eigenlijk maar heel weinig!

Terreur zoekt in elk geval zijn weg naar communicatie, die de afschaffing van de privacy van miljoenen niet kan veranderen!

Ik vind het zelfs meer dan cynisch, als gekozen vertegenwoordigers nu ook denken dat alleen de codering van gegevens de terreur mogelijk maakt! Het is ook niet echt grappig om Edward Snowden medeverantwoordelijk te maken, omdat de terroristen hebben geleerd zichzelf te beschermen.

Ik ervaar bijna elke dag gevallen waarin burgerrechten eenvoudig worden genegeerd. Controle van burgerrechten bestaat, maar alleen op papier.

Geblokkeerde inhoud op internet.

De auteursrechtenindustrie leeft natuurlijk van het innen van royalty's en aanbetalingen voor de publicatie van de werken die je hebt gemaakt. men moet dat ook respecteren. Maar het is absurd als de Amerikaanse auteursrechtadvocaten van een streamingpartner zoals Haal Netflix-geld voor de uitzending en de Duitsers zullen spijt krijgen als ze dezelfde films opnieuw in Duitsland willen verkopen. Daarom is het, naar mijn mening, alleen legitiem als u in het buitenland vrij en onder dezelfde voorwaarden als waar dan ook toegang hebt tot inhoud. VPN maakt dit nu mogelijk. Het is ook raar als GEMA of programma's die met verplichte vergoedingen worden gefinancierd niet ook beschikbaar zijn in de mediabibliotheken. Waar zijn de duizenden producties? En waarom, wanneer ik op vakantie ben, waarom kan ik ZDF-nieuws niet op internet zien?

Nou, dit heeft geen enkele logica (althans geen die niet als samenzweringstheorieën wordt bestempeld), maar er zijn manieren om van het internet weer een "onbewaakte" en "onbeperkte" plek voor jezelf te maken.

Daarom gebruik ik het zelf VPNAanbieder en aanbieder en willen op deze pagina ook mijn ervaringen en een beoordeling indienen. Hopelijk kunt u ook een idee krijgen van de providers en vervolgens zelf beslissen.

 

Zorg voor gelieerde links