Waarom hebben we privacy en anonimiteit nodig?

In discussies met vrienden over privacy en anonimiteit op internet zijn er altijd dezelfde antwoorden:

 • Als je niets te vrezen hebt, hoef je jezelf niet te beschermen!
 • Met encryptie creëren we een manier voor terroristen en criminelen om de wet onder ogen te zien.
 • We kunnen toch niets tegen surveillance doen.

En veel andere uitspraken hebben me vaker aan het denken gezet.

Privacy: maar waarom zou je jezelf beschermen?

Privacy en anonimiteit

Bedrijven verzamelen gegevens over ons.

De meest voorkomende bewaking komt van bedrijven op internet. Google, Yahoo, Yandex, Facebook etc. maar ook vrij onbekende bedrijven zoals: OWA, Xaxis, Ad geest, eBuzzing etc. verzamelen continu gegevens over ons. Ze worden in websites geïntegreerd om websitebeheerders analyses of statistieken over bezoekersaantallen en hun interesse te bieden, of om meer gerichte advertenties te kunnen plaatsen. De beproefde zin geldt al lang: "Alleen gerichte reclame levert iets op."

Dat kan best waar zijn, want Google is erg populair, ook omdat het niet zomaar reclame met de gieter verspreidt, maar juist coördineert met gebruikersgedrag of zijn interesses. Als gevolg hiervan wordt reclame vaak niet als zodanig gezien, maar sommige internetgebruikers vinden deze circuits zelfs een nuttige ondersteuning door u informatie of producten te tonen die aansluiten bij de huidige interesses. Gratis VPN werkt hier ook graag samen met bedrijven en overheden. Daarom is voorzichtigheid geboden bij het kiezen van de service! We hebben het gratis VPNEr is al een artikel geschreven.

Tot nu toe is dit misschien allemaal waar en het succes bewijst ook dat de zoekmachines of advertentienetwerken absoluut gelijk hebben. Maar hoe zit het met uw eigen privacy? Wat als we het niet leuk vinden als we “buitenlandse” bedrijven volgen en steeds meer over ons willen weten? Wat als we afwijken van onze werkelijke belangen en geïnteresseerd zijn in andere dingen op internet? Welke invloed heeft dit op hoe bedrijven ons als individuen zien? Wat missen we als we alleen een geleide blik op de wereld krijgen, terwijl anderen keuzes voor ons maken? Willen we echt dat de vreemdeling meer kennis over ons heeft dan we met onze buren zouden delen?

Het is een mooi en vlekkerig beeld van dingen die we op internet krijgen.

Geheime diensten verzamelen gegevens over ons.

De documenten van Edward Snowden hebben ons allemaal laten zien dat we constant worden gecontroleerd en bespioneerd. Ieder van ons allemaal! Waarom gebeurt dit? Het kan een misvatting zijn bij inlichtingendiensten dat de informatie die u verzamelt, u ook kan helpen om inzicht te krijgen. Dit is nooit het geval geweest, maar het is logisch om de gegevens die u heeft niet alleen te gebruiken voor terrorismebestrijding.

Daaruit kunnen ook geopolitieke en economische voordelen voortvloeien. In interactie met een propaganda waar we nooit aan konden ontsnappen, wordt het geoptimaliseerd door de kennis die is opgedaan over individuen en groepen mensen, aangepast zoals de advertenties van Google, zodat het nog meer gericht wordt. De informatie die u en ik elke dag via verschillende Duitse media ontvangen, is al afgestemd op ons denken en wensen, en het is duidelijk dat er ook organisaties zijn die er baat bij hebben als we denken zoals gepland.

Klinkt dat als een complottheorie voor de een of de ander? Vanuit rationeel oogpunt zou het echter buitengewoon onwaarschijnlijk zijn als het anders was! Het kan niet worden aangenomen dat de echt grote en machtige bedrijven over de hele wereld het NIET kunnen schelen wat we denken en dat ze het aan het toeval overlaten wat we zien. Het was zo in de Vietnamoorlog, in de Koude Oorlog, toen het erop aankwam 'socialisme' tot een vijandbeeld te verklaren, en zo is het tegenwoordig zelfs nog meer ontwikkeld. We krijgen het nieuws en de rapporten die op ons gericht zijn!

Het is een verkeerde visie die ons wordt gepresenteerd, precies gericht op ons denken, met als doel manipulatie.

Overheden verzamelen gegevens over ons.

Waarom onze eigen regeringen gegevens over ons willen verzamelen, is goed te zien in Turkije, Polen, Hongarije of andere landen zoals Estland, Litouwen enz. dit zijn allemaal "westerse staten" die we "vrienden" zouden noemen, maar in al deze landen worden individuen hun rechten ontnomen.

In Turkije journalisten en intellectuelen die kritiek op de regering hebben, worden gearresteerd. In Hongarije Voorstanders van de oppositie zullen economisch slechter worden, fictieve procedures zullen worden uitgevoerd om ze uit te sluiten, zelfs na subsidies enz. In Litouwen "Niet-staatsburgers" worden weggehouden van verkiezingen en kantoren, ook al maken ze 30% van de bevolking uit.

Wanneer deze zich beginnen te organiseren en ook kunnen worden gevolgd via elektronische media, grijpen de uitvoerende en staatspropagandamachines in en vernietigen de reputatie of ideeën erachter. En de stap van "het vervolgen van haatzaaiende uitlatingen" naar het stigmatiseren van ongewenste mensen is maar een heel "kleine". Binnen enkele weken kan de situatie in andere westerse landen dramatisch veranderen, zolang dit nodig is om de macht van sommige elites te behouden (en die bestaan ​​in Duitsland).

Je zou iets kunnen doen tegen je eigen regering, maar omdat dit vaak wordt ondersteund door internationale partners, staan ​​de mensen dan machtelozer!

Sommigen gaan er nu vanuit dat we machteloos zijn tegen al deze feiten. Natuurlijk kun je dat zeggen, en in veel opzichten is het moeilijk om er iets aan te doen, maar het kan en moet niet onmogelijk zijn!

Wat kun je eraan doen?

bewustzijn

 • Vermijd discussies erover nietmaar doe het ook in het gezin, met vrienden of op de werkplek. Neem het waar, om je heen, zoals bedrijven, westerse propaganda of zelfs je eigen regering proberen je te leren kennen, manipuleren en hoe sommigen zelfs leugens of burgerrechten afschaffen. Het zijn schijnbaar kleine signalen die je zult herkennen, maar ze veranderen dan je perspectief aanzienlijk.

Bescherm uw privacy!

 • Gebruik de mogelijkheden die je hebtom het bedrijven, inlichtingendiensten en ook uw eigen overheid zo moeilijk mogelijk te maken om uw privacy, uw belangen, uw communicatie of gewoon uw mening te bewaken en te beheersen.
 • Gebruik er een VPN- Service op elk apparaat en altijd, omdat uw activiteiten zo "privé" mogelijk moeten blijven!
 • Surf op internet en blokkeer trackers en log altijd uit van de websites na gebruik (Google, Facebook, Yahoo etc.)
 • Lees geen media die u wilt manipuleren. Wanneer u zich realiseert dat een medium eenzijdig rapporteert of toonaangevende vragen stelt om u te vertellen. Stop met lezen! Permanent.
 • Stop met het "geloven" van anderen - Vorm uw eigen mening.
 • Ondersteunde organisaties die proberen iets te veranderen en stellen ons in staat om in de toekomst meer vrijheid en open meningen te hebben. Het geld dat u zelf bespaart doordat u geen onnodige propagandamedia meer consumeert, investeert of gewoon uw bijdrage levert aan “vrijheid en gerechtigheid ZONDER propaganda mogelijk maken!
 • Laat jezelf nooit onder druk staan. Meest Gratis aanbiedingen en beloof je meer gemak (gratis programma's, online diensten, etc.) om jezelf te financieren door je gegevens te gebruiken. Bedenk daarom goed of de voordelen voor jou en je privacy hier ook rekening mee houden.

Wat is de beloning voor het beschermen van mijn privacy?

Als je verwacht dat je dan sneller een baan zult vinden. Uw partner zal daarom elke dag aandachtiger voor u zijn. Het volgende belastingoverzicht geeft u een tegoed.

Dan zul je teleurgesteld zijn.

Maar als individu en als onderdeel van het collectief in je vriendenkring, je land, je continent en zelfs wereldwijd, zul je het verschil maken. Onze kinderen zullen blijven kiezen wat ze willen leven en niet worden gedwongen door anderen te doen. U zult aan problemen ontsnappen door niet onder algemene verdenking te staan.

U kunt sneller reageren op veranderingen en u bespaart uzelf veel kostbare tijd door niet langer alles en iedereen te geloven. We zullen niet allemaal samen kunnen worden "flauwgevallen".

 

Zorg voor gelieerde links