Waarom hebben we privacy en anonimiteit nodig?

In discussies met vrienden over privacy en anonimiteit op internet zijn er altijd dezelfde antwoorden:

 • Als je niets te vrezen hebt, hoef je jezelf niet te beschermen!
 • Met encryptie creëren we een manier voor terroristen en criminelen om de wet onder ogen te zien.
 • We kunnen toch niets tegen surveillance doen.

En veel andere uitspraken hebben me vaker aan het denken gezet.

Privacy: maar waarom zou je jezelf beschermen?

Privacy en anonimiteit

Bedrijven verzamelen gegevens over ons.

De meest voorkomende bewaking komt van bedrijven op internet. Google, Yahoo, Yandex, Facebook etc. maar ook vrij onbekende bedrijven zoals: OWA, Xaxis, Ad geest, eBuzzing etc. verzamelen voortdurend gegevens over ons. Ze zijn geïntegreerd in websites om website-exploitanten analyses of statistieken te bieden over het aantal bezoekers en hun interesse of om gerichtere advertenties te kunnen plaatsen. De beproefde zin is al lang geldig: "Alleen gerichte reclame levert iets op."

Dat kan best waar zijn, want Google is erg populair, ook omdat het niet zomaar reclame met de gieter verspreidt, maar juist coördineert met gebruikersgedrag of zijn interesses. Als gevolg hiervan wordt reclame vaak niet als zodanig gezien, maar sommige internetgebruikers vinden deze circuits zelfs een nuttige ondersteuning door u informatie of producten te tonen die aansluiten bij de huidige interesses. Gratis VPN werkt hier ook graag samen met bedrijven en overheden. Daarom is voorzichtigheid geboden bij het kiezen van de service! We hebben het gratis VPNs er is al een artikel geschreven.

Tot dusver is dit allemaal waar, en succes is absoluut goed voor zoekmachines of advertentienetwerken. Maar hoe zit het met uw eigen privacy? Wat als we het niet leuk vinden wanneer en "buitenlandse" bedrijven volgen en steeds meer over ons willen weten? Wat als we afwijken van onze echte interesses en geïnteresseerd zijn in andere dingen op internet? Hoe beïnvloedt dit de manier waarop bedrijven ons als persoon zien? Wat missen we als we alleen een gecontroleerde kijk op de wereld krijgen en anderen voor ons kiezen? Willen we echt dat vreemden meer kennis over ons hebben dan we zouden delen met onze buren?

Het is een mooi en vlekkerig beeld van dingen die we op internet krijgen.

Geheime diensten verzamelen gegevens over ons.

De documenten van Edward Snowden hebben ons allemaal laten zien dat we constant worden gecontroleerd en bespioneerd. Ieder van ons allemaal! Waarom gebeurt dit? Het kan een misvatting zijn bij inlichtingendiensten dat de informatie die u verzamelt, u ook kan helpen om inzicht te krijgen. Dit is nooit het geval geweest, maar het is logisch om de gegevens die u heeft niet alleen te gebruiken voor terrorismebestrijding.

Daaruit kunnen ook geopolitieke en economische voordelen voortvloeien. In interactie met een propaganda waar we nooit aan konden ontsnappen, wordt het geoptimaliseerd door de kennis die is opgedaan over individuen en groepen mensen, aangepast zoals de advertenties van Google, zodat het nog meer gericht wordt. De informatie die u en ik elke dag via verschillende Duitse media ontvangen, is al afgestemd op ons denken en wensen, en het is duidelijk dat er ook organisaties zijn die er baat bij hebben als we denken zoals gepland.

Klinkt dat voor sommige mensen als een samenzweringstheorie? Rationeel gezien zou het zeer onwaarschijnlijk zijn als het anders was! Het is onwaarschijnlijk dat de echt grote en machtige bedrijven wereldwijd NIET geïnteresseerd zijn in hoe we denken en dat je het aan het toeval overlaat wat we zien. Zo was het in de oorlog in Vietnam, in de Koude Oorlog, toen het erom ging het 'socialisme' tot vijand te verklaren, en daarom is het vandaag de dag nog verder ontwikkeld. We krijgen de berichten en meldingen die voor ons op maat zijn gemaakt!

Het is een verkeerde opvatting die ons wordt voorgehouden, precies gericht op ons denken, met als doel manipulatie.

Overheden verzamelen gegevens over ons.

Waarom onze eigen regeringen gegevens over ons willen verzamelen, is heel goed te zien in Turkije, Polen, Hongarije of andere landen zoals Estland, Litouwen etc. dit zijn allemaal 'westerse staten' die we 'vrienden' zouden noemen, maar in al deze landen worden rechten ontnomen aan individuen.

In Turkije journalisten en intellectuelen die kritiek op de regering hebben, worden gearresteerd. In Hongarije Voorstanders van de oppositie zullen economisch slechter worden, fictieve procedures zullen worden uitgevoerd om ze uit te sluiten, zelfs na subsidies enz. In Litouwen 'Niet-staatsburgers' worden weggehouden van verkiezingen en kantoren, ook al vertegenwoordigen deze 30% van de bevolking.

Wanneer deze zich beginnen te organiseren en ook kunnen worden gevolgd via elektronische media, grijpen de uitvoerende en staatspropagandamachines in en vernietigen de reputatie of ideeën erachter. En de overgang van "vervolging van haatzaaiende woorden" naar stigmatiserende onaangename mensen is slechts een "kleintje". Binnen enkele weken kan de situatie in andere westerse landen dramatisch veranderen, zolang dit nodig is om de macht van sommige elites te behouden (en die bestaan ​​in Duitsland).

Je zou iets kunnen doen tegen je eigen regering, maar omdat dit vaak wordt ondersteund door internationale partners, staan ​​de mensen dan machtelozer!

Sommigen gaan er nu vanuit dat we machteloos zijn tegen al deze feiten. Natuurlijk kun je dat zeggen, en in veel opzichten is het moeilijk om er iets aan te doen, maar het kan en moet niet onmogelijk zijn!

Wat kun je eraan doen?

bewustzijn

 • Vermijd discussies erover nietmaar doe het ook in het gezin, met vrienden of op de werkplek. Neem het waar, om je heen, zoals bedrijven, westerse propaganda of zelfs je eigen regering proberen je te leren kennen, manipuleren en hoe sommigen zelfs leugens of burgerrechten afschaffen. Het zijn schijnbaar kleine signalen die je zult herkennen, maar ze veranderen dan je perspectief aanzienlijk.

Bescherm uw privacy!

 • Gebruik de mogelijkheden die je hebtom het bedrijven, inlichtingendiensten en ook uw eigen overheid zo moeilijk mogelijk te maken om uw privacy, uw belangen, uw communicatie of gewoon uw mening te bewaken en te beheersen.
 • Gebruik er een VPN- Service op elk apparaat en altijdomdat uw activiteiten zo "privé" mogelijk moeten zijn!
 • Surf op internet en blokkeer trackers en log altijd uit van de websites na gebruik (Google, Facebook, Yahoo etc.)
 • Lees geen media die u wilt manipuleren. Wanneer u zich realiseert dat een medium eenzijdig rapporteert of toonaangevende vragen stelt om u te vertellen. Stop met lezen! Permanent.
 • Luister naar anderen "geloven in jou" - Vorm jezelf een mening.
 • Ondersteunde organisaties die proberen iets te veranderen en stellen ons in staat om in de toekomst meer vrijheid en een open geest te blijven genieten. Het geld dat u bespaart omdat u niet langer onnodige propagandamedia consumeert, dit investeert of gewoon uw bijdrage levert aan "vrijheid en gerechtigheid zonder propaganda!
 • Laat jezelf nooit onder druk staan. Meest Gratis aanbiedingen en beloof je meer gemak (gratis programma's, online diensten, etc.) om jezelf te financieren door je gegevens te gebruiken. Bedenk daarom goed of de voordelen voor jou en je privacy hier ook rekening mee houden.

Wat is de beloning voor het beschermen van mijn privacy?

Als je verwacht dat je dan sneller een baan zult vinden. Uw partner zal daarom elke dag aandachtiger voor u zijn. Het volgende belastingoverzicht geeft u een tegoed.

Dan zul je teleurgesteld zijn.

Maar als individu en als onderdeel van het collectief in je vriendenkring, je land, je continent en zelfs wereldwijd, zul je het verschil maken. Onze kinderen zullen blijven kiezen wat ze willen leven en niet worden gedwongen door anderen te doen. U zult aan problemen ontsnappen door niet onder algemene verdenking te staan.

U kunt sneller reageren op veranderingen en u bespaart veel kostbare tijd door niet in alles en iedereen te geloven. We zullen niet allemaal door onszelf kunnen worden 'flauwgevallen'.