VPN-Mythos: "No Logfiles" Hoe een provider te herkennen ZONDER logbestanden! Hoe te weten te komen welke service niet bespaart!

Ik krijg dagelijkse verzoeken zoals: "Op zoek naar een VPNProvider ZONDER logbestanden!'.

In dit geval worden veel providers vaak genoemd, die "naar verluidt geen logbestanden opslaan". Dit onderwerp wordt volledig verkeerd begrepen. Veel van mijn lezers denken: "Als een verkoper logbestanden opslaat, kan hij ze doorgeven aan autoriteiten." Het wordt echter volledig over het hoofd gezien dat het normale proces wanneer autoriteiten er een naderen VPNService blijkt compleet anders te zijn en in de meeste gevallen logbestanden van VPNProviders zijn helemaal niet nodig!

Maar stap voor stap wil ik een verklaring geven!

Hoe vind je er een VPNProvider ZONDER logbestanden?

Jeder VPNProvider die beperkingen heeft op zijn tarieven, logbestanden opslaat of gebruikersactiviteit registreert.

Dus als een provider ook tarieven aanbiedt die beperkt zijn tot een hoeveelheid gegevens per maand of u kunt alleen 1-, 3- of 5-apparaten (bijvoorbeeld) gebruiken met een gebruikersaccount, dan moet hij technisch bestanden / logs opslaan. Anders zou hij deze limiet niet kunnen implementeren!

Zelfs als hij beweert op zijn website of waar andersom.

Voorbeeld van logboekopslag met CyberGhost:

Tarieflimieten die het gebruik op een beperkt aantal bruikbare apparaten aangeven, kunnen ALLEEN technisch worden geïmplementeerd door het gebruik van logs (logfiles):

Voorbeeld CyberGhost-limieten in de tarieven
Voorbeeld CyberGhost-limieten in de tarieven

De provider zegt in zijn privacybeleid dat hij geen statistische gegevens met betrekking tot het gebruikersaccount koppelt. De technische vraag is echter: hoe kan de provider dan beperken dat gebruikers alleen 1- of 5-apparaten tegelijkertijd gebruiken? Dit vereist dat gegevens met betrekking tot een gebruikersaccount ook worden verzameld. Anders zou dit niet werken.

VPNProvider met opslag van logbestanden

In de bewoordingen van CyberGhost wordt ook gesproken van juridische overtredingen en kunnen indien nodig maatregelen tegen de gebruiker worden genomen. Als de provider niet wist wie wat doet, zou hij het niet kunnen doen!

CyberGhost slaat logbestanden op

Leveranciers die geen logbestanden uitvoeren (geen beperkingen). U kunt de service daarom ook op 99 + -apparaten tegelijkertijd gebruiken met een gebruikersaccount! In alle andere gevallen worden logbestanden gemaakt, ongeacht wat de provider op zijn website publiceert.

Nicht nur VPNVerkopers slaan logbestanden van uw activiteiten op!

De overgrote meerderheid van de leveranciers die ik tot nu toe heb getest, maakt gebruik van de zogenaamde verhuurserver. Dit betekent dat ze een serversite of de gehele server op één locatie hebben gehuurd en deze alleen beheren. Bijzonder opmerkelijk is de VPS, dus om de "virtual private server" te noemen. Deze lopen bij wijze van spreken honderden tegelijk op één hardware. Dit proces wordt ook "virtualisatie" genoemd.

VPS virtual server
VPS virtual server

Deze "VPS-servers" zijn relatief goedkoop om te hebben en bieden eigenlijk dezelfde functionaliteit als een "echte server" zou doen met zijn eigen hardware. Met uw eigen hardware moet u echter ook rekening houden met de volgende kosten: locatieverhuur, internetverbinding inclusief datafacturering, stroomkosten, stroomverbruik, back-upoplossing, back-upapparatuur voor stroomuitval, enz. Daarom lopen de lopende kosten op bij uw eigen hardware met de bijbehorende internetverbinding. 1000 Euro of meer per maand, terwijl VPS-servers al beschikbaar zijn voor 5 Euro per maand!

Nu ziet u misschien terecht de voordelen van de VPS-servers, die natuurlijk synoniem zijn voor een snelle Zubuchung, prestatie-uitbreiding met één druk op de knop om het te begrijpen.

Het echt zware voordeel voor VPNMaar er is ook het feit dat de IP-adressen die deze gehuurde server gebruiken altijd op de "hoster" draaien, dus de "verhuurder".

Als gevolg hiervan is voor een autoriteit die op enig moment geïnteresseerd is in de gebruiker van een IP-adres ALLEEN de hoster beschikbaar als direct contactpersoon.

de VPNProvider is eigenlijk uit het bos (zeggend) omdat hij vragen van autoriteiten niet meer moet beantwoorden. De hoster is echter gedeeltelijk ook lokaal verplicht om de gebruikersactiviteiten te loggen die op zijn server draaien. Dit is wat deze hosters doen, waarbij alle inkomende en uitgaande verbindingen worden opgeslagen die optreden bij het gebruik van de servers. Voor de inkomende verbindingen zijn dit de IP-adressen van de VPNService gebruiker. De uitgaande zijn de bestemmingswebsites of -services die de VPNGebruiker ermee.

Als er een lokale wettelijke verplichting bestaat om deze informatie aan een autoriteit te verstrekken, zullen de hosters hetzelfde doen. Omdat hun bedrijfsmodel er niet in zit, individuele gebruikers voor VPNOm diensten te inspireren, maar een internetserver te huur, terwijl juridische problemen of boetes die kunnen leiden tot de beëindiging van de operatie een belemmering kunnen vormen.

Zo zal het met de meesten zijn VPNServices logbestanden opgeslagen over gebruikersactiviteit, zelfs als de VPNAanbieders hebben het zelf niet gemerkt. (In de hostingcontracten zijn deze dingen ALTIJD duidelijk, dus de VPNAanbieders weten het goed!)

Voorbeeld van een huurovereenkomst tussen de hoster (verhuurder) en de VPN-Anbieter:

Huurovereenkomst Hoster & VPN-Anbieter
Huurovereenkomst Hoster & VPN-Anbieter

Let daarom goed op of een VPNProvider gebruikt "eigen hardware" en "zelf-geregistreerde IP-adressen". Anders is de contactpersoon voor alle verzoeken van autoriteiten altijd de host van de server. De beveiliging van uw gegevens is dan primair afhankelijk van de locatie en informatieverplichting!

Is de bedrijfslocatie inbegrepen VPNAanbieders belangrijk?

Een van de misvattingen die zich daarom in een onjuiste veronderstelling verspreiden, is dat als de VPNProvider in een veilig land, niemand kan hem dwingen gebruikersgegevens op te slaan. Maar dat is complete onzin. Omdat we, zoals we in de vorige voorbeelden hebben gezien, het met de minste zijn VPNVerkopers echt "zonder logbestanden" en aangezien deze "servers huren" eigenlijk de locatie is van de VPNServer bepaalt of providers gegevens moeten invullen. Deze worden dan sowieso meestal ook rechtstreeks door de serverhosters aan de autoriteiten verstrekt.

Dat de VPNService heeft zijn hoofdkantoor in Panama of op de Seychellen, helaas is geen garantie dat het geen logbestanden opslaat en in de meeste gevallen worden de gebruikersactiviteiten toch opgeslagen door de "serverhosters" en dit zijn de autoriteiten "respondent" ,

Zonder logbestanden bent u beschermd tegen bewaking !?

Tegenwoordig wordt het hele internet bewaakt. Wanneer we het hebben over gerichte bewaking door de CIA of NSA, helpen ze u met "normaal" VPN-Diensten 'helemaal niet. Ongeacht of ze hun eigen servers, hun eigen IP-adressen of geen logbestanden opslaan.

De inlichtingendiensten hoeven niet naar de aanbieder te gaan om gegevens te vragen, noch geven zij om wettelijk kader. In het geval van een "gerichte monitoring van individuele gebruikers", worden alle IN- en UIT-datapakketten van een VPNServer bewaakt en geëvalueerd. Hieruit kunnen individuele gebruikersactiviteiten ondanks de codering voortdurend worden gevolgd. een VPN-Service helpt tegen een gerichte monitoring alleen voorwaardelijk of maakt het moeilijk, maar dit maakt niet onmogelijk.

De enige oplossing om gericht toezicht te vermijden is er geen te hebben VPNServer maar meerdere achtereenvolgens gebruikt. Men spreekt dan van een "trapsgewijze verbinding" of "multi-hop VPNgenaamd". Jij bouwt er een VPNverbinding met een server. Dit stuurt de gegevens echter niet eenvoudigweg naar het internet in niet-gecodeerde vorm, maar bouwt een andere gecodeerde verbinding met een andere VPNServer op. Deze "keten" van verbindingen zorgt ervoor dat dat op een enkele VPNServer, alle gegevens van buitenaf kunnen nooit worden gecontroleerd. U kunt dus alleen de verbonden IN- en UIT-gegevens en filter controleren, in het geval van een cascade naar een andere server, maar de werkelijke bestemming van de gegevens of de Urspung (gebruiker) van de gegevens is onbekend.

In het volgende voorbeeld wordt multi-hop gebruikt VPN vereenvoudigde manier.

Als u nu nadenkt over welke informatie kan worden vastgelegd bij het monitoren van een enkele server, begrijpt u waarom alleen dit type een echte garantie is voor gerichte monitoring. De supervisor ziet altijd alleen de ON en de uitgaande identiteiten, maar nooit een algemeen beeld (WIE DOET WAT?). Zelfs de logbestanden op de servers zouden niet kunnen onthullen!

VPN-kaskadierung Multi-hop
VPNCascade of "multi-hop VPNGenoemd "beschermt tegen gerichte monitoring!

Multi-Hop VPN Verbindingen zijn de enige effectieve technische oplossing om gerichte bewaking te voorkomen. Technisch gezien is er geen andere oplossing, elke oplossing VPN-De verbinding die eenvoudig wordt uitgevoerd, kan worden bewaakt door gerichte geheime diensten, de logbestanden van VPNGebruik is hiervoor niet nodig.

Fazit:

Ik hoop dat een kleine verklaring in veel veronderstellingen die verkeerd zijn weergegeven op internet. Niet elke provider die logbestanden opslaat, MOET daarom onzeker zijn. Aanbieders die opzettelijk verkeerd voorstellen, zijn echter nooit aan te bevelen. Wees daarom niet bang als een aanbieder er openlijk mee omgaat en ook welke protocollen hij maakt of hoe hij ermee omgaat.

Persoonlijk zou ik zeggen dat providers die ofwel niet echt logbestanden willen maken en / of altijd de voorkeur geven aan eigen hardware en IP-adressen van 100% boven anderen. Als u ook wilt worden beschermd tegen gerichte bewaking, komt u bij providers met cascades (multi-hop VPN) nog niet voorbij.


Provider met 100% eigen hardware + IP-adressen:

Aanbieder zonder beperkingen en logbestanden, evenals cascades:


Geplaatst op:03 / 28 / 2017

7-gedachten ook "VPN-Mythos: "No Logfiles" Hoe een provider te herkennen ZONDER logbestanden! Hoe te weten te komen welke dienst niet redt! "

Laat een bericht achter